reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tili budulko współczuję tak złego samopoczucia,ja w ostatniej ciazy mialam takie mdłości ze musialam nos chować pod koldre bo kazdy zapach był nie do zniesienia :sorry2: całymi dniami lezalam a maz zajmował sie domem ,wtedy mial swoja firmę i mogłam sobie na to pozwolić :-p

Karola w takim razie czekam na twoj monitoring ;-)

reklama
Edyta jestem, zyje nic mi nie jest :-)
Wczoraj zpstalam dluzej w pracy, co prawda wieczorem tak mnie biodra bolaly ze nawet sie smoac przy kabarecie nie moglam. Ale dzis juz albo jeszcze nie boli wiec gicio majonez :p
Oglaszam ze wczoraj bylam najszybciej pracujaca osoba na moim dziale :p :p tak wiec jestem z siebie dumna i zadowolona.
Pomyslalam sobie ze skoro chce schudnac to za przeproszeniem pot po doopie musi sie lac :p nie ma bata. Jak bede siedziec to nie schudne.
Tak wiec w pracy daje z siebie wszystko procz tego ze pracuje szybko to mam swoj system zeby sobie ta prace choc troche ulatwic :-)

Ja w tym miesoacu na tyle odpuscilam ze to moj m mowi a Ty nie masz dni plodnych ?? Staramy sie o corcie ??
Wczoraj mi do pracy przyjechal i mowi :zaciskaj nogi zeby Ci "dzieci" nie wyplynely :p
Dzis rano po przytulankach mowi "to.Ty sie teraz przespij zeby dziewczynki doplynely i urodz mi dziewczynke, albo dwie :p "

powiem wam ze w szoku jestem bo dlugo nie chcial slyszec o trzecim dzidziusiu ale jak widac facieci potrzebuja czasu by dojrzec.do takiej decyzji :-)
No i jak ja chce sama z siebie to on mowil ze traktuje.go jak reproduktora a teraz jak odpuscilam to on walczy o dzidzie hahahaha.
Mierze tempke zeby wiedziec.kiedy bedzie @
Dzis mialam spadek tempki wiec na pewno owu jeszcze nie bylo. Hmm dzis 16 dc i z regoly w 16 dc mam owu. Ostatnia byla pozniej. No zobaczymy.
Ciesz sie ze udalo mi sie juz w hmm 90% odizolowac i nie myslec :-) nie nakrecam sie, nie sprawdzam szyjnki sluzu itd. choc w przyszlym miesiacu bede jednak brala wiesiolek, bo teraz tego sluzu raz malo raz duzo raz przezroczysty raz mleczny, pewnie wrogi sluz zaatakowal plemniczki wiec w tym cyklu nici. Ale nie przejmuje sie juz tym.
W pracy jestem tak zajeta ze nawet nie wskakuja mi mysli do glowy. Jednym slowem ciesze sie ze wrocilam do pracy :p

A teraz jestem z siebie dumna bo w ostatnim miesiacu dzielnie czekalam na @ i nie robilam zadnych testow ciazowych, a w tym cyklu nie zrobilam ani jednego testu owu, ani jednego testu ze sliny, i nie bede robic testu ciazowego no chyba ze w 17 dniu po owu.

Ja dzis mam zamiar posprzatac gruntownie w domu, ogarnac w dokumemtach itd.
Po poludniu jedziemy do znajomego ktoremu pomoglismy wynajac chate :-) a za dwa dni przylatuje moj brat z bratowa.

Dwa dni temu poklocilam sie z mama... Ja mowie dziecku ze nie dam mu bulki bo zaraz bedzie obiad, a Victor do babci i babcia mu da i tak juz kilka razy... W koncu 3 latek mowi do mnie widzisz i tak babcia mi dala... Wiec ja prosze zeby tak nie robila a ta sie na mnie wydarla i stwierdzila ze jestem glupia.
Ahh jeszcze troche i mama wroci do polski bo nie widze przyszlosci takiej. Jestem u siebie w domu, mama mieszka z nami i jeszcze bedzie mnie ustawiac...
Nie pozwole sobie na to i koniec.

Musze znalesc jakas opiekunke ktorej bede zawozic dzieci. Tylko glupie jest to ze moj m raz jest w domu a raz go nie ma. a opiekunce trzeba placic za kazdy dzien nawet jak ich nie zawiozr, a w wiekszosci wozic nie bede. Opiekunka musiala by zawiesc dzieci do przedszkola.
No nie wiem nie ukrywam najlepszym rozwiazaniem byloby jak bym zaszla w ciaze. Ale nie udaje sie wiec trza cos wymyslic.
Hmm w sumie nie dlugo bo za ok. miesiac przylatuje moja kol. A zona tego kol. Co mu dom znalezlismy itd. i ona mieszka na dzielnicy gdzie jest szkola i przedszkole. Ich corka bedzie chodzila do tej szkoly z Alexem a Victorek do przedszkola. Moze sie dogadam ze jakby jarek jechal do pracy na wczesniejsza godzine to jej zawiezie dzieci.
Ja im tu bardzo pomoglam, wszystkie dokumenty tlumacze, wszedzie dzwonie, zapisalam ich core do szkoly i wogle. Mam nadzieje ze sie zgodzi bo wtedy bedzie problem z glowy :-) uff.
Jeszcze raz milego weekendu :-)

Tilli przykro mi ze tak Cie mdlosci mecza, ale puki co lekko zazdroszcze i przyjme nawet zyganko kilka razy dziennie :p

Dobra milego weekendu dziewczynki.

Ostatnia edycja:
bo faceci później dojrzewają :-)

temat mam i teściowych pozostawiam bez komentarza,moja mama akurat ma podstawę pewną -śniadanie,obiad i kolacja a przed nic się nie je i nie pije tzn.dzieci,sama z praktyki wiem że to odbiera apetyt,a teściowa,wystarczy że Kuba ryknie płaczem i ma to co chce :szok:
Ostatnio powiedziała że gdyby się dał oto by mogła go na wakacje zabrać,bez sekundy zastanowienia powiedziałam "nie ma mowy" i dodałam że kto mu będzie gotował specjalne posiłki...mogłyście widzieć jej minę :-)

A ja czekam i czekam na dni płodne :-) ale chociaż wczoraj zrobiłam badania krwi i żelazo mam w normie,więc już takiej dużej dawki nie muszę brać i chyba przerzucę się na np.Elevit by nie dopuścić do anemii znowu,ale lenia i brak apetytu mam nadal :-(

Hej

U nas dziś strasznie zimno więc siedzimy w domku .

Akuku ciesze sie ze wszystko ok ,czasami trzeba dac sobie chwilę aby odsapnac,myślę ze Tobie było to bardzo potrzebne ;-)

Anabelko a długo juz sie zmagasz z brakiem apetytu ? Buraki są świetne na anemie ...ja jak straciłam duzo krwi to bardzo pomogły mi i wyszłam z anemii :tak:

Miissii co tam u Ciebie ?

Hej

U nas dziś strasznie zimno więc siedzimy w domku .

Akuku ciesze sie ze wszystko ok ,czasami trzeba dac sobie chwilę aby odsapnac,myślę ze Tobie było to bardzo potrzebne ;-)

Anabelko a długo juz sie zmagasz z brakiem apetytu ? Buraki są świetne na anemie ...ja jak straciłam duzo krwi to bardzo pomogły mi i wyszłam z anemii :tak:

Miissii co tam u Ciebie ?

ogólnie anemie to mam od...nawet nie pamiętam ale od bardzo dawna z przerwami na chwilową prawidłową morfologię,wydaje mi się że przez moją zasr....nietolerancję laktozy uszkodziłam jelita na tyle że nie wchłaniają wartości odżywczych tak jak powinny,powinnam zabić bynajmniej 10 lekarzy którzy byli ślepi i źle mnie leczyli jak byłam mała i tak zostało.
Teraz mam żelazo w normie,chociaż w niższej granicy i zamiast żelaza będę teraz brała tabletki dla ciężarnych np.Elevit jest tam to co potrzebuje zarówno staraczka jak i ciężarna bo kwas foliowy,żelazo,wit C,magnez...Może kurde ruszy coś.Wpierwszą ciąże zaszłam bez anemii więc może to będzie to... :-)

Anabelko moja mama nie przyswajala zelaza I lekarz jej powiedzial ze musi go przyjmowac z jakas witamina bo inaczej beanie samego zelaza nic jej nie da ,Tylko teraz nie pamietam z czym go przyjmowala bo to bylo z 6 lat temu,I wiesz ze pomoglo ...to tak samo jak trzeba przyjmowac np. wit C z wapnem lib magnezem aby sie dobrze wchlaniala ...poczytaj w necie moze znajdziesz z czym powinno sie przyjmowac zelazo ;-)

A ja wstawilam ciacho do piekarnika,dzisiaj padlo na zebre ...obiad powoli sie gotuje,jak maz wroci z pracy to skocze na zakupy bo zabral samochod I nie mam jak jechac tzn moge autobusem ale nie chce mi sie :-p

Anabelko moja mama nie przyswajala zelaza I lekarz jej powiedzial ze musi go przyjmowac z jakas witamina bo inaczej beanie samego zelaza nic jej nie da ,Tylko teraz nie pamietam z czym go przyjmowala bo to bylo z 6 lat temu,I wiesz ze pomoglo ...to tak samo jak trzeba przyjmowac np. wit C z wapnem lib magnezem aby sie dobrze wchlaniala ...poczytaj w necie moze znajdziesz z czym powinno sie przyjmowac zelazo ;-)

A ja wstawilam ciacho do piekarnika,dzisiaj padlo na zebre ...obiad powoli sie gotuje,jak maz wroci z pracy to skocze na zakupy bo zabral samochod I nie mam jak jechac tzn moge autobusem ale nie chce mi sie :-p

podobno witamina C ułatwia wchłanianie

Ja już obiad mam zrobiony,ciacho wczoraj robiłam,młodziakowi babeczki bezglutenowe :-)

edycia
dzięki że pytasz... a u mnie ? a jakoś leci... jutro ide do pracy na drugą zmiane, babka z agencji powiedziałą ze zadzwoni do mnie jak w tygodniu z pracą. w poniedziałek pójde do jeszcze innych agencji się zapisać. Jak kiepsko będzie i nie będe dość regularnie chodziła do pracy to wracam do domu bo strasznie tęsknie za moimi chłopakami... :-:)zawstydzona/y: Tutaj dziwnie jest, wolałabym nie być na telefon tylko mieć z góry określony jakis grafik na cały tydzien chociaż. w pn ide też szukać jakiegoś pokoju najtańszego. chciałabym chociaż ciutke więcej przywieźć do domu jak tu przywiozłam. Codziennie szukam czegoś na necie, dzisiaj w tesco jak spytałam czy moge zostawić swoje cv to babka powiedziała że nie i że mam na strone sobie wejsć bo tam są ogloszenia o prace. to już w ogóle sie wkurzyłam i mnie to troche przygasiło bo tilli mąż mówił że jego kolega mówił ze kogoś tam szukać mają i żebym cv zaniosła. ahh do doopy to wszystko nie daje rady sama wszędzie chodzić wszystko zrozumieć i jakoś się trzymać. z resztą ciężko mi bez rodziny mojej.... jeszcze nie wiem co zdecyduje czy tu zostane czy wróce do moich chłopaków...

dobrej nocki

Anabelko moj maly tez uwielbia muffiny z tym ze muszą byc z jagodami :-p

Miissii zdaje sobie sprawę ze nie jest lekko,ale z tego co widać świetnie sobie radzisz...zanim zdecydujesz sie na powrót do pl ,to moze warto gdzies jeszcze popytać,np u nas do tesco czy asdy trzeba aplikowac przez ich stronę no chyba ze sie ma znajomości to wiadomo ze bez rekrutacji przyjmą,moze do hotelu gdzies potrzebuja pokojowki ,lub na magazyn ...wiesz ciezko coś doradzić bo np. tu gdzie ja mieszkam osoby starsze szukają pomocy domowej itd a tam gdzie mieszka Tili to nie mam rozeznania co do rynku pracy itd,a moze zapytaj w jakims domu pomocy gdzie są starsi ludzie ;-)

Byłam na zakupach spożywczych a jak zwykle wrocilam z nieplanowanymi zakupami czyt. ubrania :-p

Ja też uciekam bo mi sie juz oczy zamykaja,do jutra dobranoc .

reklama
Missiiss nie poddawaj sie tak szybko daj sobie z miesiac.
Wejdz na strone tesco. Ja proponuje wchodzic do pubow restauracjo hoteli...nie tylko po agencjach.
I kochana staraj sie gdzies zaczepic, wiem ze tesknisz ale podjeliscie taka decyzje i nie wycofuj sie tak szybko.
Zobaczysz znajdziesz prace i sciagniesz chlopakow. Wiem ze jest Ci ciezko ale wlasnie dla tego postaraj sie baardzo i pytaj wszedzie.
Napewno gdzies znajdziesz, nawet do b&b chodz moze bedzie sprzatanie bo sezon sie zaczyna.
Trzymam kciuki i dalej pisze nie poddawaj sie.
Uda sie zobaczysz a za niedlugo zapomnosz o rozstaniu. Mysle ze za max 2 miechy mogli by przyjechac a przynajmniej bedziesz miec spokojne zycie. Trzymam kciuki.

Dobranoc.

Do góry