reklama

Staraczki luty 2013

Dziewczyny jestem mega happy!!!:rolleyes::rofl: Trzy pecherzyki:-D Jeden najwiekszy 20 mm i dwa mniejsze po 12 mm...Na razie ten najwiekszy nie pekl. Lekarz nie zapisal pregnylu,bo ma nadzieje ze skoro tak ladnie urosly to ze sam peknie jutro albo w niedziele. Kazal dzialac:) Pytalam go dlaczego mnie tak bolalo,wytlumaczyl mi ze scianki jajnikow sie rozciagaly i dlatego... Mam nadzieje ze peknie i sie uda:) Za tydzien niestety go nie ma wiec nie zrobi mi usg ale za dwa tyg jesli okres 8 sie nie pojawi mam isc do niego a jak sie pojawi (czego bym nie chciala) to mam zaczac znowu z CLO. mam nadzieje ze nie bede musiala... Oby tylko ladnie pekl i sie zaplodnilo :-D:-D:-D:-D

Jak muslicie da sie wyczuc moment pekniecia pecherzyka czy raczej to nie mozliwe?

reklama
kasiol ja tez chodze z NFZ-u, zawsze zreszta chodzilam, bo nie ukrywajmy, nie stac mnie na prywatne wizyty, zreszta uwazam, ze podejcie do badania i sama wizyta to bardziej kwestia lekarza, jego sposobu bycia i podejscia do pacjentki, choc oczywiscie mozemy dedukowac, ze jak sie zaplaci, to wiecej mozemy wymagac, ale nie wiem czy zawsze to ze soba idzie w parze. Pracuje w przychodni, i powiem Ci ze to wszystko na prawde zalezy od lekarza, bo jedna lekarke u Nas mamy taka, ktora nie robi nic jesli sie jej nie poprosi, a druga robie wszystko az nad to.
Co do pracy, to pewnie,masz racje, tylko moze nie tyle, jak pracodawcy boja sie o ciaze, bo to to jeszcze pol biedy. Jak przychodzilam tu do pracy, pierwsze co uslyszalam to - A ma Pani dzieci? po twierdzacej odpowiedzi, uslyszalam dosc wymowne zdanie na temat tego jak wyobrazam sobie pogodzenie pracy z wychowaniem malego dziecka, bo dzieci przeciez choruja...niestety Polska w wielu miesjcach jest tak zacofana,ze szkoda gadac, a pracodawca patrzy glownie na swoje wlasne potrzeby a nie na potrzeby pracownika, i nawet jesli damy im od siebie wszystko i tak najczesciej jest za malo..:baffled:
90_natka nie nastawiaj sie negatywnie, pamietaj - grunt to wylaczyc glowe :-D I koniecznie jak znajdziesz na to metode, jestem pierwsza w kolejce do jej poznania, bo mnie to niestety sie nie udalo do tej pory:-(

paulinka88 na pewno sie uda, nie mysl inaczej. Swoja droga jak to kiedys napisala hanQQa jak by tak Nam sie teraz wszystkim w lutym udalo, to dzidziolki beda w listopadzie :tak: Moja Ola jest z pazdziernika, matko moja jak mi sie przypomni lato w ciazy to..:wściekła/y:

patu$ka trzymam kciuki jak najmocniej sie da :-D

Patu$ka, super! Teraz musi się udać :)

Nuuuśka, jak znajdę na to sposób to na pewno się podzielę :) baa, nawet to opatentuję bo jeszcze chyba nikt nie wpadł na to jak wyłączyć głowę hihi :D

Ja też chodzę na NFZ. Prywatnie to tylko do endokrynologa, i to raz w roku, ale to tak naprawdę tylko i wyłącznie z powodu długich terminów oczekiwania na wizytę. A do gina u mnie na szczęście nie ma dużo czekania :)

Czesc dziewczyny, witam nowe staraczki to fajnie ze jest nas coraz wiecej:tak:
patu$ka trzymam kciuki zeby sie udalo!!! Tez sie kiedys zastanawialam czy da sie wyczuc pekniecie pecherzyka:dry: wydaje mi sie ze chyba nie jest to mozliwe
powiem wam ze ze u mnie w przychodni na NFZ przyjmuje 2 ginekologow, bylam u jednego i drugiego i to byla masakra:no: pierwszy zaserwowal mi najwiekszy wziernik jaki sie dalo i dorzucil tekst ze co to ja sie tak wzdrygam, przeciez ksztaltem i wielkoscia to narzedzie przypomina meskiego penisa:baffled: bylo mi go wtedy zapytac czy sa tez damskie ale tak mnie zatkalo ze szok. drugi owszem bardzo mily pan delikatne badanie, szczegolowa odpowiedz na kazde moje pytanie a jak przyszedl czas na usg to poprosil 120zl ponioslo mnie wtedy i troche mu nagadalam:wściekła/y: jesli macie dostep do fajnych lekarzy na NFZ to pewnie ze nie ma sensu wywalac kasy na prywatne wizyty
dzisiaj od rana mnie nosi zeby zrobic test i az sie sama z siebie smieje ze to za wczesnie:-D ale widze ze zaczyna mnie ponosic jak przy staraniach o 2 dzidzie no i faktycznie tez poprosze przepis na to jak wylaczyc rozumek i na ten temat nie myslec

dzieki dziewczyny za wsparcie:-) mam nadzieje ze peknie,do dzis sie martwilam czy urosl ktorys, ateraz sie martwie czy peknie...Boszeee jak ta glowa daje czadu...:-D:-D:-D:-D

Wiecie co nie wytrzymalam i kupilam testy LH. I wyszly dwie krechy Testowa bardzo ciemna Kontrolna lekko jasniejsza. Teraz mam nadzieje na rychle pekniecie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
super patu$ka heh czyli Twoj jest wiekszy od mojego :) Myslisz, ze jezeli moj ma 18mm i jest tylko jeden jest taka sama szansa jak gdyby byly dwa lub wiecej ? :-( Moje testy niestety od srody pokazuja jedna kreche i nawet przy probach czarowania na druga, nic :x moze dzis bedzie lepiej eh, nie wiem ale jesli owu mialaby przyjsc w pn lub wtorek to juz chyba powinno cos sie ujawiac prawda? Czy znowu zle mysle?
Najchetniej to w ogole przestalabym myslec, bo Ł. chyba wczoraj bardziej zestresowany ode mnie byl. Udziela mu sie :wściekła/y: Co do pecherzyka, nie wydaje mi sie by moment pekniecia dalo sie wyczuc,takie rzeczy wydaje mi sie sa realne tylko w Naszej wyobrazni, wiec lepiej nie siegac tak daleko, bo zaczniemy wszystko odczuwac, a juz zwlaszcza to, czego nie ma :P

muminek79 to zrob tescior :-Da co tam ? :-Da noz sie dwie kreseczki pojawia i bedzie co swietowac :happy2:

super patu$ka heh czyli Twoj jest wiekszy od mojego :) Myslisz, ze jezeli moj ma 18mm i jest tylko jeden jest taka sama szansa jak gdyby byly dwa lub wiecej ? :-( Moje testy niestety od srody pokazuja jedna kreche i nawet przy probach czarowania na druga, nic :x moze dzis bedzie lepiej eh, nie wiem ale jesli owu mialaby przyjsc w pn lub wtorek to juz chyba powinno cos sie ujawiac prawda? Czy znowu zle mysle?
Najchetniej to w ogole przestalabym myslec, bo Ł. chyba wczoraj bardziej zestresowany ode mnie byl. Udziela mu sie :wściekła/y: Co do pecherzyka, nie wydaje mi sie by moment pekniecia dalo sie wyczuc,takie rzeczy wydaje mi sie sa realne tylko w Naszej wyobrazni, wiec lepiej nie siegac tak daleko, bo zaczniemy wszystko odczuwac, a juz zwlaszcza to, czego nie ma :P

muminek79 to zrob tescior :-Da co tam ? :-Da noz sie dwie kreseczki pojawia i bedzie co swietowac :happy2:

18 mm tez jest ok ja pytalam dzis swojego jaka wielkosc powinna byc optymalna. Powiedzial ze od 18-22 mm sprubuj jutro zrobic test:-D

Muminek79, znam ten "ból" ;) bo też najchętniej bym już testowała.. Ale staram się wytrzymać jeszcze trochę... :) ale Ty może zrób test, tak jak pisze nuuuśka- a nóż będzie co świętować :)

Ciezko wylaczyc mysli i rozum jak sie czegos bardzo chce. Dzis w przychodni widzialm trzy dziewczyny w podobnym wieku do mojego z takimi brzucholami...az mi sie przykro zrobilo...Raniacy widok,ale potem zaczelam sie cieszyc i ich szczesciem i pomyslalam ze i mi sie uda w koncu. Chyba na kazdego musi przyjsc odpowiedni czas...:tak::tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry