reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelka jak rozpoznajesz otwartość szyjki?

my właśnie wróciliśmy z zakupów, byliśmy też z ciekawości w kinie na seansie 6D, no ujdzie, nie najgorsze było ale że tak powiem, gaci z dupy nie zrywa. :-D

reklama
jak wyczujesz szyjkę to zapewne poczujesz co oznacza otwarta/zamkniętra
np jak czubek nosa z jakąś szczelinką czy lekkie wgłębienie czy też taka dziura że palec Ci może się tam zmieścić (otwarta)

Jeśli nigdy nie badałaś szyjki to najlepiej zacząć w dniu okresu np w 2 lub 3 dniu wtedy szyjka jest najbardziej otwarta i mięciutka i to oznacza otwarta,po 3 cyklach się już wie co oznacza,otwarta,średnio otwarta,zamknięta,stopień miękkości tak samo najbardziej miękka jest przy okresie i w okolicy owulacji,pomiędzy okresem a owulacją może być twarda lub średnio twarda/średnio miękka,po owulacji powinna być twarda i wyczuwalnie zamknięta.
Wysokość podobnie ja przy okresie mam lekko obniżoną potem średnio wysoko,przy owulacji wysoko,mam wrażenie jakby uciekała w stronę tyłka i dosięgam ale trudniej niż np.podczas okresu,po nim czy w fazie lutealnej,po owulacji znowu łatwiej jest ją wyczuć

Używam do tych celów palca wskazującego prawej dłoni hehe

dzięki anabelka za szczegółowy opis.

dziś może powtórzę test owu chociaż te testy, które ostatnio kupiłam na allegro jakieś lipne są, słabo te kreski wychodza, nawet ta kontrolna jest jakaś bardzo słaba...

mąż piecze chleb więc za 3 godziny będzie wyżerka... hmmm, domowy chlebek ze słonecznikiem i do tego prawdziwe masło, mnaaaammmm....

maszyna do pieczenia chleba to był strzał w 10!!!

Ostatnia edycja:
zrobiłam sobie tak od niechcenia test owu a tam dwie, tłuste, czerwone krechy!!! :szok: :szok: :szok:

no takie pozytywa to ja nigdy jeszcze nie miałam!!!! :szok: :szok:

jejku, pierwszy raz będę miała owulację w normalnym terminie!!!!!! :szok:

to NA PEWNO zasługa ziółek!!! :tak:

może i ja od przyszłego cyklu zacznę z ziołami hehe

ja się pokusiłam i w czwartek zamówiłam testy owulacyjne,jeszcze nie doszły a by się teraz przydały...

karola może na dniach będzie piękny skok tzn wg mnie powinien być do 2 max 3 dni od pozytywa

Ciekawe jak tam moja morfologia,jutro muszę podjechać jak znowu wyjdzie anemia to się pochlastam,już jem nawet jak nie mam ochoty by nie mieć anemii

Ooo karola a pamietasz jaj u Tilli bylo??
Krotki cykl I udany !!
Wiec tego I Tobie zycze!!
Tylko wiesz ze bez przytulaskow to dziecia nie bedzie , wiec wywlam Cie w delegacje :-) I juz za momencik bedziemy odliczac do testowanka.
Tylko kochana dzialajcie na spokojnie, bez stersu I nastawiania sie :-)
Trzymam kciuki!!

aaaaaaaaaaaaa Karola!!!!!!!! to do dziela kochana do dziela:-D
ale tak wiesz, na pozadnie, z miloscia i z ekstra orgazmem, z relaksem i pupa do gory:-D:-D:-D

ja padam.. mielismy weekend wykanczajacy - pozytywnie lol :D

do jutra, pewnie z pracy sie odezwe :*

anabelka no to daj znać koniecznie jutro jak tam Twoje wyniki!

ja nie wiem, normalnie wczoraj seks (taki za zgodę bo dosyć już tego fochania się i obrażania), dziś popołudniu znów nas naszło (to było jeszcze na kilka godzin przed testem owu), chcica na całego, hehe

oj, dziewczyny próbuję się nie nastawiać ale tak bym chciała by się udało, i ten cykl już widać będzie chyba najładniejszy ze wszystkich !

znalazłam zagubiony czytnik kart i oto ten mój dzisiejszy test

test.JPG

sorry, zdjęcie jest crossowane (taki filtr zielonkawy) ale tak miałam ustawione i już mi się nie chciało przestawiać. Chyba jutro nie ma sensu powtarzać testu, teraz czekam już na skok!

tylko dziwne bo w odróżnieniu od poprzednich cykli z owu, nie czuję żadnego jajnika, na początku cyklu lewy się odzywał mocno a teraz nic :eek:

Załączniki

• test.JPG
    test.JPG
    13,7 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Karola no tescik przepiekny, wiec korzystajcie :-)
A co do nastawiania sie to prosze Cie nie nastawiaj sie.
Mysl sobie na spokojnie co ma byc to bedzie I czekaj, ale nie mysl duzo !
Jak w glowie spokoj to I dzidzka sie utuli .
Czekamy na skok :-)

Do góry