• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

hej:)
nuuuska dostępu do neta nie miałam,ale tak mnie korciło ,żeby sprawdzić co u Was:)
czekam na wieści ,co gin Ci powiedziała dzis, mam nadzieje,że potraktuje Cie poważnie!!!!( i za to trzymam kciukasy)
ja na oddział ide jutro-będzie z głowy:) córka jeszcze nie wie ,że mamy nie będzie przez trzy dni ;/pierwszy raz bez córki od prawie 4 lat ... a innej opcji nie przyjmuje jak ta ,że wszytko jest ok, na razie ćmienia nie czuje, tylko co jakiś czas rozpierania, ale tak mam często w drugiej fazie,
tak sie zastanawiam -ze jeśli miałabym ovu 13 dc czyli 2 dni po badaniu-to mogła gin w badaniu manualnym stwierdzić ,że już będzie ovu-czy tylko przez usg to może zobaczyć? mówiła lewy jajnik powiększony-torbiel, a może jajeczko duże i ovu??

reklama
kasiol hmmm wydaje mi sie, ze moze stwierdzic na podstawie polozenia szyjki ( teoretycznie ) ale dzis sie spytam z ciekawosci tej mojej gin i Ci powiem. Przez usg jedyne co tamta mi swierdzila to to, ze mam wolny plyn za macica ( miesiac temu usg ) i ze moze to oznaczac ze owu byla.
Wiem cos o rozlace, matko jak Olka byla teraz w szpitalu na jedna noc, myslalam ze zwariuje w domu. A jak jezdzi do mojej Babci na weekend to w sobote rano juz chce zeby wracala :-D grrrr ale nie zebym byla nadopiekuncza, po prostu czuje taka pustke w srodku jak jej nie ma kolo mnie ze nie umiem tego opisac. Ale taki zywot Nas mam :sorry2:
Dzis rano mialam pogadanke z Ola przed moim wyjsciem do pracy bo oczywiscie godzina 6.30 i co sie okazuje? Ze butow na zmiane do szkoly nie ma. A gdzie sa? niewiadomo. :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nuuuśka to podobno tak jest, że dzieci upodabniają się do rodziców, bez względu czy są to rodzice biologiczni czy nie :) więc może coś w tym jest :-D no ale dzisiaj koniec fochów i trzeba działać bo to już 10 dc i kto wie kiedy można będzie spodziewać się skoku temp i owu :) może lada dzień, więc nie można tej okazji przegapić :)
trzymam kciuki za wizytkę, daj znać jak będziesz już po :*
A jak tam buty Oli? Znalazły sie w końcu?

kasiol na pewno będzie wszystko dobrze i tej myśli się trzymaj :) a trzy dni szybko przelecą i już będziesz spowrotem z małą :)
co do owu to z tego co się orientuję tylko przez usg można z całą pewnością stwierdzić że była.

a patu$ka gdzie zniknęła? Jak tam dzisiejsza tempka? Może pęchole już pękły? :) trzymam kciuki :)

Heja kobiety! nie mialm czasu napisac,wczoraj pozno wrocilismy do domu juz nie mialam siely. Dzis w pracy i tak wiecie.

Kasiol u mnie owu dzis :) jak widac po spadku :) Bola mnie jajnki teraz to oba wiec...12 dc nie moglo jej byc bo nie bylo skoku o conajmniej 0.2 tylko o 0,1 i nie rosla jakos specjalnie. Liczylam na wczoraj jak zawsze na 15 dc ale mnie zaskoczyla moze spowodowane jest tym ze w tym miesiacu bede jajeczkowac z dwoch jajnikow, 4 pecherzyki sa do pekniecia. Od dzis rana maialm zaczac brac lutka ale poczekam do jutra zeby jej nie przyblokowac. Jeden dzien w te czy w te nie zrobi jakies duzej roznicy. Bol brzucha jak na @ jest janiki kluja,cycole zaczynaja bolec wiec wiem ze owu dzis. :)

Co dobadania to manualnie gin nie jest w stanie powiedziec czy owu bedzie lada dzien.Mzoe powiedziec czy szyjka jest rozpulchniona jak uklada sie macic itd. Owu mozna potwierdzic tylko badaniem USG wtedy lekarz mowi ze np pecherzyki sa na granicy pekniecia i ze za dwa trzy dni mozna se jej spodziewac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ach patu$ka zazdroszczę Ci tego spadku tempki i tej owulki :) i trzymam kciuki żeby ten cykl okazał się szczęśliwy :) a zresztą musi być szczęśliwy bo to że Twój jajnik ruszył to bardzo dobry znak :)
Ja się pomału zbieram psychicznie i przygotowuję do wizyty u gina. Za godzinę niecałą śmigam.. Raczej nie spodziewam się już dobrych wiadomości bo tempka drugi dzień nisko ale będzie co ma być.. Idę dziś z mężem bo potrzebuję dziś wsparcie psychiczne :)

hej kochane moje :*:*

natka wizytka przebiegla pomyślnie powiem Ci. Ginka długo ze mna rozmawiala, pytala o wszystko, powiedziała, ze Ł. musi jak najszybciej zrobić badania zebysmy mogly wykluczyć go z "kręgu podejrzanych". Powiedziala, ze mimo iż w tej chwili z normalnych papierosow zrezygnowal na rzecz eco-papierosow powinien starac się rzucic calkiem bo jakas blona przy jadrach oslaniajaca plemniki jest bardzo wrazliwa na wszelkie szkodliwe substancje i dlatego wskazane jest żeby rzucil calkiem. Tak to wyniki ma ok, ale nasienie trzeba zbadac :blink:
Mnie zbadala (! wow), bo w zwazku z tym ze czasem pojawiają się upławy, istniała możliwość ze mam nadzerke, a ta jak się dowiedziałam może powodować problemy z zajściem w ciaze. A niestety przez te 8 lat jak jest Olusia, nadżerki miałam usowane trzykrotnie :| ale na szczęście szyjka jest idealna jak to powiedziała gin, nie ma najmniejszego sladu ze kiedykolwiek przezylam wypalankę. Cytologii jeszcze nie pobierala, bo powiedziała, ze jest aktualna wiec dopiero w okresie wakacji zrobimy. Za dwa tygodnie w poniedziałek mam mieć usg, choć to troszkę już będzie pozno, bo to będzie 24dc :/ Ale przynajmniej zobaczymy jak wygląda wszystko,moze będzie już po owu :confused:
W maju zaraz po Komunii robimy Ł. badania i od wyniku będzie zalezalo dalsze postepowanie. Jak będą dobre, robie sobie badania hormonow.
Ginka kazala nadal robic wykresy i za te dwa tygodnie przynieść jej pokazac jak to wygląda. W sumie było ok, ale zaluje trochę ze nie miałam tego usg :-( od srody zaczne robic testy owu i zobaczymy co pokaza.Tymczasem trzymam kciuki Kochana za Twoja wizytke i dobre wieści :tak:!!
A buciorki dla Oli taaaak kupiliśmy pisałam już w zeszłym tygodniu ale chyba przegapilas :happy2:Bardzo ladne biale baletki, które stwierdziłam wylata i po Komunii wiec nie będą to buty na jeden raz.

patu$ka ciesze się strasznie z Twojej owulki i od teraz to testowania trza trzymać kciukaski i chuchać co by się fasolka zagniezdzila :-) Co sadzisz o moim wykresiku ?

No to super Nuuuśka! Bardzo się cieszę że tak pozytywnie wizytka przebiegła :) i tak powinno być za każdym razem :) to teraz działajcie bo coś czuję ze po takich pozytywnych wiadomościach nie ma innej opcji jak tylko to ze w tym cyklu się uda :)
A o bucikach do Komunii to wiem że znalazłyście :) moje pytanie dotyczyło tych butów z porannej przygody przed szkoła hehe :)
Lecę dziewuszki do gina, dam znać później :)

Nuuska no wykresik na razie malo imponujacy ale to pierwsza faza a w niej zawsz ejest nudziarstwo :-) czekamy co dalej tak od 14-20 dc bo wtedy moze sie zaczac chwiac.

Co do twojej wizyty u ginka to powiem wam ze moj łukasz tez pali fajki moze nie sa to duze ilosci ale cmocha juz duzo ograniczyl bo paczka starcza mu na prawie dwa dni. a kiedys dzien w dzien jedna albo napoczynal druga. I wyniki ma nie najgorsze. Moj dziadek walil fajki jak nie iwem i majac 65 lat zmajstrowal dzieciaka takze ja obalam ten mit.
he he

natka dawaj zanc co po wizycie trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a ja czekam na skok :) czyli dzis zaciagam mezola do wyra :D na boboskesy. Wczoraj dobrze ze z ranka go zaatakowalam jak jeszcze spal bo wieczorem wrocilismy kolo polnocy wiec nei bylo sil:) Wczoraj wypadla nam 1 rocznica slubu koscielnego :) (w sumie nie obchodzilismy bo my to ten pierwszy slub cywilny swietujemy czyli w lipcu) dzis moj mensz ma imieniny. Nie wiem jak Nuuska twoj ale co jak co jakby nie bylo to wszystkiego dobrego dla meza. :)

reklama
natka hahaha accccha o te buty :-D:-D no powiem Ci, ze jak kamien w wode. Były buty - nie ma butow. Jutro Ola ma to TK glowki, ide zaraz zaprowadzić ja do tesciow, bo z racji tego ze my na rano, to nie mam jej jak w domu usidlić, wiec będzie spala u dziadkow, a ja o 11 zwolnie się z pracy i pojade z mama Ł. i z Fasolcia na to TK. Az....boje się cos.
No i nadzieja w teściach, ze tam te buty się zgubily bo w piątek tata Ole odbieral ze szkoły a oni obydwoje po jednych pieniądzach sa wiec wszystko możliwe :-p
Dawaj znaka od razu słoneczko jak będziesz po wizytce :tak:!!

patu$ka jeśli chodzi o papierochy to ja tez obalam bo wiem, ze to nie do konca prawda. Ob. Oli kurzyl jak smok kiedy zaszłam w ciaze, zresztą ja zanim zaszłam tez kurzyłam ( taki wiek - bunt mlodzienczy jak to mawiam:wściekła/y:) i co , wpadka za pierwszym praktycznie razem. Nie wydaje mi się, żeby to miało AZ taki wpływ, choć nie twierdze ze nie ma w ogole, bo na pewno ma. Ginka dziś pyatala czy Ł. nie ma nadwagi a ja jej na to - yyyy nie no on tylko taki zbity jest :-D

Co do wykresu to ja tam zauważam jakiś ruch hah :-DImieniny w tej Naszej familii obchodzę tylko ja, nikt poza mna nie wie kiedy ma wiec jestem rodzynek jak zawsze ( dziwoląg dla co po niektórych bo jak to imieniny na ślasku ...)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry