reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
krowka
kochana dziękuje Ci bardzo za odpowiedż:tak: zadzwoniłam do pipu jeszcze i się wszystkiego dowiedziałam co i jak kiedy może mi odmówić konkretnego dnia i w ogóle. napisałam mojemu pracdawcy że jeżeli dziecko jutro mi się nie rozchoruje bardziej w żłobku bo chorego go daje to ok i bede te 3 dni w pracy ale jak będzie się źle czuł to biore na czwartek i piątek dni na opieke. a reszte mam urlopu. oczywiście odebrać tel. nie mógł więc go poinformowałam smsem nawet nie odpowiedział. ide ię przespać i zadzwonie do niego za godzine. ciekawa jestem co mi powiem...

hej, mi lekarz nic o pcos nie mowil, powiedzial, ze mam torbielke na lewym i problem z progesteronem dlatego p[echerzyk nie peka i pewinie na prawym tez torbielka sie stworzyla, bo czuje prawy jajnik, dlatego nie pojawia mi sie @ i musze dostac pregnyl w doope, ale nie mam nadmiernego owlosienia ani przyrostu wagi, ani zadnych innych objawow dla pcos, wiec modle sie zeby moc miec jeszcze jedno dziecko a potem nich bedzie i nawet pcos.
podobno pcos jest uwarunkowany genetycznie, a u mnie nikt go nie mial, wiec moze to nie to, oby:no:

u mnie mama i siostra zdrowe,mieszączkują regularnie.Moja mama ma już 53 lata a siostra 32,ale wszystkie dostałyśmy późno okres,moja mama gdy miała ponad 14 a moja siostra mając 15 a ja mając ponad16 lat tzn 16 lat 7 miesięcy,kurcze i to w szkole średniej mi chlapło na majty :-) a upławy miałam już w gimnazjum i w gimnazjum miałam jedną plamkę krwi i tyle.
Ale wszystkie jesteśmy migrenowcami...mojej mamie skacze ciśnienie,mi się podniosło po 30tc i brałam leki bo pikawe mialam :-) a teraz czasami czuję szbsze zabicie serca,maluteńką duszność w klatce piersiowej (1-2sek) i koniec.Nikt z tym nic nie robi bo mam nieudowodnione przez lekarza,tzn zawsze jak idę mam ciśnienie idealne.

Ostatnia edycja:
a czy któraś z Was natrafiła gdzieś na info dlaczego mogą cyce boleć pomimo niskiej temperatury ? mnie 2 dni temu bolą lekko przy dotyku a temperatura normalna,Akuku już mi spadła temperatura więc była wyższa przez chorobę

anabelka
chyba nie da się wszystkiego wyjaśnić na podstawie tempki... i mnie to denerwuje bo ostatnio miałam chyba z 6 dni mega płodny śluz i nawet owu nie miałam ?? ciągle mam niską temperature czyli mój progesteron chyba w ogóle jest w czarnej dooopce... jakbym zrobiła progesteron w 20 dc to chyba śladowe ilości by mi wyszły...

musze iść do gina, pójde we wtorek chyba bo będe na urlopie więc na spokojnie sobie polece. Nie wiem tylko jak mam gina przekonać na badania jakiekolwiek. i tak będe musiała za wszystkie zapłacić bo chodze prywatnie ale niech coś ze mną zrobi nawetna przyszłosć bo jak będe kiedys tam w uk i chciała zajsćw ciaże to się obudze z ręką w nocniku a tak moze przez rok-dwa się podlecze może się wszystko unormuje i damy rade kiedyś zajść w ciaże... Kurcze niby się tak mówi to se diecko zrób a to nie jest takie proste... :confused:

Bylal w przedszkolu I pani baaaardzo chwalila Alexa
A druga Victorka :-)
Jestem baaardzo dumna :-)
Alex mowi juz ladnie po angielsku, duzo mowi, pyta, rozmawia.
Potrafi liczyc pisac co nieco :-) w przedszkolu tak nie pisze jak w domu.
Dzisiaj w domu spiewal piosenki z przedszkola I nagralam go I pokazalam Pani, byla bardzo zdzwiona I zachwycona , odrazu sobie zapisala :-) :-) I tak sie smiala hehehe
Bo w przedszkolu nie spiewa wcale.
Alex jest samochodziaz na maxa, uwielbia je rysowac bawic sie nimi itd. I Pani mowila ze duzo rysuje samochody, ciuchcie, tory, ulice, skrzyzowania no wszystko I mowi do niego Alex choc narysujemy maske a Alex mowi: Alex no mask, a pani sie pyta czy chce isc na party ...on na to : yes, I pani znowu ze musi miec maske...a on znowu :Alex no mask... A po chwili mowi : Alex car mask... Normalnie sie usmialam bo Pani mowila ze juz mieli maski trzeba bylo wyciac I pokolorowac hahaha, az wkoncu mowi do niego ze najpierw zrobi maske zwykla a pozniej auto ... Hehehe I jak mu sie spodobalo to rysowal wycinal I zrobil 2 maski hahaha:-)
Albo mowi tak : Alex lunch today ?? A pani mowi :no Alex, no lunch today, a on na to me home today, ok...hahahahahhaha
Pierwszy raz narysowal w przedszkolu motyla hahaha, Pani go prosila a on ze nie ze on auto narysuje hehe, a Pani ze najpierw motyl pozniej auto.
No slodziak moj :-)
W zeszlym roku bylo ciezko nietylko z angielskim tylko Alex bym ciezki zucal sie na ziemie czolgal(ogolnie grzeczny ale tak reagowal na nowe sytuacje..), nie lubil nowosci (dalej nie lubi)ale teraz sie stara :-)
Naprawde jestem zachwycona :-)
powiedziala ze jest gotowy do szkoly, jedyne z czym moga miec problem nauczyciele to z tym ze on nie potrafi usiedziec w jednym miejscu ale mowie ze to nie jeste problem puki co :-)
Nauczycielka byla bardzo dumna I widzialam ze czula ze sie sprawdzila w swojej pracy bo widac ogromna roznice :-)

A Victorek grzeczny , pani go uwielbia, ale on chodzi dopiero 2-3tyg. I Pani musi go poznac :-)

akuku
nie ma to jak słuchać dobre rzeczy od nauczycieli o swoich dzieciach :) ja lubie słuchać jak panie w żłobku chwalą Jasia :-) Fajnie że masz zdolnych chlopaków !!

domi
piękna piłeczka :-)

jestem w szoku dziewczyny... Mój kier zadzwonił i na spokojnie ze mną porozmawiał. Poprosił grzecznie a nie zmuszając o to żebym urlopu nie wybierała, że jestem im potrzebna jeśli oczywiście mam checi to dla nich bardzo dużo znaczy i w ogóle. zaskoczył mnie. Napisałam mu że jutro przyjde dam jaśka do żłobka chorego ale jak mi zachoruje to wezme dni na opieke dziecka w czwartek i piątek i będzie tyle mojej pracy.... chyba to go zmotywowało, że zmienił taktyke gry ze mną. Myślał że jak zagra twardziela to ja jak myszka będe się łasić do niego i go bać. dechy.... Powiedziałam i obiecałam mu że będe napewno w czwartek i piątek. A co do przyszłego tygodnia to napisałam mu że się jeszcze zastanowie czy wezme urlop na cały tydzien czy nie. Jeżeli wypali że sprzedamy ps3 i kino domowe to pojedziemy do teściowej do kielc na święta to wtedy wezme tylko na czwartek i piątek urlop za tydzien a za 3 dni mi wypłaci kase najwyżej. już mu podaruje te dni na dziecko. Gdyby dalej ze mną walczył tak bym zrobiła, na szczeście zrozumiał że siła to nie jest dobry sposób na mnie... ciesze się jak dziecko ;-) a od swojego ROS-a dostałam naprawde świetnego maila że dla niego był tonaprawde niesamowity czas że ze mną miał możliwość współpracować i że takich osób jak ja jest bardzo mało na świecie a powinno być więcej. i Ze bardzo żałuje że już nie bedzie ze mną współpracował. Uwielbiam go bo naprawde jest mądry i wie co się wyprawiało u mnie w salonie i popierał moje zdanie i dziwił się ze aż tyle wytrzymałam. Naprawde jestem mu wdzieczna za te słowa:tak:

Ostatnia edycja:
no i czar prysł... właśnie sie dowiedziałam od znajomej która jest teraz w mojej firmie na wychowawczym i prosił szef ten właściciel mojego salonu o to żeby wróciła do pracy bo inaczej go zamknie. Podsumował też mnie .... Co mi się bardzo nie spodobało. Więc jutro jak ochłone czeka mnie oważna rozmowa z moim szefem bo mu nie odpuszcze. Nie jestem osobą po której można jeździć... I fakt że jest moim pracodawcą jeszcze kilka dni nie zmienia tego stanu rzeczy. Ja mu powiem grzecznie i dam do zrozumienia że wiem co o mnie mówił. I zakomunikuje mu że biore i cały urlop i dwa dni opieki nad dzieckiem. I wezme wszystkie dowody z pracy które świadczą o jego nieuczciwości i machlojkach na wypadek gdyby nie wypłacił mi całej należnej mi pensji oraz dodatku za konkurs. Ja sobie nie dam w kasze dmuchać na pewno nie...

Ja was przepraszam, że ja ciągle o jednym ale poprostu te fałszywe słowa od nich i to wykorzystywanie mnie do wszystkiego i to że jestem jak na dwóch etatach a oni płacą jedną pensje doprowadza mnie do szału. Mój ROS miał racje jak kiedyś mi powiedział po jakiś 4 miesiącach mojej pracy że właściciel postępując w ten sposób ze mną szybko stłumi mój zapał do pracy. I akurat się nie mylił, szkoda tylko że mam się z nimi żegnać w taki sposób bo wolałabym się rozstać w pokoju a nie tak jak to teraz wygląda.
więc jutro mnie czeka poważna rozmowa z moim szefem na temat tego co o mnie sądzi i co powiedział. Ja nie wiem on myślał że my się wszyscy nie zaprzyjaźniliśmy... Noc mam nieprzespaną już, mam nadzieje że jutro ochłonę...

reklama
Domi o dzieki ! fajny brzusio ale chyba tronke wiekszy od mojego ;)) hihi no ale w końcu jestes przedemna ;)

Mississ pewnie lepiej bierz urlop w dupie z tym pseudo szefem masakra, aż ja się cieszę za Ciebie że zdecydowalas się jechać za granicę

Akuku fajnie że chlopaki sobie radza w przedszkolu a pisalas jak tam ci praca minęła bo nie widzialam

Sorry laseczki ale tak trzy po trzy czytałam, dziś sobie kupiłam bilet do polski za 48e w 2 strony więc jestem zadowolona pójdę sobie na usg 4d i do dentysty, pokupuje dzidzi rzeczy z pl i zabiore że sobą tu , pracę kończę 12.04 i mam to gdzieś juz nie wracam, skurcze jakieś bóle pierdziele to :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry