reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

dzięki tili, fajnie, że wierzycie w to, że się udało ale w tym cyklu było tyle przeciwności losu (niekończące się plamienie, dwa bardzo silne antybiotyki pod rząd, bardzo późny skok tempki no i te nasze "ciche dni" i brak przytulanek w odpowiednim czasie) tak więc jeśli jednak by się udało to był by to istny CUD! :tak:

odpoczywaj tili nie przemęczaj się, dbaj o swoje zdrowie i o zdrowie fasolki

akuku do Ciebie też kochana to samo powinnam napisać, weź no pogadaj z szefem niech Cię przeniesie na jakieś lżejsze stanowisko.

reklama
karola doczekamy się dwóch kresek ;-) kurcze a ja już bym chciała okres bo pozabijam wszystkich wokół hehe a cyce to mi chyba eksplodują,jak idę się kąpać to nie mam ochoty zdejmować stanika bo bolą jeszcze bardziej :baffled: duże,twarde gorące :-)

hej, mowisz anabelko,ze się doczekamy dwóch kresek???trzymam cie za slowo :)

a ja chora, nos zawalony, gardlo boli, Matyska mnie poczestowala,wczoraj zrobiłam sobie prezent urodzinowy i bylam u kosmetyczki doklejone mam rzesy, fajny efekt, jakas odmiana :), poza tym to nic ciekawego, trzeba zacząć się bzykac ,bo owu się zbliza, buziakuje.

http://dzieci.pl/kat,1033939,page,2...6,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6109ab

widzialyscie może???jak nie to polecam

kasoku dobre! widziałam już to kiedyś w telewizji ale później komentowali to tak, że owszem oni czuli ból pod wpływem skurczy ale to były skurcze brzucha a skurcze brzucha umywają się do skurczy macicy bo te dają zupełnie inny rodzaj bólu (silniejszy).

no ale tak czy siak eksperyment ciekawy :-)

kasolku no to goł do wyrka pod kołderkę wygrzać się! niech mężuś pomoże ;-)

a ile dałaś za rzęsy? słyszałam, że długo trwa taki zabieg bo rzęsy trzeba doklejać pojedynczo, włosek do włoska.

ja rzęs sobie nigdy nie robiłam bo ponoć mam firankę :-D

ale za to przedwczoraj zrobiłam sobie paznkocie :tak:

Karola jak się okazalo ja tez mam firanke, podobno mnóstwo rzes i lezalam 5 h bo przyklejala włosek do wloska, zaplacilam 250 zl :szok:ale to był mój prezent urodzinowy ,tak to sobie teraz tlumacze.

ja niestety mam nerwice i obgryza skorki bleee, wiec paznokcie odpadają, poza tym mi szybko zel się odpryskuje i potem chodze niezadowolona, ajajaj

kasoku żel Ci odpryskuje? to jakiś lipny żel musi być!

ja jak miałam żelowe paznokcie i nie poszłam na uzupełnienie bo chciałam zrobić przerwę to za nic na świecie nie mogłam się tego potem pozbyć, moczyłam z zmywaczu z acetonen by się rozpuściły (ponoć żeli nie wolno traktować acetonem ale to chyba pic bo nic im się nie stało), próbowałam podważać, aż w końcu piłowałam i czekałam aż same zlezą... :zawstydzona/y:

a u mnie niestety odpryskują po 2 tygodniach niezależnie u kogo zrobie, a przecież wszyscy nie mogą mieć lipnych zelow, albo ja pecha mam

Karola ale moje przeniesienie na inny dzial liczy sie z tym ze jakby utre nosa wszystkim w tesco... tzn ja chcialambyc na kasach i mowili ze nie ma miejsc, wiec to bedzie dla nich jakby ponizajace wiec nie wiem czy nie lepsze w tym wypadku jest zwolnienie...bo jak pojde na kasy i to jeszcze tylko w tych godz. Co mi pasuja to beda mi pod gore robic...

Agato mysle, ze inna sytuacja jest kiedy jestes w ciazy i maja obowiazek znalezc ci inna, lzejsza prace
a inna kiedy ubiegasz sie o zmiane przez wzgledu na sytuacje rodzinna - wtedy nie maja obowiazku zadnego
tutaj przeprowadza sie risk assessment wiec oni musza - inaczej moga byc odpowiedzialni za zdrowie twoje i twojego dziecka - wiec w takiej sytuacji miejsce na kasie po prostu musi sie znalezc..

ale jezeli wolisz zwolnienie to bierz:) a mi sie wydaje ze ty masz tez statutory sick pay w ciazy czyli te £100 tygodniowo tak? jeseli u ciebie wychodzi to samo - siedzenie w domu czy dostanie sick pay - bierz:)
ja niestety takiego wyboru nie mam :-( bo u mnie £100 tyg to powazne obizenie dochodu:-(
zastanowie sie nad nim we wrzesniu;-)

Karola, Emalia i Anabelko - czekam z utesknieniem na wasze testowanie:tak::tak::-):-)

a my do Pl nie jedziemy, bo oczywiscie moje zabieganie i niedopatrzenie .. Olivci sie paszport konczy 28 lipca a najwczesniejsza wizyta w ambasadzie... 27 lipca:sorry2: wiec lipa

Kasoku - kuruj sie:tak: tak to jest.. moje dzieci tez zawsze dziela sie chorobami z mamusia;-)

reklama
o kurcze tili szkoda, że nie jedziecie, no trudno, wyrobicie paszport i wtedy kiedy kolejna szansa na wizytę w PL?

akuku skoro dostaniesz tyle samo kasy pracując i będąc na zwolnieniu to ja bym się nie wahała ani sekundy. Bierz zwolnienie i wypoczywaj w domu!

Do góry