reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

emalia to nie jest tak,ze ja mam cos nie tak z nerwami i chodze nabuzowana, ja mam zdiagnozowana nerwice lękowa, która mnie atakuje kilka razy do roku, np. zima miałam rzut po śmierci teściowej schudłam z 10 kg i brak ciąży to był rezultat, teraz mi odeszla, a moje ciążowe zle samopoczucie powoduje,ze jestem drazliwa ale to nie to samo co nerwica

reklama
Emalia,a dziekuje w miare sie czuje :-)
Troche nerwowa chodze, chyba jakis taki okres mam teraz, ale staram sie byc spokojna I nie wyzywac na nikim :-)
Dzis upuscilam troche emocji w sprzatnie wiec nie jest zle:-)
A jaka ksiazke czytasz ??

To ja trzymam kciuki za Twoja owulke I oczywiscie pozytywa :-) :-)

Karola fajny pomysl :-) chyba sobie taka mape zakupimy I bedziemy zaznaczac, zawsze to fajnie pozniej powspominac :-)

Dzisiaj jedziemy na truskawki wiec zajrze wieczorkiem.
Chociaz ostatnio padam jak zabita :p a potem budze sie w nocy kilka razy na siku I katar ehh ... Meczace jest to sikanie w nocy :p

Cos jeszcze mialam pisac..hmm

akuku skad ja to znam, wstaje siku w nocy najmniej 3 razy, wlasnie szukam w necie kiedy mogą mdlosci i zle samopoczucie najpóźniej minac, bo już mam tak dość, ze zaczynam popadać w depreche, jezu przy Matyldzie az tak nie miałam, mdliło mnie, ale tylko rano, a tu prawie non stop, już nie mam sily, placze z bezsilności i niecierpie jak ktoś mi mowi, ze mam dziekowac bogu za ciaze, bo wiadomo ,ze dziekuje i jestem wdzieczna ,ale co ma piernik do wiatraka, zyje od trzech tygodnia na pol gwizdka, chodze, snuje się po domu jak zombie, albo tętno mi zapieprza i slabo mi,alebo mnie tak mdli,ze w kieszeni woreczek nosze na wszelki wypadek.

wlasnie mi się przypomniał sen, jezu snilo mi się dzisiaj, ze weszłam do wiezy wchodząc po schodach slyszalam,ze ktoś wchodzi za mna, wiec przyspieszyłam tempa, to co co szlo za mna pachniało zgnilizna, zaczelam biec, az doszłam na sama gore, a tam tylko zakratowane okno i kanal wentylacyjny tez za krata, slysze, ze to cos wchodzi po schodach, ze jest coraz bliżej, a ja nie mam nawet gdzie się schować, na szczęście się obudziłam i nie zobaczyłam tego czegos co szlo za mna, uffff istny horror.

Ostatnia edycja:
dziewczyny

w dzisiejszym poscie napisalam o odzywianiu przy ivf/inseminacji i nie tylko. zebralam troche do kupy wiadomosci o tym co i jak jesc zeby zwiekszyc szanse na sukces w postaci bejbika. zapraszam do lektory jesli ktos jest zainteresowany
NA ZDROWIE - Jestes Tym co Jesz i Myslisz : Odzywianie przy IVF (i nie tylko)

komentujcie i dzielcie sie swoimi doswiadczeniami i informacjami. bede wdzieczna

akuku skad ja to znam, wstaje siku w nocy najmniej 3 razy, wlasnie szukam w necie kiedy mogą mdlosci i zle samopoczucie najpóźniej minac, bo już mam tak dość, ze zaczynam popadać w depreche, jezu przy Matyldzie az tak nie miałam, mdliło mnie, ale tylko rano, a tu prawie non stop, już nie mam sily, placze z bezsilności i niecierpie jak ktoś mi mowi, ze mam dziekowac bogu za ciaze, bo wiadomo ,ze dziekuje i jestem wdzieczna ,ale co ma piernik do wiatraka, zyje od trzech tygodnia na pol gwizdka, chodze, snuje się po domu jak zombie, albo tętno mi zapieprza i slabo mi,alebo mnie tak mdli,ze w kieszeni woreczek nosze na wszelki wypadek.

wlasnie mi się przypomniał sen, jezu snilo mi się dzisiaj, ze weszłam do wiezy wchodząc po schodach slyszalam,ze ktoś wchodzi za mna, wiec przyspieszyłam tempa, to co co szlo za mna pachniało zgnilizna, zaczelam biec, az doszłam na sama gore, a tam tylko zakratowane okno i kanal wentylacyjny tez za krata, slysze, ze to cos wchodzi po schodach, ze jest coraz bliżej, a ja nie mam nawet gdzie się schować, na szczęście się obudziłam i nie zobaczyłam tego czegos co szlo za mna, uffff istny horror.

chyba za dużo myślisz o tych mdłościach skoro śnią Ci się już takie akcje :-)

może szła za tobą ta kasjerka ze sklepu hehe :-)
kurde z mdłościami bywa różnie,ja miałam ze tak powiem lekkie mdłości,nie mogłam robić przy surowym mięsie jedynie,ani wąchać np gotującego się mięsa na rosół... :-) z rana głównie miałam od 4 tygodnia do 10,potem takie sobie przerwy i zelżało,powróciły w okolicach 13-14 na 2 tygodnie i potem coraz mniej,wszystko zależy niestety od organizmu,moja koleżanka miała do 6 miesiąca

hej laseczki
u nas ok, czas leci - kontynuuje zbieranie rzeczy - haha nigdy dosc jak to sie mowi :-D, ale juz raczej jestem fertig ;)
tylko sie dopakowac do szpitala i czekac - maly zneca sie nad moimi zebrami ostro!! mam wrazenie ze caly czas trzyma nogi na moich zebrach po prawej stronie :-) bo tak jest ulozony ze cialko po lewo a nozki po prawej weic to musi byc albo kolano albo stopa ;))) no i juz mi ciazy oczywiscie , zwlaszcza sapie jak sie przekrecam w nocy hahah, no i juz mam wozek :tak: wczoraj przyszedl do siostry a ona u mnie bedzie od poniedzialku na 2 tyg wiec juz za niedlugo go zmacam w zdluz i w szerz.. ale jest cudny - ekscytowalam sie tym wczoraj jak nie wiem haha:cool2:, bo to juz tak blisko i sie to wydaje realne wszystko juz teraz... masakra!!

karola- ekhm - zaj**bista owulka u Ciebie :-D:tak:

emalia- super wykresik - bedzie owulka !! :)))

anabelka - mialam tak samo - do surowego miesa nie podchodzilam zadnych zapachow gotowanego miesa itd. fuuuu - teraz juz zyje w miare normalnie ale co dziwne nie mam za bardzo ochoty zeby mieso jesc... hmm..?!

tili- oj dobrze ze mialas czuja kobieto i nic wam sie nie stalo !!!! ufff...

kasoku - mam nadz. ze potem juz bedziesz miala relaxik bez stresow itd. no i bez mdlosci itp ;))

akuku- u ciebie juz 12 tydz, kiedy ja sie pytam hihi;-) , fajnie macie z tym wyjazdem ja chyba utknelam w domu - chociaz teraz ''pozwiedzamy'' z siostra i jej mala ale nie wiem czy mam na to sile :)

jednak to sie super lata w I i II trymestrze a ten III to juz trzeba zrobic chillout bo jednak ciaza zaczyna ciazyc pod koniec hahah ;) hm moze stad ta nazwa ;)

pozdrawiam was i udanego dnia! widze ze u was fajna pogoda u mnie lalo 3 dni teraz wow slonce chyba sama skorzystam :tak::-)3 majcie sie :)!!

Dziewczynki padam na twarz ide spac... Z dnia na dzien coraz wczesniej :/
ale chodze tak nerwowa ze tylko sen uratuje nas teraz.
Juz dzis mi sie w sklepie lzy w oczach zebraly I to jeszcze o takie badziewie:p

Dobranoc

wow miciurka Ty już na finish'u jesteś :tak: ale zleciało!!!

kasoku biedactwo, współczuję koszmarów, może staraj się myśleć o czymś przyjemnym, spokojnym przed snem.

akuku pojadłaś truskawek? :-p

anabelka który masz dc? kiedy obstawiasz że będziesz miała owu?

dziewczyny zapisłam się do endo prywatnie na 15.07, w sumie akurat bo @ powinnam dostać 14.07, jeśli jednak okazałoby się, że jestem w ciąży (w co jednak szczerze watpię) to pasuje bo od początku ciąży będę pod opieką endo, a jeśli nie to może zacznę nowy cykl z jakimiś lekami.

babka jest ponoć bardzo dobrym specjalistą no robi usg tarczycy w cenie wizyty, a ponoć większość robi tak, że płacisz osobo za usg i potem kolejny raz za wizytę.

reklama
Karola troche pojadlam, ale nie duzo bo nie miesze hehe.

Jutro na obiad makaron z truskawkami :p

A ja wlasnie na tvn style ogladalam program o kobiecie ktora byla bezdomna I byla.w ciazy, jakas babka piwiedziala jej ze chce jej pomoc ale ja porwala I chciala jej ukrasc dziecko...
Rozciela jej brzuch I bhlo wszystko gotowe... Naszczescie dziewczyna uciekla I przezyla , coreczka tez zyje. Maskra ze sa tacy ludzie :/:/

Do góry