reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej, mowisz anabelko,ze się doczekamy dwóch kresek???trzymam cie za slowo :)

a ja chora, nos zawalony, gardlo boli, Matyska mnie poczestowala,wczoraj zrobiłam sobie prezent urodzinowy i bylam u kosmetyczki doklejone mam rzesy, fajny efekt, jakas odmiana :), poza tym to nic ciekawego, trzeba zacząć się bzykac ,bo owu się zbliza, buziakuje.

Mężczyźni też chcą rodzić - strona 2 - Dzieci.pl

widzialyscie może???jak nie to polecam

a ja pierwszy raz widzę i śmiałam się jak te kobiety w tle :-) ale to chyba nie całkowicie ten sam ból,bo by musieli mieć dziecko w sobie napierające na szyjkę która się otwiera :-)
No ja tak nie krzyczałam jak oni hehe

ale pamiętacie tą kobietę która została mężczyzną ale wcześniej urodziła swoje dzieci ? kiedyś nawet w rozmowach w toku o nim było...też krzyczał o znieczulenie przy każdym porodzie.

reklama
Agato mysle, ze inna sytuacja jest kiedy jestes w ciazy i maja obowiazek znalezc ci inna, lzejsza prace
a inna kiedy ubiegasz sie o zmiane przez wzgledu na sytuacje rodzinna - wtedy nie maja obowiazku zadnego
tutaj przeprowadza sie risk assessment wiec oni musza - inaczej moga byc odpowiedzialni za zdrowie twoje i twojego dziecka - wiec w takiej sytuacji miejsce na kasie po prostu musi sie znalezc..

ale jezeli wolisz zwolnienie to bierz:) a mi sie wydaje ze ty masz tez statutory sick pay w ciazy czyli te £100 tygodniowo tak? jeseli u ciebie wychodzi to samo - siedzenie w domu czy dostanie sick pay - bierz:)
ja niestety takiego wyboru nie mam :-( bo u mnie £100 tyg to powazne obizenie dochodu:-(
zastanowie sie nad nim we wrzesniu;-)

Karola, Emalia i Anabelko - czekam z utesknieniem na wasze testowanie:tak::tak::-):-)

a my do Pl nie jedziemy, bo oczywiscie moje zabieganie i niedopatrzenie .. Olivci sie paszport konczy 28 lipca a najwczesniejsza wizyta w ambasadzie... 27 lipca:sorry2: wiec lipa

Kasoku - kuruj sie:tak: tak to jest.. moje dzieci tez zawsze dziela sie chorobami z mamusia;-)

ja Ci od razu mogę napisać że u mnie nic z tego cyklu nie będzie ;-) 2 dni luki w mierzeniu a staranka były 5 maja,6 temperatura niska,potem dwa dni nie mierzyłam no ale plemniki by musiały przeżyć ew 2 dni,do tej pory nie przeżywały to dlaczego teraz by miały...no ale cyce trochę za czymś przemawiają bo bolą jak cholera ale hmm wątpie,ale sikne sobie 21 maja jeśli nie będę miała okresu

Ostatnia edycja:
dzwoniłam do laboratorium, co prawda ceny mają wyższe niż w tym co byłam wczoraj ale przynajmniej pobierają krew w soboty.

co tam powinnam sobie zrobić? progesteron, estradiol i może TSH już sobie machnę? zobaczę czy spadło coś od października.

Till ja ma platne na pewno 100% bo cala ciaze bylam na zwolnieniu z Victorkiem i dostawalam cale wynagrodzenie :-) .ale az dzisiaj zajrze w payslipy zeby sie upewnic :-)
Ja pracuje 18 godz. tyg..wiec zarabiam ok 500 f
Musze spojrzec bo wczesniej mialam ok. 400 f

Alex mnie obiedzil i mowi.mamo to bedzie braciszek i bedzoe mial na ime Wojtus...a pozniej mowi nie zgiotlas Wojtusia ?? (bo ja na brzuchu spie)
Ja tu mam nadzjeje ze bedzie cora to przynajmniej synek nie bedzie sie zloscic.ze nie wojtus, bo jjz od kilku dni mowi ze wojtus...

Milego dnia.

Akuku - no wlasnie o to mi chodzi, czyli jak masz £400 to nawet gdybys miala to statutory sick czy pelnoplatne to masz £100f tyg tak czy siak:tak:
gdybym byla w takiej sytuacji to bym wziela zwolnienie bo czy w domu czy w pracy, zarobisz tyle samo:tak:
nie zastanawiaj sie;-)

a co po macierzynskim? masz jakies plany? wrocisz do tesco?

my jedziemy na targ farmerow jakies swiezutkie owoce i warzywa kupic

reklama
Tilli ale moje kol. Na ful timie tez dostawy 100 % w trakcie ciazy, a na mkecierzynskim im sie zmniejszalo troszke, no teraz mam ponad 500 no zobaczymy, zawsze moge wrocic jak sie bede dobrze czula.

Narazie zobacze czy wogle lekarz mi da zwolnienie, troche mi glupio bo tyle czasu siedzialam.w domu teraz ledwo wrocilqm do pracy i ciaza ahh pewnie zlwszyscy beda gadac ze pracowac mi sie nie chce wiec ciaza,a przeciez nikt nie wie ile sie staralam, a ja glupia sie przejmuje :-(

A po macierzynskim nie wiem, wroce maxymalnie na tyle.godzin co teraz mam, a minimalnie na jeden dzien i w sumie tak bym chciala, jeden dzien w tyg. Pracowac :p zawsze moge wziasc nadgodziny a jednak 1 dzien pracy to nawet jak ktore bedzie chore to jeden dzien pojde :-)
A teraz to lipka bo juz na 5 dni to trudno cos wykombinowac.

No jeszcze zobacze moze wcale nie wroce , choc oplaca mi sie bo mam znizki w pracy a jeden dzien to dla przyjemnoscie :p
Mysle ze maluszka bym do zlobka dala, Alex w szkole Victor w sierpniu za rok tez do szkoly a ja dopiero od pazdziernika bym wracala do pracy.

tilli a jeszcze tak pomyslalam jakbys poszla na zwolnienie to mozesz Pitrusia dawac na te bezplatne godziny w.przedszkolu i wyjdzie Ci na to samo co ?
Za Olivcie placisz za after school club ?? Tez mozesz zrezygnowac :-) odpoczniesz sobie i czas z dziecmi spedzisz :-)
Zawsze to jakies rozwiazanie :-)

Do góry