• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Tysia, bo ludzie sie scigaja w prezentach i potem dzieci sobie dokuczaja...zastaw sie a postaw sie ..masakra.
U nas prezenty sa do buta (dzis musza je ladnie wyczyscic) Viki dostanie taka gre co sie rybki lowi wedkami... za cale 3 funty, a Alex yoyo, bo wlasnie to sobie zazyczyl. Mialy byc tylko slodycze tak naprawde... my robimy to bo zostawimy list do mokolaja, marchew dla rudolfa, mleko i ciastka dla mikolaja... i wtedy mikolaj zostawia male cos i zabiera list...

Mysle czy jeszcze jakiego listu od mokolaja do dzieci nie napisac... w stylu ze np. Podboa mu sie takie i takie zavhowanie a takie nie i prosi o poprawe hehe.
Zobacze moze wieczorem cos napisze, a jak nie to pod choinke dostana list od mikolaja..

akuku moja juz dostała list od świetego:) ma schowanego głęboko w szfie:)
dziewczyny co robic-pediatra-starej daty nie kaząła kaliny kapac, a inne pozwalają a nawet zalecają szybkie przemycie-np w Kalium, a mała drapie sie jak opentana bo na dodatek spocona, ona sie bardzo poci... chyba zaryzykuje kąpiel w kali szybką, co wy na to?

Kasiol, ja bym wykapała. Przeciez moze dojsc do zakazenia jak mala spocona, a ranki rozdrapane. tylko na szybko, bez żadnych płynów. No i delikatnie osuszyc.

A powiedz, smarujesz ją czyms zeby nie swedzialo?

tyśśka smaruje "zowiraksem" na buzie, i pudrodermem na ciałko, teśc jest z nią rano i smaruje ją całą-bo niby ma wszedzie co jest nieprawdą, ja smaruje punktowo ale ta skóra powinna byc troszke spłókana chociaż, byłam w aptece przed chwilą i tez zaleciły wypłokac ją delikatnie w kalium, albo samą wodą, dzis zaryzykuje, od jednej kąpieli nie pownno sie nic stac:)

Kasiol ona nie moze rozmoczyc tych krostek, wiec najlepiej oplucz ja prysznicem, szybka kapiel / prysznic nie zaszkodzi. Ja mylam chlopcow nie cidziennie, ale jakby sie pocili to mylabym codziennie bo to tez dla dobrego samopoczucia dziecka.

U nas pada snieg, pada snieg ;)

no i wreszcie po pracy :-) jeszcze tylko jutro i będzie weekend.. .w końcu się wyśpię :-D ciekawe co mi gin powie jutro... chyba że nic nie powie bo @ się pojawi - zobaczymy :-) na razie ani widu ani słychu.

kasiol ja nie pomogę, nie mam pojęcia co z tą kąpielą.

kasiol kiedy Ola miala ospe, normalnie ja kapalam, tylko pilnowalam zeby jak pisze akuku nie rozmoczyla za bardzo krostek, ale kapala sie normalnie, oczywiscie kazdorazowo nowy reczniczek :tak:

natka na ktora masz wizytke kochana ?? mam nadzieje, ze wyjasni sie powod tego, ze do tej pory nie masz @....a moze to jednak fasolcia ? choc kurcze nie wiem czy przy tak niskiej temperaturze to w ogole mozliwe :( Zapowiada sie dlugi cykl u Ciebie niestety eh...

reklama
dziecko wykapane-znaczy bardziej spłukane:) od razu inne samopoczucie, mniej swędzi i radosna taka:)znalazłam tez artykół o leczeniu ospy-kiedyś i dziś-no i z tym kapaniem taka różnica, ze kiegyś niet,a teraz nawet 2 razy dziennie prysznic:) przesadzac nie zamierzam :)
patuśka woow oby ovulka poczekała jeszcze troche co nie?
nuśśka łyknełam dzis pierwszego dupka:)
akuku jak mi sie podoba twoje zdrowe podejscie do dzieci:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry