reklama

Staraczki na Wyspach

witam wszystkie starajace sie kobitki, na tym forum jestem pierwszy raz, od trzech dni czytam Wasze posty i postanowiłam kupic testy owulacyjne, wiem ze opisywałyscie w których dniach powinno sie zaczynać ale nadal mam wątpliwości! o dzidziusia staramy sie od 2,5 roku, żadnych badań nie robiłam bo mieszkam za granicą ( a tu mam obawy) a w Polsce jakoś nigdy nie wychodziło, podczas ostatniej wizyty p ginekolog stwierdziła ze było jajeczkowanie, powróce do tych testów , kupiłam clearblue digital , w opakowaniu jest ich siedem , nie wiem kiedy powinnam zacząć: @ mam nieregularne , przed ostatni 30dni, a ostatni33, pierwszy dzień cyklu 21 czerwiec ,

reklama
No Mamusia Blaneczki widze ze masz najblizej do dni plodnych takze dzialaj dzialaj. Agnieszka mowi ze co 2 dni wystarczy tez tak slyszlalam. Podobno czesciej nie ma co bo zolnierzyki beda gorsze... Ja chyba sprobuje co dwa dni ale jak mi na tescie owylacyjnym piknie to doloze jeszcze ze dwa razy hihihi o ile sil mi nie zabraknie hihihihi.... Znikam nynki po ciezkiej pracy... odezwe sie pozniej milego dnia!!!!
Oj chyba mi sie nie uda bo mam jeszcze implant antykoncepcyjny i biore tabletki by sie nic nie rozregulowalo...:sorry2:czekam do listopada a potem odstawiam odrazu tabletki (2miesiace moze) i bede sie starac czyli w 2011 zeby zdazyc urodzic w 2012:cool2:

a o co chodzi wogule z tymi testami owulacyjnymi? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused: bo ja juz slyszalam nie raz ale nigdy ich nie praktykowalam :-p:zawstydzona/y:

witam wszystkie starajace sie kobitki, na tym forum jestem pierwszy raz, od trzech dni czytam Wasze posty i postanowiłam kupic testy owulacyjne, wiem ze opisywałyscie w których dniach powinno sie zaczynać ale nadal mam wątpliwości! o dzidziusia staramy sie od 2,5 roku, żadnych badań nie robiłam bo mieszkam za granicą ( a tu mam obawy) a w Polsce jakoś nigdy nie wychodziło, podczas ostatniej wizyty p ginekolog stwierdziła ze było jajeczkowanie, powróce do tych testów , kupiłam clearblue digital , w opakowaniu jest ich siedem , nie wiem kiedy powinnam zacząć: @ mam nieregularne , przed ostatni 30dni, a ostatni33, pierwszy dzień cyklu 21 czerwiec ,
Witaj na naszym wąteczku :-)
Widzę ze bardzo długo juz sie staracie, pomyślcie nad zrobieniem badanek, ja też mieszkam za granicą (w UK) i robimy tutaj badanka fakt ze słuzba zdrowia tutaj nie jest rewelacyjna ale przynajmniej robią wszystko za darmo a w Polsce trzeba za wszystko słono płacic:tak: A Ty skąd dokładnie jesteś też UK???
Co do testów owulacyjnych to mam juz trochę doświadczenia bo juz kilka razy ich używałam. W tym cyklu rownież:-D Ja bym radziła Ci zacząć testowanie ok 12-13 dnia cyklu. 16 to juz za późno i moze być po owulce. Ja też mam cykle od 28-33 dni więc różnie i owulkę mam ok 15, 16 dnia. Także lepiej zacznij testować szybciej żeby nie przegapić :tak: Skoro 1 dznien cyklu był 21 czerwca to ja radziłabym zebyś zaczeła testowanko 2 lipca czyli 12 dnia cyklu:tak: i testować tak długo aż pojawiąć się dwie krechy i wtedy ostro działać:-D Mam nadzieję ze troszkę pomogłam i zyczę powodzienia:-)

Hej Megii jak widzisz my tu z dziewczynami juz uzywalismy testow owulacyjnych.... ja tez kupilam w zeszlym miesiacu te clearblue digital ale dopiero teraz je bede uzywac. Wczesniej mialam takie normalne paskowe. Ja mam cykle 30-31 dniowe odejmuje od konca 14 dni wychodzi ze okolo 16-17 dnia mam owulke i zaczynam testowac okolo 14 dnia a nawet 13 dnia cyklu. Ja mysle ze u ciebie 6 lipca to troszke za pozno bo pamietaj ze test wyjdzie pozytywny juz okolo 24-36 godzin przed owulacja i juz wtedy najlepiej jest dzialac zeby plemniczki mialy czas dojsc w odpowiednie miejsce i zaczekac na jajeczko:) Ja bym zaczela na twpim miejscu testowac juz 4 lipca napewno. no mam nadzieje ze pomoglam chociaz troszke... ale Roxii ma racje skoro juz sie tyle staracie to moze faktycznie zrobic jakies badania, nic to tutaj nie kosztuje a zawsze zwieksza szanse...

Pozdrowionka dla wszystkich..:)

dziękuje za odpowiedzi, mieszkam w Bristolu, a co do badań tutaj to nie wiem jakoś troszkę się boje jeśli chodzi o język , w sumie to jestem w anglii 4,5 roku, ale obawiam się ,że czegoś nie zrozumiem, w Polsce poruszałam ten temat i ginekolog, skierowała mnie na badania hormonków ale co i jakie to nie wiem tylko tyle mi powiedziała, miałam te badania zrobić w ciagu 2-6 dnia cyklu ale się nie udało bo @ sie spozniał i wracałam do anglii, powiedziała ze była owulacja bo widzi zółtą plamke na monitorku i na pewno wszystko jest dobrze , wzięla 100zzł i tyle ehh, wielka pani g, to super ze podopwiedziałyście mi kiedy zacząć, tak posłucham Roxxi -2 lipca, to jeszcze lepiej dla mnie , piateczek, romantyczna kolacja przy swiecach hihi , i może się uda tylko jeszcze niewiadomo czy bedzie wtedy owu ale klimacik bedzie na pare dni, ciekawe co z tego wyjdzie, do szczęscia tylko mi dzidziusia brakuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczynki

U mnie @ pomalu sie konczy, w poniedzialek dzwonie sie umowic na HSG dam Wam znac co zalatwie, pogoda sie troche zepsula i pochmurno sie zrobilo, ale moze tak byc skoro jestem w pracy :). Buziaki

Witajcie!
Do mnie wczoraj wieczorem dotarła @ dzisiaj rozkręciłą się na maxa, ale jakoś nie jestem rozczarowana wiedziałam że tak bedzie, w koncu co miesiąc jest tak samo wiec jak miałoby byc tym razem...:dry: Naszczęście nie rozpaczam z tego powodu, szczęśliwa tez nie jestem ale jakos na zimno to wzięłam :tak: Teraz rozpoczynam 3 i oststni (chyba) cykl z testami owu, potem chyba dam sobie spokoj:sorry2:
Ale mam też dobrą wiadomosć, ku mojemu zaskoczeniu dziś przyszedł do nas list z klinki:-) nie spodziewałam się go tak szybko. Mamy wypełnic kwestionariusz i im odesłąć. Od dnia kiedy otrzymają nasz kwestionariusz musimy czekać ok 12 tygodni na wizytę:szok: czyli 3 miesiace:dry: szczerze mówiąc myślałam że dluzej trzeba czekac no ale 3 miesiące to też nie mało:baffled: Conajmniej 6 tyg przed wizyta dostaniemy list kiedy dokładnie mamy się stawić do kliniki:tak:
Wyszczególnili takze badanie które bedą nam robić, mojemu M jakieś badania genetyczne(chromosomes) LH, FSH i testosteron, a mi na różyczke i chlamydię.
Powiem Wam że ten dzisiejszy list poprawił mi humor mimio że musimy czekać tak długo:-D i że @ przyszła.
Mała rzecz a cieszy:-D
A co u Was kochane???

Hej Roxii przykro ze @ przyszla.... ale dobrze ze widzisz te dobre rzeczy.... juz dostalas list z kliniki, zobaczysz wszystko pojdzie teraz tak szybko ze nawet sie nie obejrzysz i bedziesz sie cieszyc rosnacymi efektami:p ale i tak trzymamy kciuki zeby badania nie byly potrzebne...

Ola tez trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze...

czyli co czerwiec juz minal i znowu zaliczamu miesiac do nieefektywnych??? chyba faktycznie inna nazwa watku musi byc bo zadna nie moze zaskoczyc.... No nic mamy lipiec i nowe nadzieje...:)

reklama
Witam was dziewczyny:)
Roxii 3 miesiące to jeszcze nie tak długo szybko zleci zobaczysz:)
Przykro mi że @ się pojawiła:-(
Głowa do góry.

U mnie nic ciekawego,praca,dom i przylazła wstrętna @ :-/
Pozdrawiam was wszystkie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry