reklama

Staraczki na Wyspach

Hej Dziewczęta, czy można dołączyć do Was?... Ostatnio podjęliśmy decyzję z moim G., że w przyszłym roku będziemy starali się o dzidziusia :tak: Startujemy 1 sierpnia 2011, chociaż i to się może zmienić na wcześniejszy termin ;-) Tymczasem zastanawiam się, czy możliwe w UK są jakieś badania profilaktyczne przed starankami, szczepienia (różyczka, toxoplazmoza), badania u ginekologa?... Mam 22 lata, a moja GP nie chce mnie wysłać na cytologię, mimo usilnych próśb (wg niej jestem za młoda :sorry: :dry:)... Z tymi GP to trzeba tutaj tak "walczyć" czasami, że pożałowania godne... ;-) Będę wdzięczna za wszystkie informacje i porady :tak: :-)

reklama
Witaj :)
Cytologia niby od 25 roku..
Ja chodze do kliniki przyszpitalnej na wszelakie badania, tylko kurde nie moge sobie przypomniec jak ona sie nazywa.. i nie chodzi tu o family planning. Robi sie tam też badania pod względem chorób przenoszonych drogą płciową. Jest normalny ginekolog. Jak ktoras z dziewczyn nie napisze o co mi chodzi :D to wieczorkiem dam znać.

Witam nowe dziewczyny LILITH i sergeevna :) Co do tej cytologi od 25 roku zycia to pierwszy raz słyszę, to jakaś paranoja:szok: Tutaj dziewczyny zachodzą w ciąze juz wieku 16 lat a cytologia jest robiona od 25 roku życia? niby czemu??? Mimo że jestem w Uk juz dosyć długo to wciąż ten kraj mnie zaskakuje i to jakimiś dziwnymi rzeczami jak np to:baffled: Sergeevna moze powiedz GP ze chcecie się starać o dzidzię i chcesz porobić badania, byc moze to go zmobilizuje, a jesli nie to to moim zdaniem najlepiej te badanka zrobić w Polsce, bez łaski i konkretnie:tak:
Megan_ek witam po wakacjach mam nadzieję ze wypoczeliście i bedą tego konsekwencje oczywiście pozytywne :-p Teraz jeszcze rodzinka do Was przyjezdza super, nie ma czasu na rozmyślanie i dolinki, myśle że dobrze Wam to zrobi:-D

Co do tej cytologii sama w szoku byłam.. ale tak mi powiedzieli. Dokładnie, że od 25 roku życia, raz w roku chyba.
Co do badan, nim zaczęłam chodzić do tej kliniki,nasz dawny GP [ ponad 2 lata temu ] po rozmowie, że staramy się o dzidzie zlecił mi badania hormonalne początkowo a później i męża skierował na badania. I udało się to cudem, bo wcześniejsi GP odmawiali.
Tu lekarzy to cudacy, idac z dzieckiem do lekarza sami pytaja co dać do paracetamolu..

Hej dziewczynki

Ej ja dopiero wczoraj przeczytalam prywatny- kurde no to teraz troche jasniej na forum

Czy cytologia to samo co tutejszy smear test ? Jesli tak to u mnie nie bylo problemu- mialam robiony 2 lata temu i w tym roku musze sie zglosic jak dostane list, bodajze w grudniu- takze chodzi sie u mnie co 2 lata- ale nie mialam problemów u GP. Powiedzialam, ze mam nadzerke, ktora chcialabym skontrolowac i odrazu mnie skierowala do pielegniarki na umowienie wymazu. Jesli to o to chodzi.

Pogoda u mnie straszna- pochmurno, popadalo ale na szczescie mozna chodzic na krotki rekaw. M ma wolne i dzisiaj i jutro ale grzebie przy moim autku- bo on lubi wszystko wymieniac :)

Lilith- jakies testowanko??

Meganek- ja bylam strasznie zadowolona z Tunezji- pogoda cuuuuudo, animation team swietny, poznalismy pare fajnych osob z UK z ktorymi mamy kontakt do teraz. Szkoda, ze troche niebardzo u Ciebie

Mykam

Ola85 - nie sądzę, od kilku dni zaczęły pobolewać jajniki albo na ich wysokości, dość dziwny ból.. czekam więc aż się rozkręci @ i dostane typowych i silniejszych bóli. Co prawda, znalazłoby się pare oznak, typu senność czy też dziwne piersi ale nie zamierzam sie nakręcać. Jak córa rok skończyła staraliśmy się ponad 2 lata i nic z tego nie wyszło, za to objawów miałam cała masę, że co cykl mogłabym być w ciąży :D Teraz więc zmiana nastawienia, staranka na luzaka rozpoczynamy od nowego cyklu.

Ola85 - nie sądzę, od kilku dni zaczęły pobolewać jajniki albo na ich wysokości, dość dziwny ból.. czekam więc aż się rozkręci @ i dostane typowych i silniejszych bóli. Co prawda, znalazłoby się pare oznak, typu senność czy też dziwne piersi ale nie zamierzam sie nakręcać. Jak córa rok skończyła staraliśmy się ponad 2 lata i nic z tego nie wyszło, za to objawów miałam cała masę, że co cykl mogłabym być w ciąży :D Teraz więc zmiana nastawienia, staranka na luzaka rozpoczynamy od nowego cyklu.

Tez tak mialam, teraz juz nie szukam objawów, tyle czasu staran troche pokory mnie nauczylo, ale nie powiem stresik jest jeszcze te pare dni przed spodziewana @. Tego sie nie da wylaczyc- niech mi ktos powie ze sie da- starajaca sie nigdy nie zapomni o staraniach. Moze zapomni sie o dniu spodziewanej @ ale chociaz raz przez te nieszczesne 2 tyg przemknie mysl- ciekawe czy sie udalo?

Przytocze przyklad mojej niedoszlej jeszcze szwagierki- dziewczyny brata mojego meza. Ona mi mowi- ja sie nie przejmuje ze nam sie nie udaje- tak mi powiedziala w pazdzierniku zeszlego roku, zaszla w grudniu albo listopadzie. A potem wyszlo- starali sie codziennie. Sranie w banie-nie przejmuje sie, yhy, ze tak to ujme.

Lilith- zycze Ci fasolki- daj nam znac jak sie cos dowiesz

laski- za Was tez trzymam kciuki- zreszta Wy wiecie

U mnie pomalu czas staran zaczac tzn b @ poszla juz na dobre a m 2 dni w domu :)

Ostatnia edycja:
Wiem, masz racje. Szczególnie gdy widzi się inne mamy z brzuszkami lub też malutkie dzieci. Nie da sie nie myśleć. Można z czasem wyluzować i podejść do tego z większą rezerwą ale przestać całkowicie myśleć się nie da. Tym bardziej gdy zbliżają się wyczekiwane dni płodne :D
Jednak takie podejście, nie wmawiania sobie co miesiąc ciąży pomaga, bo rozczarowania na prawde są bolesne..
Mam nadzieję, że niedługo wszystkie pochwalimy się tu pięknymi II krechami :)

Ostatnio nawet tak mnie rozczuliło i czytałam tu moje stare posty.. widziałam wklejony test ciążowy..
Z poprzednimi ciążami nie było łatwo, trzeba więc wierzyć, że w koncu się uda, czego wszystkim tu zycze.

czesc, długo milczała ale obserwowłam co tu się dzieje...tak jak doradzałyscie zaczęłam robić testy od 12 dnia cyklu , dzis jest 16 i nic :wściekła/y:, zuzyłam 5 testów, uzywam clearblue digital i wciąz czekam na usmiechnieta buźke, wkurzam się , może nie mam owulacji, wkońcu to już 2,5 roku starań (bez badań) mam doła , zrobiłam sobie drinka zeby sie wyluzowac, choc w tygodniu nie piję:-(, beznadzieja.....................

reklama
Hej Dziewczyny widze ze sie tu ruch zrobil i tak trzymac.

Megan_ek no witam po urlopie piszesz ze az tak pieknie nie bylo ale pewnie i tak fajnie bo zawsze urlop to urlop:) Nie trzeba o niczym myslec tylko RELAX:-D A teraz goscie goscie fajnie masz, napewno nie pozwola sie nudzic i jeszcze nie bedziesz miala czasu myslec o tym wszystkim....

LILITH nie ma za co... mam nadzieje ze wiesiolek pomoze.

Sergeevna witam nowa forumowiczke pewnie ze mozesz do nas dolaczyc zawsze im wiecej tym weselej jak to mowia. Piszesz ze staranka dopiero w przyszlym roku takze sporo czasu ale znajac zycie jak troszke z nami popiszesz to nabierzesz ochoty juz wczesniej hihihi... A z ta cytologia to naprawde w szoku jestem zeby dopiero od 25 lat??? To w Polsce ja idziesz do Gina to ci zrobi ja bylam prywatnie zrobil mi kontrolne badanie, plus cytologie i badanie dopochwowe usg i zaplacilam 50 zl. Po wyniki z cytologi wystarczylo zadzwonic po kilku dniach... takze po co sie stresowac tutaj w Polsce zrobia ci od razu...

Olka i Lilifh macie racje moze czlowiek troche wyluzowac ze starankami ale napewno nie da sie o tym nie pomyslec... ja tak samo sobie obiecuje co miesiac ze nie bede niczego sobie wmawiac a i tak przed @ co sie kapie to spogladam:cool2: w lustro czy aby cycki mi nie rosna...:-D:-D No i oczywiscie jak na zlosc od czasu jak sie staramy o dzidzie to te kobietki w ciazy i z dziecmi normalnie jakby celowo nam przed oczy wchodzily hihihi ... No nic pzostaje mies nadzieje ze i my do nich dalaczymy... trzymajcie sie cieplutko i milego wieczorku. Ja zaczynam offy :cool2:

A jeszcze zapomnialam o Maggie Kochana nie wiem moze faktycznie jeszcze nie mialas owulacji a robisz z pierszego porannego moczu??? Ja tez pierwszy raz dopiero bede stosowac te testy Clearblue digital... i tez sie martwie czy mi wykaze owulke tym bardziej ze stawiam wszystko na zlotego gola - jak test wykarze to dopiero strzelamy:) Mam nadzieje sie w koncu i tobie i mnie ta usmiechnieta buzka sie ukarze... A ty w sumie ilu dniowe masz cykle??? Pzdr

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry