reklama

Staraczki na Wyspach

Hej Mola- no wieki Ci nie bylo. Strasznie mi przykro, ze jeszcze Wam sie nie udalo. Z endomertioza da sie zajsc, wiec szanse napewno jeszcze macie, daj znac co sie dowiesz w klinice- trzymam kciuki- buzki.

U mnie wqrwa- mila pani w szpitalu mi powiedziala, ze sa fully booked i niestety mam zadzwonic za miesiac, zaraz w pierwszy dzien okresu- nosz k....wa.

Nie staramy sie w tym miesiacu- mam to w dupie, kolejny miesiac na straty- koniec juz tych nerwow- no przynajmniej na miesiac.
Dziewczyny- tylki do gory, glowa tez :)

Hej Olka przykro mi ze tak wyszlo... ale naprawde no przeciez moze czlowieka szlak trafic... niby tutaj w uk wszystko za darmo ale z terminami i badaniami to naprawde daleko w tyle... a nie mozna nigdzie indziej zrobic tego badania??? czy oni nie rozumieja jakie to dla nas wazne??? Achhh Szkoda gadac...

Roxii piszesz ze taka metode jak sobie zaplanowalam juz stosujecie?? i jakos nie pomoglo... u mnie kurcze tez jest kiepsko tak zaplanowac bo te testy owulacyjne u mnie moga nie wykryc owulacji.... przynajmniej tak bylo z tymi paskowymi zawsze ta druga kreseczka byla ale bledsza od tej testowej a teraz jak kupilam te clear blue digital to one nie pokazuja kresek tylko wyswietla sie albo nic albo pozytywna buzka i jak bedzie za niski ten poziom lh to moze nie wykryje a sama juz nie wiem... do kitu z tym wszystkim.... wogole po tym wiesiolki jakos dziwnie sie czuje caly czas bola mnie jajniki i brzuch ty cos odczuwasz??

Pozdrawiam wszystkie staraczki... i niech ten los sie w koncu odwroci:)

reklama
Ola tak mi przykro, domyslam się co czujesz....:sorry2: mnie też tutaj te terminy i czekania wykanczają, na wszystko do cholery trzeba czekać:no: a dla nas liczy się każdy miesiąc, każdy jeden cykl cieżko przezywamy a oni tak po prostu każą czekac:wściekła/y: ale dobrze Olu ze sobie narazie odpuszczacie czaem to dobrze robi, bo przecież mozna oszaleć. A tak odpoczniecie trochę psychicznie i wyluzujecie:tak:
Ja myslę ze jak w tym cyklu mi sie nie uda, to też chyba przystopuję ze starankami, bo wykonczyc się idzie, poza tym jak teraz nam sie nie uda to stuknie nam równo 2 lata staran:-( i myślę ze bede miała dolinkę. No ale zobaczymy moze nie bedzie tak źle:sorry2:

Zuzia a co było źle z tymi paskowymi testami? u mnie one bardzo dobrze sie sprawuja, zawsze pokazują najpierw bladziutką kreseczkę za na następny dzien lub za dwa dni jest mocna krecha:tak: Moze za późno zaczęłaś wtedy robić te testy?? albo mogłaś mieć cykl bezowulacyjny:tak: Nie poddawaj się sproboj teraz tych testów ktore kupiłaś, jak pokaże Ci sie pozytywny wyniki to działajcie:-D Moze sie uda trzymam kciuki:-)

Mola Ty też się nie poddawaj u Was też jest szansa, być moze wizyta w klinice nie bedzie potrzebna:-D
Trzymajcie sie i wszystkie i trzymam kciuki:-)

Zuzia a co do wiesiołka to nie odczowam żadnych skutów ubocznych, przynajmniej narazie. Brałam go w tamtym cyklu do owulacji no i teraz w 2 dc zaczęłąm brać, ale czuje się dobrze.... Jesteś pewna że po wiesiołku źle się czujesz?? a jak go brałąś cały cykl czy do owulacji????

Witajcie, mam pytane odnosnie wiesiolka lub guajazylu [ stosowałam w pl ]. Gdzie kupić i pod jaką nazwą :D Czekam teraz na @ i zaczynam ponowne staranka a ze śluzikiem jak zawsze kiepsko. Swego czasu bardzo mi to pomoglo. Jesli chodzi o wiesiolek to w jakich dniach go przyjmowac? Przed owulacja? NIe pamietam juz tego..

Witajcie, mam pytane odnosnie wiesiolka lub guajazylu [ stosowałam w pl ]. Gdzie kupić i pod jaką nazwą :D Czekam teraz na @ i zaczynam ponowne staranka a ze śluzikiem jak zawsze kiepsko. Swego czasu bardzo mi to pomoglo. Jesli chodzi o wiesiolek to w jakich dniach go przyjmowac? Przed owulacja? NIe pamietam juz tego..

Wiesiolek znajdziesz w kazdym markecie lub w Holland & Barrett- nazywa sie Evening Primrose Oil, rozne sklady sa od 500 mg do chyba nawet 2000mg . Bierze sie go od pierwszego dnia @ (pierwszego dnia cyklu) do owulacji.

LILITH tak jak Ola napisala wiesiolek to w uk Evening Primrose Oil i kupisz go w zasadzie w kazdym markecie, ja moj kupilam w Tesco. Ja mam o skladzie 1000mg.
Ola napisala ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu a roznie pisza ze niby od piatego dopiero ja osobiscie biore tak od 3 dnia cyklu do tak dwoch dni przed spodziewana owulacja.

Roxii no ja zauwazylam ze chyba po tym wiesiolku mnie boli brzuch, a biore go tylko do owulki.... a z tymi testami to jak mialam te paskowe to nigdy mi nie wyszla ta druga kreska taka ciemna jak testowa a ta druga blada to mi chyba przez tydzien wychodzila... tak ze nie zabardzo bylam z nich zadowolona... zobaczymy tym razem.... ale jak juz wam na poczatku cyklu mowilam ja tym razem zachodze!!!!:tak:

LILITH tak jak Ola napisala wiesiolek to w uk Evening Primrose Oil i kupisz go w zasadzie w kazdym markecie, ja moj kupilam w Tesco. Ja mam o skladzie 1000mg.
Ola napisala ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu a roznie pisza ze niby od piatego dopiero ja osobiscie biore tak od 3 dnia cyklu do tak dwoch dni przed spodziewana owulacja.

Roxii no ja zauwazylam ze chyba po tym wiesiolku mnie boli brzuch, a biore go tylko do owulki.... a z tymi testami to jak mialam te paskowe to nigdy mi nie wyszla ta druga kreska taka ciemna jak testowa a ta druga blada to mi chyba przez tydzien wychodzila... tak ze nie zabardzo bylam z nich zadowolona... zobaczymy tym razem.... ale jak juz wam na poczatku cyklu mowilam ja tym razem zachodze!!!!:tak:

Zuzia- masz na mysli- Ola brala a nie "bierze"- bo ja sie tylko wspomagam kwasem foliowym :). Wzielam jedno opakowanie czyli 120 tabletek jakos w zeszlym roku chyba, juz nie pamietam i na tym poprzestalam. U mnie wszystkie mozliwe objawy owulki sa co miesiac tylko nie wiadomo co sie naprawde dzieje w srodku a to juz wykaze HSG.

Dobra ja mykam- cos slaba frekwencja dzisiaj byla.

Bede jutro po pracy czyli po 14.

Witam Was Kochane po tak długiej nieobecności. Witam też nowe staraczki:-)
U mnie powoli powrót do rzeczywistości. Wakacje się udały- choć Tunezja mnie troszke rozczarowała, a ściślej wstrętni tunezyjczycy:no:. Chyba wole Europe:-p

Szkoda,że wstretne małpy poprzychodziły:/ Ale nie ma rady, pewnie tak po prostu miało być.

Roxii, super że się coś w końcu ruszyło z waszym leczeniem. 3 miechy szybko zlecą, bo widać swiatełko w tunelu.

Ola, doskonale Cię rozumiem. Też dziś mi przepadła mi wizyta u lekarza, a na dodatek wysiedziałam się 40 min w poczekalni na darmo. Mam próbować dzwonić i się umawiać za 2 tyg...Biedny Mój M, na nim się wyzyłam:zawstydzona/y:

U mnie już od jutra tochę POLSKI:-) Prawdopodobnie goście będą absorbować cały mój czas, co oznacza mniej czasu na BB :/
Plusy są takie,że nie mam czasu mysleć o objawać czy ich braku. Nawet nie wiem kiedy termin @ :P Się zobaczy.

Pozdrawiam Was gorąco.

reklama
Dzieki dziewczyny za wyjaśnienia. Co prawda dużo lepszy dla mnie był guajazylek no ale tu to go raczej nie dostane. Czekam więc dzielnie aż @ przyjdzie i zaczynamy od nowa. Stosowałam wcześniej persone plus npr ale tym razem zostane tylko przy testach z cleara elektronicznych i npr, nie ma co szalec :D A to i tak tylko kontrolnie, bo niedawno bylam po zastrzyku i zapaleniu przydatków. Badania hormonalne w porządku ale lepiej samej sie skontrolować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry