reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Ruda, nie mam pojęcia ale moj syn w grudniu będzie miał 4 lata wiec szkoła go obowiązuje we wrześniu 2017 ale nic takiego nie słyszałam ze w wieku 5 lat dziecko musiałoby iść do zerowki

Np kiedyś jako 6 latek była zerowka a 7 lat do szkoły teraz 6 do szkoły to chyba 5 do zerówki. Zresztą przedszkole Przecież decyduje czy 6 latek się nadaje do szkoły i jeśli ma wątpliwości to wysyła do poradni a tam odraczaja. Więc wydaje mi się że obowiązkowo ale nogę się mylić

Cześć Dziewczyny :)

Wybaczcie ze nie było mnie tyle czasu ale każdy weekend należy do mnie i do mojego ❤ :) tak poza tym to czuje się bardzo dobrze nie mam już takich wielkich zawrotów głowy itp. Chyba moj organizm sie do tego przyzwyczail i tego nie czuje aż tak jak wcześniej :) (sama nie wiem) ale za to szarpia mną nerwy i to mocno i nie potrafię nad nimi panować, gadam głupoty które bym nigdy nie powiedziała gdzie jestem spokojna nawet bym nie pomyślała o takich rzeczach co gadam przez nerwy. Wiem ze dlugotrwaly stres i nerwy mogą zle wpływać na dziecko a ja tego bym bardzo nie chciała dlatego muszę znaleźć jakiś złoty środek na to. Mam nadzieje ze taka jedna sytuacja nie spowoduje żadnych komplikacji z dzidzia :(
a wy dziewczyny tez mieliście takie humorki w ciąży?

Claudiaaudia chciałam Ci pogratulowac ;* z całego serca :) bądź silna.

Dzieki. A mnie brzuch podkluwa i mam napiety jak sie nabiegam za mala

Nie wiem na czym to polega a jeżeli dziecko nie chodzi do przedszkola to rodzice decydują do której klasy posłać dziecko czy do zerowki czy do pierwszej klasy i to chyba w wieku 6 lat sama nie wiem ... Ale wiem ze Dominik nie jest latwym dzieckiem ma zaraz 4 lata a nie mówi pełnymi zdaniami powie coś po swojemu pokaże palcem i tyle, mówi jakies pojedyncze słowa ale nie tyle ile jego rówieśnicy, chodź nie chodzi do przedszkola ale spędzamy czas z dziećmi i to często i po kilka godzin dziennie i nic ....

Claudiaaudia mnie tez pobolewa raz na jakiś czas ale nie brzuch tylko jak by cale drogi rodne, jak bym z dnia na dzień sie powiększała :) i chyba tak jest bo czuje sie taka powiększona i moj tez to czuje

reklama
We wrześniu, tak jak się zaczyna rok szkolny. Z tego co wiem, to dziecko rok przed szkołą muszą przyjąć do przedszkola. Jeszcze z tego co się orientuję, to jak Twój jest z grudnia to chyba może pójść w przyszłym roku niż jego rówieśnicy (mam nadzieję, że zrozumiale napisałam).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry