reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
No jak Ty jeszcze zakatarzona to na pewno :)

Zapomniałam wam napisac, z tamtym ieszkankiem lipa niestety :( Nie wyprowadzają sie. Ale ma nam pomóc poszukać coś innego, bo to co ma teraz, jest jednak za drogie..

Jak najszybciej po tym jak przyjdą pieniądze z taxów. Nie ukrywam, że cięzko nam by w obecnej sytuacji było wywalić jakieś 800f minimum na raz..
Wypłata miała nastąpić 02.10 ale w papierach jakie nam wysłali mówia, że chca nasze akty urodzenia ;/ Mąż tam dzwonił i pytał co to ma być, że za 1 razem nic podobnego składac nie musieliśmy i pow. ze chyba się pomylili i chodziło o dziecka, no ale my juz wysłaliśmy bez, więc trzeba czekać na kolejny list i dosłać, więc na pewno przeciągnie się to w czasie :(

Jak najszybciej po tym jak przyjdą pieniądze z taxów. Nie ukrywam, że cięzko nam by w obecnej sytuacji było wywalić jakieś 800f minimum na raz..
Wypłata miała nastąpić 02.10 ale w papierach jakie nam wysłali mówia, że chca nasze akty urodzenia ;/ Mąż tam dzwonił i pytał co to ma być, że za 1 razem nic podobnego składac nie musieliśmy i pow. ze chyba się pomylili i chodziło o dziecka, no ale my juz wysłaliśmy bez, więc trzeba czekać na kolejny list i dosłać, więc na pewno przeciągnie się to w czasie :(

wiem że Cię nie pocieszę ale skoro chcą jeszcze jakieś dokumenty to pewnie jeszcze troszeczkę wszystko się przesunie w czasie ale oczywiście wszystko będą musieli wam wyrównać więc jest jeden plus:)

witam ;)
będę miała Maleństwo, dwa testy wyszły pozytywne..
I teraz rodzi się problem..
nie mam kontraktu, 3 miesiąc pracuję w tej samej firmie, dla jednej agencji. Mam homeoffice, czekam na Insurance, bo całkowicie to przegapiłam.. eh :/
I nie wiem co robić :/ nie będe mogła pracować, jak zacznę być już w widocznej ciąży, bo to jest ciężka praca. Czy któras z Was miała podobnie?
mogę liczyć na jakas inna pomoc ze stronu tegp kraju?
Czy prowadzenie ciazy przez połozna z GP, jest dobre i czy wszystko zapewnia, co potrzebne?
przepraszam, jezeli o tym juz pisalyscie

witajcie dziewczyny widzę że u Was tez tak zimno jak u mnie w Szkocji, w gorach już śnieg mamy więc nieciekawie zapowiada się jesień. Powiedzcie czy trafiłyście może na jakiegoś dobrego ginka tutaj w UK?? Ja w zeszłym roku próbowałam poszukać polskiego lekarza ale jakoś bez sukcesu. W szpitalu powiedziano mi że tutaj maja dobrych lekarzy ginekologów ponieważ sporo kobiet ma problem z poczęciem.Chyba przydała by mi się wizyta bo w 16dc dostalam znów@ już nie wiem co robic ze soba, narazie czekam aż się skończy. Pozdrawiam

reklama
witam ;)
będę miała Maleństwo, dwa testy wyszły pozytywne..
I teraz rodzi się problem..
nie mam kontraktu, 3 miesiąc pracuję w tej samej firmie, dla jednej agencji. Mam homeoffice, czekam na Insurance, bo całkowicie to przegapiłam.. eh :/
I nie wiem co robić :/ nie będe mogła pracować, jak zacznę być już w widocznej ciąży, bo to jest ciężka praca. Czy któras z Was miała podobnie?
mogę liczyć na jakas inna pomoc ze stronu tegp kraju?
Czy prowadzenie ciazy przez połozna z GP, jest dobre i czy wszystko zapewnia, co potrzebne?
przepraszam, jezeli o tym juz pisalyscie

Poniewaz niedawno rodzilam w Uk wiec wypowiem sie na temat poloznej.

Ja mam dobre doswiadczenia z polozna jak i prowadzenie ciazy mi odpowiadalo,tylko ja mialam czesto wizyty u poloznej jak i u lekarza w szpitalu,usg mialam robione 7 razy poniewaz moje lozysko bylo nisko usadowione,i grozil mi krwotok.Z tego co wiem w dobrze przebiegajacej ciazy usg jest robione tylko 2 razy.Na pierwszej wizycie polozna pyta o wszystkie choroby w rodzinie,przeprowadza bad moczu,pobiera krew,jesli bedziesz chciala moze wykonac bad na zespol Downa u dziecka, tylko raz zostaniesz zwazona bynajmiej u nas w bristolu waza tylko raz,ja jestem zadowolona z opieki.Jest inaczej niz w Polsce ale wcale nie gorzej;-)

Gratuluje i zycze bezproblemowej ciazy ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry