reklama

Staraczki na Wyspach

zuzia2011 -cykle mam 33-dniowe, nie robie testów z porannego moczu bo na teście pisze , zeby robić od 8 rano do 20, więc robie o 18 jak wracam z pracy, hmmm myślisz,że to źle?

reklama
zuzia2011 -cykle mam 33-dniowe, nie robie testów z porannego moczu bo na teście pisze , zeby robić od 8 rano do 20, więc robie o 18 jak wracam z pracy, hmmm myślisz,że to źle?

Maggie sama juz zglupialam z tymi testami... ale wlasnie znalazlam stronke z polska ulotka do tych testow jak da rade to wkleje linka lub fotke. Wiec pisza tak: ze możesz przeprowadzić test o dowolnej porze dnia,powinna być to jednak w przybliżeniu ta sama pora w poszczególnych dniach. Przed przeprowadzeniem testu nie powinnaś oddawać moczu przynajmniej przez 4 godziny. Z tego wynika ze tez nie powinnas pic za duzo plynow bo to rozrzedza mocz. Ja kojarze ze na jakims forum wyczytalam ze wlasnie dlatego najlepiej jest z pierwszego moczu bo wiadomo w nocy nie sikasz i nie pijesz. Ja mam zamiar tak zatestowac. A co do twojego cyklu. Piszesz ze masz 33 dniowe wiec wedlug obliczen owulka powinna byc 14 dni przed spodziewana@ czyli ok 18-19 dnia cyklu, z kolei test wychodzi poytywny ok. 2 dni przed tym wiec jutro lub pojutrze, takze testuj jeszcze ale mozesz faktycznie sprobowac od razu z rana, ja przynajmniej tak bym zrobila. Mam nadzieje ze troszke pomoglam choc wiadomo tez jestem nowicjuszem. Moze LILITH cos napisze bo z tego co kojarze to ona juz ich uzywala...

Wklejam link do tej ulotki ale jakby cos nie wchodzilo bo on jest w PDF i trzeba go sciagnac to napisz mi a ja ci przesle na poczte:)

www.clearblue.com/pl/pdfs/clearblue-digital-ovulation-test-pdf.php

Buziaki Dziewczyny :laugh2: Dzięki wielkie za miłe przyjęcie , zostaję z Wami :tak:

Zuzia - no ja to i bym chciała teraz, kto wie, może nam się przyśpieszą staranka :tak: Ale ustaliliśmy z G., że chcemy dopiero w przyszłym roku, bo do tego czasu mamy zamiar się tutaj lepiej urządzić. Do tej pory mieszkaliśmy chwilę z moimi rodzicami po przyjeździe, a później ze znajomymi kopę czasu... W ten weekend wyprowadzamy się "na swoje", wynajęliśmy mieszkanko 3 pokojowe, ale nieumeblowane więc musimy wszystko pokupować od A do Z... ;-) Może trochę je odświeżymy, chcemy też kupić większe, rodzinne autko no i... wyremontować mniejszą sypialnię pod kątem dzidziusia :tak: Tak więc nie narzekam, mimo że faktycznie będziemy się starać za rok, to ja już teraz odczuwam całe te przygotowania i nie martwię się tym, że to jeszcze "tyle czasu"...

No i badanka też muszę zrobić wszystkie, a wątpię, żeby GP mnie wysłała moja na jakieś... :dry: W marcu byłam u niej z prośbą o skierowanie do ginekologa, bo moje cykle wydłużyły się najpierw do 35 dni, a później już do 56, chciałam też "rutynowo" się przebadać i poprosić o badania hormonalne i dobranie tabletek antykoncepcyjnych. Usłyszałam, że 56 dni to jeszcze wcale nie taki długi cykl, że mam się zgłosić jak będzie się przedłużał do pół roku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do ginekologa nie mam potrzeby iść bo "nic się nie dzieje" (ciekawe, skąd ona wie o tym, chyba mi z oczu wyczytała?), na cytologię jestem za młoda (u nich w przychodni robią dopiero przed 30-stką!!) a na tabletki nie potrzebuję badań, bo ona "wie które są dobre" (dla kogo dobre? dla mnie też?) i mi je przepisze, to się cykl ureguluje i wszystkie problemy znikną... Jakie to u nich jest proste, prawda? Tylko my, śmieszne i nicniewiedzące o życiu Polki się czepiamy... :wściekła/y: Po co usg? Po co cytologia, czy nie daj boże mammografia? Przecież żadne badania nie są potrzebne, w najgorszym wypadku "załapiesz" jakieś choróbsko, to się będziemy martwić, jak cię wyleczyć... Albo przepiszemy paracetamol i "samo się wyleczy"...

Sorki, za tak długi wywód, ale wkurza mnie ich postawa i moja bezsilność :dry: Dlatego szukam porad, jak wpłynąć na GP, żeby dał skierowanie na badania, bo w PL będę dopiero w grudniu... O ile mi urlop dadzą na święta... :dry:

A jak tam Wam dzionek upływa?... :-)

Witam was dziewczyny:)

Sergeevna chyba nie pozostaje Ci nic innego jak iść prywatnie lecz wizyta jest strasznie droga niestety:-/
Fajnie że macie mieszkanko już,teraz życzę szybkiego umeblowania się:)

Dziewczyny a my z M ustaliliśmy że przekładamy staranka na maj 2011 także kwalifikuję się na mamę 2012 teraz odliczam czas do maja:)

Życzę miłego dnia!

Witajcie dziewczyny.

Co do tych testów, zawsze robiłam [ podobnie teraz ] o godzinie 17. Test jest pozytywny do 2 dni przed owulacją. POtwierdzam jego poprawność Personą plus NPR. Dziewczyny, jak nie jesteście pewne czy macie owulację i poprawną długość ostatniej fazy to róbcie wykresy. U mnie nie raz się okazało, że mimo idealnych wyników hormonalnych, bywały okresy bezowulacyjne i wtedy to krwawienie nie jest prawidłowe. Dobrze jest tez, przytulać się na dzień, nawet dwa przed owulacją. Kawka dla mężyka przed jak słabe plemniczki :D [ mój to miał cały mega zestaw jak się okazalo po badaniach, że słabiutkie i nieliczne i już w następnym wyniku ogromna poprawa ].

Sergeevna a może zmień lekarza?? Jak pisałam wcześniej nam to bardzo pomogło, od razu wysłał mnie i męża na badania. Tyle, że zastrzegł, że tylko naturalnie można nam pomóc, do kliniki niepłodności nie bardzo sie kwalifikujemy bo posiadamy juz jedną dzidzie.. ;/

Ja nadal czekam na wstrętną @.. spóźnia się już 2 dzień, choć u mnie może to być normalne po zapaleniu i zastrzyku.Dziś tempka spadła odrobine, wiec oby oby :D Tylko bóle gdzieś się zatraciły. Ogólnie postanowiłam sobie, że wraz z nowym cyklem wróce na dietke proteinową, znów zacznę ćwiczyć i więcej czasu sobie poświecać, no i pojawi się drugi króliczek w domu to da mi zajęcie i nie będę aż tyle myślała o fasolce.

Powiem wam, jak pisałam wcześniej.. to trzeba się wyluzować, bo nasza psychika płata straszne figle. W obie ciąże zaszłam dopiero wtedy gdy dałam sobie spokój.. jak i większość moich koleżanek [ również z tego forum ]. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, nie poddawać sie oraz cieszy z przytulanek ;p

Ale się rozpisałam i zapewne strasznie chaotycznie za co przepraszam ;p nie wiem co mnie tak naszło.

ehhh:confused: edytowałam poprzedni post i mi to wcięlo bo rzekomo nie jestem zalogowana.. dziadostwo..

Już nie chce mi sie pisać tak dużej ilości, napiszę w skrócie :-)
Źle policzyłam sobie cykl.. no ręce opadają bo o całkiem sporo dni :szok:
@ miałam 10 czerwca, lekkie bóle zaczęły sie 24, 25 zrobiłam test - pozytywny i juz 25 wieczorem aż przez niecałe kolejne 2 dni [ do popołudnia 27 ] miałam mocne bóle jajników, szyjkę wysoko etc. Tak więc licząc, że owulka miała miejsce koło 27 to jakim cudem wyliczyłam sobie, że @ przyjdzie 6 :baffled:
Dziś dopiero mam 11 dzień po owulacji więc aż 3 brakuję..
Troche zdziwiło mnie to, że nie mam apetytu i nie objadam się na tydzień przed @ :D NIc dziwnego :-D
Jedyne co mnie zastanawia to dlaczego bóle podbrzusza - w okolicy jajników, i inne moje ciążowe urojki, czyli @ mam od 04.07.. bo to akurat by pasowało..
Zakręciłam się w każdym razie totalnie.. :wściekła/y: ide zmienić suwaczek :-D

Hej dziewczynki!
Ale tu zamieszanie he he:-D Fajnie że taki ruch się zrobił:-)
Maggie kochana testuj dalej owulka moze być tuz tuż:tak: nie poddawaj się czasami owulka jest w nawet w 19 dc, a szkoda by było ją przegapić także TESTUJ a ja trzymam kciuki:-D
Aga a czemu przełożyliście staranka az na maj?????:sorry2: tak się cieszyłam ze juz niedługo bedziesz starać się z nami i moze chociaż Tobie sie uda... A Ty takiego psikusa nam robisz:-D Szkoda ze przełożyliscie decyzję o dzidzi ale pewnie macie powody...
Ja jestem juz parę dni po @ więc zaniedługo zaczynam testowanie, 3 i pewnie ostatni cykl z testami owu, ehhh zobaczymy czy coś z tego bedzie:sorry2:

Hej dziewczynki:) I jak tam dzionek??

Aga szkoda ze przesuwasz staranka tak zawsze razniej...
Sergeevna - no mieszkanka to naprawde pozazdroscic, faktycznie lepiej sie na spokojnie urzadzic i wtedy starac sie o dzidzie... My mieszkanko mamy ciasne ale mysle ze sie pomiescimy jak nas juz przybedzie, ale samochodzic to juz powiekszylismy hihihih

LILIFH oj ale zakrecona jestes;-) A moze to rozkojarzenie jest czyms spowodowane:-D LILIFH piszesz ze testy robilas po poludniu ale faktycznie nie sikalas 4 godziny przed?? I myslisz ze jak chce robic po przebudzeniu to tez bedzie dobrze???

Roxii ja juz w sobote chce zaczac z testami. Tak sobie mysle bo cykle mam 30-31 dniowe czyli owulka okolo 16 dnia cyklu pisze ze testowanie zaczac od 14 dnia ja dla pewnosci zaczne juz w 12 dc czyli w sobote. Mam nadzieje ze bedzie oki. A jeszcze pytanko o tego wiesiolka... Roxii ile go bierzesz bo ja mam kapsulki 1000 mg niby o wiekszej zawartosci. Ale wyczytalam ze normalnie na sluz to biora 1-2 kaspukli 2-3 razy dziennie to moze jak biore tylko jedna to za malo, zeby byly efekty czy ktoras orientuje sie w tym temacie???

Maggie a jak tam u ciebie??

Zuzia, chyba z 40 minut nie sikałam, w tym cyklu zrobiłam całkiem spontanicznie bo tak mnie bolało a że to był późniejszy dzień cyklu bałam się, że to nawrót zapalenia przydatków..
Wcześniej gdy je stosowałam starałam się nie sikać z 2 godzinki. To tak jak przy badaniu szyjki, najlepiej robić w środku dnia o tej samej porze. I rób sobie testy co dwa dni jak zaczniesz, np. poniedziałek środa, a jak już zobaczysz lekka kreske na testerze to powtórz następnego dnia. Bo to musi być baardzo wyraźna druga krecha, wręcz taka jak ta normalna.

Co do mojego rozkojarzenia to wątpie :D Czekam niecierpliwie wręcz na @ by zacząć te staranka a tu jak na złość jak bóli dostałam z 7 dni po owulacji i trwały z 5 dni tak od tego czasu sporadycznie i już się martwie, że bedzie jakieś mega opóźnienie :D

reklama
Witam was dziewczyny:)
Przekładamy staranka z wielu powodów chociażby z takich ze Alan pójdzie do szkoły za 2 lata a nie za rok,bo zdecydowaliśmy że puścimy do od 5 lat i przedłużymy dzieciństwo,następnie planujemy przeprowadzkę do innego miasta itd.itd.jest kilka powodów ale to nie jest tragedia bo przecież 10 miesięcy szybko zleci a i nie mam zamiaru was opuszczać,będę normalnie z wami piała,zaciskała za was kciukasy i mocno wierzyła że szybko wam się uda:)
Roxii 3mam kciuki za test:))
To kiedy testujesz?
Zuzia no przekładamy ale z wątku nie odchodzę:)
Lilith ale się zakręciłam..to teraz czekasz na @czy na testowanie?

Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego dnia!
Jeszcze tylko dziś do pracy i weekend:)
Buziaki!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry