reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tilli on przyjmuje na london road :-)
Dal mi wizytowke z 20% znizka:-)
Badanie usg wizyta za 95 f a usg 2d 3d 4d z nagraniem na plyte 115 f :-)
Hmm chyba pomysle czy do.londynu nie polece zamiast do pl.
Bardzo mily lekarz, wszystko wyjasnia :-)

reklama
Emalia bardzo mi przykro mi ze tak dlugo Ci sie nie udaje, ale puki nie ma @ jest nadzieje, dalej trzymam kciuki.

U nas pieina pogoda wiec wybywamy z domku :-)

Emalko przykro mi ....:-(

U nas slonecznie,wiec za chwile jedziemy na wycieczkę ,z tym ze jeszcze nie wiemy gdzie :-p

Miłego dnia

emalko
uszka do góry moze jeszcze nic straconego ?? trzymam kciuki jak nie za ten cykl to za nastepny :tak:

akuku
piękny okruszek :)

kamilka
nie wiem jeszcze.... mam jeden pokoj już zarezerwowany odkońcówki czerwca, rozmawiałam wczoraj z babeczką i powiedziała że czeka na mnie ten pokój więc mam nadzieje ze rzeczywiście czeka :) więc może koniec czerwca, początek lipca... nie wiem... jak tak patrze na te wszystkie usg i testy to już wogólle najchętniej bym pojechała do pl znalazła prace i zaszła w ciąże :-p od przesiadywania na tym forum strasznie chciałabym być w ciąży znów dlatego chyba musze się ciut ograniczyć ;-) a jak ty się czujesz??

hej, i znów mnie dziś pokłuli :confused2:

zrobiłam wszystkie zlecone hormony i jeszcze sobie TSH powtórzyłam by zobaczyć czy spadło.

wszystkie badania 155 zł :szok: całe szczęście w soboty dają rabat (tanie środy i soboty) i po rabacie zapłaciłam 107, 26 zł , ufff, miałam farta, że akurat 3 dc wypadł mi w sobotę bo inaczej z torbami bym poszła :-D

odebrałam wyniki poprzedniego badania robionego 8 dnia po skoku temperatury, oto co mi wyszło:

estradiol 226,2 pg/ml normy: faza owulacyjna 85,8 - 498 faza lutealna 43,8 - 211

progesteron 18,59 ng/ml normy: faza lutealna 1,7 - 27,0

według norm progesteronu łapię się w widełki fazy lutealnej, natomiast jesli chodzi o estradiol to łapię się i w widełki fazy lutealnej ale w owulacyjną też. :eek:

pierwszy raz robię badania hormonalne i dlatego nie do końca kumam jak to odczytywać, :baffled:

czyli owulacja była, czy nie?

Karola możesz meic to co ja miałam, tzn estradiol miałam tez ponad i oznacz to,ze jajniki pracuje pęcherzyk rosnie jak szalony i na końcu...dupa nie peka , ja mam ewidentna niedomogę lutealna, bo plamie a po lutce przestalam, mam nadzieje,ze pęcherzyki ui mnie już same będą pekac, Karola pogadaj z gin, bo masz długie cykle, ja tez miałam długie czyli cos u ciebie nie teges z tymi pecerzykami, może tez pregnyl w dupsko będziesz brac, ale musialabys jeszcze porobić fsh, lh, prolaktyna na czczo w 6 dc i 22 dc itp.

a ja się czuje fatalnie, wszystko mnie boli ,czuje napompowany dol brzucha i boli jak na @, non stop mi zimno, masakra.

emalia przykro mi, ja tez co *******ony cykl widze negatyw i już nie mam sily, dola mam jak cholera i zastanawiam się dlaczego nie umiem zajść????czy wszystko ***** mac zależy od pieprzonej psychiki, która mam trochę nadwyrezona już tymi staraniami????? Jak zachodziłam z Matyska tez nie bylam gornolotna, tez miałam doly i deprechy, ale z innych powodow (praca), aj szkoda piosac, bo znowu zolcia pluje...w sumie już jedno dziecko mam i pewnie powinno mi wystarczyc :wściekła/y::crazy::-(

Ostatnia edycja:
musialabys jeszcze porobić fsh, lh, prolaktyna na czczo w 6 dc i 22 dc itp.

dziś (3 dc) robiłam prolaktynę, FSH, LH, E-2 Estradiol i f- testosteron (na wynik tego ostatniego muszę czekać aż 2 tygodnie) :baffled:

w co drugim cyklu nie ma skoku temperatury czyli owulacji też nie ma, ewidentnie jeden jajnik jeszcze się nie obudził :wściekła/y:

kasoku nie pisz takich rzeczy, że jedno dziecko powinno Ci wystarczyć, nie możesz się tak dobijać i gnębić, bo co Ci to da? wiesz co to jest samospełniająca się przepowiednia? jak będziesz sobie wmawiać, że nigdy nie będziesz miała drugiego dziecka to tak będzie :-(

głowa do góry i goł do przodu!

emalia trzymaj się!!!!

akuku sorry, że dopiero teraz piszę, ale nie miałam czasu doczytać poprzednich stron, fasolka prześliczna, jeszcze raz gratuluję! a lekarz fajny, dobre to było z tą płcią :-D

missi cieszę się, że zaaklimatyzowałaś się w Anglii, teraz tylko ściągnąć twoich chłopaków i miodzio :tak:

Ostatnia edycja:
Hej ja znowu na chwilke :p

Bylismy w parku zabaw, kolejka gorska malpi gaj, zjezdzalnie ja montonach skoki z wysokosci zwierzatka itd...
No i super bylo, kolejka super jezdzilam z Alexem i tak sie nakrzyczalam ze glos trace haha :-) , na pontonach z Victorkiem, cala mokra bylam hehehe

No i juz wracajac m stwierdzil ze sobie skoczy z wysokosci 12 metrow, niby podpiety i szelki ale jak skoczyl na dol to sie poslizgnal na kamieniach i piachu i noga mu sie wykrecila.

Mowi ze skrecona kostka, no ale ja jak to ja mowie ze jedziemy do szpitala i co zlamana kosc jakas w stopie, nie widzialam zdjecia i gips na 4-6tyg. Teraz nie moze nawet autem jezdzic wiec chociazby z tego powodu musze wziasc zwolnienie... Ale jak wezme na niego to mi beda placic 80 % a jak na ciaze to 100%
Tak wiec los juz zadecydowal tylko czemu w taki sposob :-(
Niby do urlopu bedzie ok, ale ja wykupilam dzis karnet na ten landmark na caly sezon... No nic bedziemy smigac jak mu gips zmienia na ten w ktorym mozna chodzic albo bede sama smigac z dziecmi :p

Milego wieczoru.

reklama
Do góry