• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Dzień dobry dziewczynki :*

tysia super że dobrze poszło wczoraj :-) a jak wynik rozprawy? Bo koleżanka odwoływała się od tego że nie dostała zasiłku, tak?
Co do mojego testowania to po pierwsze nie miałam w domu testu, a po drugie to przy takiej temperaturze to nie ma szans na fasolkę niestety :-( cykl bezowulacyjny na bank :/ wiesz jak ja to mówię- nie dane nam chyba po prostu mieć dzieciątko :-(

Ale dziś zmarzłam... Zwykle nie wychodzę tak wcześnie z domu ale dziś poszłam na 6 do pracy- mam nadgodziny i zamiast siedzieć do wieczora to wolałam przyjść godzinę wcześniej- zawsze będzie godzinka krócej popołudniu :-)

Miłego dnia :*

Ostatnia edycja:
reklama
hej
u nas od wczoraj Kali ma ospe -a mnie wszystko swędzi;) trochę niespokojnie spałam ale w przepisowym czasie:)
natka dzwon do gina-trzeba przywołać @ ;)
patuśka czekamy na zdjęcia mebli:)
buziaki na dziś - u nas mega pracy, a jescze świeta tuż,tuż:) klatka dla chomika przyjdzie lada dzień:) prezenty oczekują w szafie:)

kasiol ospe ? hehe ale powiem ci, ze dobrze ze teraz ja przechodzi, ja cieszylam sie jak Ola przywlokla ja swego czasu z przedszkola, bo lepiej zeby dzieciaczki takie choroby przechodzily jeszcze za czasow przedszkolnych, potem w szkole i dalej to coraz ciezej :/ Ja Ł. chcialam namowic na chomika ale powiedzial ze chyba oszalalam :-D 3 koty i chomik :P
Pieknie Ci sie tempka pnie, oby tak dalej kochana i mysl pozytywnie, to najwazniejsze, jak mialo dojsc do zaplodnienia to doszlo, niezaleznie od tego, ze serduszko bylo dwa dni przed owulacja !! :*

tysia dobrze ze sprawa zakonczona pozytywnie, mnie zawsze sama wizyta w Sadzie juz stresowala nie mowiac o zeznawaniu :eek: a o co dokladniej tyczyla sie sama sprawa ?

natka Ty dzwon slonce do tego gina, a nie czekaj ! patrzylam na Twoje wykresy i widze ze raz tylko jeden od poczatku pomiarow mialas cykl 31-dniowy i raz na samym poczatku 37-dniowy, przejdz sie do lekarza, bo jesli to cykl bezowulacyjny to powinien Ci juz chyba dac cos na wywolanie malpy, niepotrzebnie sie tylko meczysz :*
A co do przepisania pregnylu, musze sie dzis popytac lekarza, bo jestem ciekawa, ale wydaje mi sie ze internista tez moze wypisac, skoro tabletki anty moze to pewnie to tez :) usg mam o 18 , zaraz po napisze co i jak !!

Hejka!

Natka Twoj wykres tak samo powalony jak moj..

A zdjecie mebli wysle wstawie wam z netu bo gosc z meblowego przywiezie nam wieczorem i do wlasnego montazu takze pewnie w weekend bedziemy montowac. Ogolenie pokoj ten najwiekszy odswiezamy i czas na nowe meble przyszedl i zdecydowalam kupic duuuza mebloscianke bo pokoj mam prawie 30 mkw i jakos te systemowe nei widzialy mis ie w rzaden sposob.
1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg

Załączniki

• 1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg
    1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 33
kasiol ospę? Ojoj :-( to zdrowia dla małej :* i tak jak pisze Nuuuśka- lepiej teraz niż w wieku szkolnym :-)

Nuuuśka mój internista zawsze robił problemy z wypisaniem anty, raczej musiałam jeździć do gina. Ale zapytać warto :-)
Co do mnie to obawiam się że jakąś infekcje złapałam albo coś. Niby nic nie swędzi ani nic ale mam wrażenie steasznej suchości- nawet wczoraj z przytulankami nie wyszło bo normalnie było mi tak dziwnie sucho że masakra :/

Patu$ka super meble, miałam w takim kolorze w pokoju kiedyś :-)

kasiol, Nuuuśka piękne tempki! :-) trzymam kciuki :*

patu$ sliczne mebelki, ja mam systemowe, wkleje Wam zdjeciucha wieczorem

natka nie bylam poki co pytac o pregnyl,ale poprosilam go o recepte na Duphaston, jak Ty go bralas kochana powiedz mi ? Chce go brac od 2 dnia po, czyli od jutra, ale nie wiem, czy jedna tabletka dziennie wystarczy ? :blink:

Kasiol - zdrówka dla małej. Dziewczyny dobrze pisza., że lepiej teraz niż w szkole.

Nuuuska, Patuska - mocno trzymam kciuki ;) Sliczne tempki, owu potwierdzona ;) Ale okres przedsiatecznych testowanek bedzie gorący ;) juz sie nie moge doczekac ;)

akuku - jestes? nie urodzilas jeszcze?

Sprawa dotyczy wysokosci zasilku. Kolezanka miała przez jakis czas przed zajsciem w ciaze umowe na fragment etatu (na kilka m-cy). Zarówno wczesniej, jak i w momencie jak zaszla w ciaze miala juz normalna umowe. ZUS wyplacil jej zasilek w wysokosci takiej jak wynagrodzeniz z tej umowy na fragment etatu..... Calkiem bez sensu. Bo powinien policzyc zasilek wg umowy na ktora byla zatriudniona w momencie zajscia w ciaze. dziwna sprawa. No ale nie doszukujmy sie logiki w działaniuy ZUS.u.

A ja mam prezent częsciowo..... Tzn czekam az przyjdzie paczka z ksiazkami z Allegro, mam cos slodkiego, przytulanke Peppe. Musze cos ejszcze dokupic, ale to skocze moze dzis. Moja mloda zapytana co chce od swietego mikolaja niezmiennie odpowiada ze pilkę dmuchana i trabke......

Milego dnia ;)

Tysia nie urodzila, ale skurcze sie bolesne riobia juz, i rozwolnienie mama, wiec wczoraj w panice ze to moze oczyszczanie przed porodem spakowalam dzidziusiowa tod
Rbe, reszte dopakuje jak mamami przywiezie.

Kasia z jednejnstrony dobrze ze ospa teraz, mocna ja wysypalo? My przechodzilismy w zeszlym roku i malo krostek mieli.

Trzymam kciuki za lade owu i 2 kreseczkj na swieta.

Zmykam obiad robic

reklama
Nuuuśka ja duphaston brałam 2x 1 tabl :-)

Tysia to faktycznie dziwne bo zasiłek oblicza się na podstawie dochodu z 12 miesięcy poprzedzających wniosek (o ile nie było przerw w zatrudnieniu powyżej 30dni).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry