reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

melduję poranną porą @ jeszcze nie nadeszła ale tempka znów spadła, test ciążowy negatyw czyli złudzeń już nie mam żadnych.

tylko skoro nie udało się to gdzie podziewa się @??? mogłaby już przyjść to nowy cykl już by się zaczął, a czym szybciej zacznę nowy cykl tym szybciej będzie kolejny owulacyjny we wrześniu :tak:

reklama
Oj Karola przykro mi, ale @ pewnie jutro przyjdzie ,bo dzisiaj 14 dzien fazy II, no wprost idealnie, a Ty porozmawiaj z ginem, albo z endo żeby ten cykl sierpniowy tez byl owocny, w końcu da sie to zreperować no i pij dalej ziolka od @ musi się w końcu udac nie ma bata.

A co u mnie... Pogoda do kitu, mniej mnie mdli, jem gotowane rzeczy tylko, bo refluks mi dokucza , Na tydzień przywiozlam Matyske żeby mama odpoczela i chyba nie dociera do mojego m, ze dzieckiem trzeba sie zająć, pobyć trochę, jutro juz ma zaplanowany dzien tzn po 15 przychodzi, potem o 17 do 20 będzie na treningu i ch. Uj. Musze zacząć pracować normalnie w biurze, bo nie rozumie chyba co to znaczy byc z rodzina w domu. Pomyslalam, dzisiaj pogadam z szefem zebym mogla wrocic do biura, a nie z domu. Mam dość, koniec siedzenia Kasi w domu, niech tez zacznie się glowic co z dzieckiem, zawsze ja bylam i wygodny sie zrobil.

kasoku mój Gin nie wie dlaczego owulacja jest tylko w co drugim cyklu :szok: :wściekła/y:

dziś idę do endo więc może ona mi coś poradzi.

u nas też pogoda do kitu, zimno i pada...

no ale jak Ty wrócisz do pracy, Twój też w pracy, to kto się zajmie Matyśką?

pogadaj z nim jeszcze, no niech sobie idzie już jutro na ten trening ale na następne już nie, niech je jakoś przełozy, ograniczy itp. by trochę posiedzieć z dzieckiem.

i tu zaczyna być problem jak się posiada dzieci, ja mam już dość, zawsze to ja myslalam co z Matyska ,bo m więcej pracuje, ale teraz mowie dość, tez wyjde do liudzi i nie tylko ja się będę glowic czy ma kto odebrać matyske i z nia być, zrezygnowaqlam ze swojego zawodowego zycia poniekat bo tak mi się zycie ulozylo a poniekat bo Matyska była, ale dlaczego???nie musi tak być, potem wsadze sobie reke w nocnik , ja okaze się,ze na treningach, bieganiu i basenie się nie skończy, już cos przebakiwal,ze może będzie uskutecznial wypady weekendowe motocyklowe itp. p i e r d o l e taki interes ja tez znajde sobie ekipe i zajecie, które mnie pochloni rownie często jak mojego m i tu już nie popuszczę, zobaczcie jak go nauczyłam, kasia zawsze będzie i się zajmie, już nie.

Karola niestety trzeba w takim razie zmienić gina, który będzie wiedział dlaczego tak jest, ja w ciągu roku chyba trzech zmieniłam i w końcu mi ostatni pomogl. To jest za wazna rzezc żeby slyszec ,ze się nie wie, jak się nie wie, to niech się spada, albo dokształca. Jezu ale mam wojownicze nastawienie dzisiaj.

Ostatnia edycja:
karola dla mnie nie jest to co 2 cykl,jajniki na zmianę nie pracują,wg mnie te brudzenia/plamienia (brązowe) są przed owulacją i nie powinnaś zaliczać tego do okresu
ja robię tak:jest krew zaliczam do okresu,nie ma krwi to nie zaliczam
Ty masz jedynie trochę wcześniej niż ja te brązowe plamienia bo ja mam przed lub w trakcie dni płodnych
teraz mi się kończy no i mam mokro...ale prawy jajnik mi już namieszał więc nie wiem jak to potem się odbywa z owulacją

​Przeczytaj sobie to:

plamienia okoloowulacyjne. Dotyczy to co 3 kobiety i ma prawo wystapić w każdym cyklu. Ich powodem jest wzrost większego pęcherzyka jajnikowego który produkuje większe ilości estrogenu. Prowadzi do do wzrostu wyższego endometrium. W okresie okoloowulacyjnym spadek produkcji estrogenu powoduje obumieranie sluzówki co prowadzi do obserwowanego plamienia a niekiedy krwawienia. Niekiedy towarzyszy temu ból. Jeżeli podczas wizyty lekarz wykluczył patologie w obrębie narządu płciowego ( polip, nadżerki) to taki stan traktowany jest jako fizjologiczny.

Ostatnia edycja:
anabelko nie sądzę, Gin mówił, że pęcherzyki nie tworzą się, endometrium nie przyrasta i plamienie zamiast krwawienia jest spowodowane tym, że skoro endometrium nie przyrosło to nie ma się co złuszczać.

poza tym to by nie miało sensu kompletnie, bo jeśli to nie był by nowy cykl to wychodzi, że cykle miałam:

60 dniowy cykl gdzie owu była w 46 dc, 75 dniowy :szok: gdzie owu by była w 63 dc :szok: a teraz wynika, że nie miałam owu w 15 dc tylko w 40 dc :-D

sama zobacz jak to dziwnie wygląda...

anabelko nie sądzę, Gin mówił, że pęcherzyki nie tworzą się, endometrium nie przyrasta i plamienie zamiast krwawienia jest spowodowane tym, że skoro endometrium nie przyrosło to nie ma się co złuszczać.

poza tym to by nie miało sensu kompletnie, bo jeśli to nie był by nowy cykl to wychodzi, że cykle miałam:

60 dniowy cykl gdzie owu była w 46 dc, 75 dniowy :szok: gdzie owu by była w 63 dc :szok: a teraz wynika, że nie miałam owu w 15 dc tylko w 40 dc :-D

sama zobacz jak to dziwnie wygląda...

zmień gina bo ślepo mu wierzysz :tak: bo jak masz mieć pęcherzyk np w 8...9...10 ...dc skoro masz powiedzmy cykl 50 dniowy ? ja przy monitoringu w 6 dc nie miałam pęcherzyków,ani w 12dc,był to wtedy cykl 57 dniowy z potwierdzoną owulacją w 44 dc wtedy byłam kilka razy na usg bo cykl był długi,byłam wtedy jeszcze jakoś w ponad 20 dc i potem tak jak uznałam za słuszne czyli w ponad 30dc (było już coś widać) no i w 42 i 45dc

nie wygląda to dziwnie,w takim razie moje cykle też są dziwne bo mam od 32 do 76 dniowych
i by wychodziło że miałam cykl nawet 18 dniowy :-)

kiedyś byłam u pewnego doktorka przed dniami płodnymi i stwierdził że mam miesiączkę (brązowy śluz) dziwne bo wtedy po 3 dniach miałam skok temperatury i po 13 dniach okres

Ostatnia edycja:
ja już po wizycie u endo. Zrobiła mi usg tarczycy, tarczyca nie jest powiększona, guzków żadnych nie ma. Aczkolwiek podejrzenie niedoczynności tarczycy jest. Dostałam Letrox 50. Przez pierwsze 6 dni mam brać 0,5 tabletki a potem na zmianę, raz jedną, raz pół. Po 3 miesiącach mam zrobić badania: TSH, aTPO i aTG. Jeśli zajdę w ciążę wcześniej to mam natychmiast do niej dzwonić, powiedzieć w którym tygodniu ciąży jestem i zwiększymy dawkę.

reklama
Do góry