reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Nie wiem jak to jeste teraz dokładnie ale 6lat temu nie było przynajmniej mnie nikt nie kontrolował, co prawda jak zaszłam w ciąże, minęło 9 mc jak pracowałam w danej firmie, a na l4 poszłam w ok6tc na pewno nie później....i nikt mnie nie sprawdzał....
ale dla mnie najgorsze to było to że po 22tyg macierzyńsiego to jest niecałe pół roku musiałam wrócić do pracy.
Coś okropnego zostawiać takie maleństwo i lecieć do roboty.

Teraz zrobiłabym zupełnie inaczej.
Ale macie racje, nasz kraj ma chore przepisy bo zapomogi są dla nierobów, żuli spod sklepu co comiesięczną zapomoge oddają w sklepie za bełty zamiast wygonić toto do roboty!!!!!!

Claudia zrób jeszcze jakiś takiej samej firmy najlepiej ten pierwszy ale Dl mnie to ewidentnie ciąża ;-)

Apostrofa masakra jest to co piszesz

Ankaka ale jak znajdziesz i pojedziesz na chorobowe a oni ci nie przedłuża to i tak masz umowę do porodu a później maciezynski płaci ci ZUS

Claudia zrób jeszcze jakiś takiej samej firmy najlepiej ten pierwszy ale Dl mnie to ewidentnie ciąża ;-)

Apostrofa masakra jest to co piszesz

Ankaka ale jak znajdziesz i pojedziesz na chorobowe a oni ci nie przedłuża to i tak masz umowę do porodu a później maciezynski płaci ci ZUS

Pokupowal mi kazdy inny. Ciaza to jest bo testy nie myla sie raczej tyle razy pozytywnie tylko czemu ona blada jest nadal. Zrobie pojutrze jeszcze zobaczymy czy cos sie zmieni. Boje sie troche

reklama
ankaka - ale do końca roku to Ty im się nie chwal, że jesteś w ciąży. Bo jak powiesz, to na bank Ci nie przedłużą. :) A jak przedłużą to super. Jak nie to faktycznie ZUS Ci będzie płacił chorobowe i macierzyński do końca. Moja przyjaciółka obecnie na macierzyńskim w dokładnie takiej samej sytuacji jest (nota bene też jest prawnikiem).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry