reklama

Staraczki na Wyspach

witam ;)
będę miała Maleństwo, dwa testy wyszły pozytywne..
I teraz rodzi się problem..
nie mam kontraktu, 3 miesiąc pracuję w tej samej firmie, dla jednej agencji. Mam homeoffice, czekam na Insurance, bo całkowicie to przegapiłam.. eh :/
I nie wiem co robić :/ nie będe mogła pracować, jak zacznę być już w widocznej ciąży, bo to jest ciężka praca. Czy któras z Was miała podobnie?
mogę liczyć na jakas inna pomoc ze stronu tegp kraju?
Czy prowadzenie ciazy przez połozna z GP, jest dobre i czy wszystko zapewnia, co potrzebne?
przepraszam, jezeli o tym juz pisalyscie
Witam i gratuluję:-):-):-)
Niestety ja Ci nie pomogę bo jestem w tych sprawach zielona, ale moze któras z dziewczyn coś podpowie:tak:
Pozdrawiam i życzę spokojniej ciaży:-D

reklama
W momencie kiedy zaczęłaś prace, pracodawca powinien zacząć odprowadzać składki ( Tax i NIN ), tak długo jak nie masz załatwionego NIN'a wszystkie składki idą na konto tymczasowe przypisane do Twojej osoby. Nie wiem jak to dokładnie wygląda kiedy oboje pracujecie, ale powinnaś być ubezpieczona przez swojego partnera ( jeśli jego NIN został przyznany ). Pomocą jaką możecie otrzymać będę Tax Credit'y, jeśli oczywiście spełniacie warunki ich przyznania. Kobiety w ciąży dostają zasiłek powiedzmy macierzyński, tylko nie wiem jak to wygląda przy pracy przez agencje.

Co do ginekologa, to idz po prostu do GP, powiedz, że staracie się o dzidzie co najmniej rok i co się dzieję, prosząc by zlecił wszelakie badania. Jeśli nie, to ja chodzę do G.U.M. Tu masz stronkę : Gum Cinics - G.U.M. Clinics - Sexual Health - STD's
Tam powinni Cię przebadać z góry na dół i rozpocząć leczenie jeśli będzie coś nie w porządku :)
Bardzo sobie chwalę tą klinikę, jedyna wada, to to, że czasem zapominają o tym co wcześneij obiecali zrobić/zlecić i trzeba przypominać :D

U mnie dziś spadek, więc czekam niecierpliwe na @.
Zbieramy się zaraz na plaże, tak więc miłego dnia :)

Witajcie:)
Createdbylove gratuluję fasolki:)
Z tego co wiem to musisz przepracować 6 miesięcy u jednego pracodawcy aby dostać kasę.
A kasę możesz zacząć pobierać 12 tygodni przed rozwiązanie,do tego czasu dobrze byłoby gdybyś pracowała.Nawet jak pracujesz przez agencje to pracodawca o tym jak dowie się że jesteś w ciąży nie może zarządzić że nie chce Ciebie w pracy bo chroni Cię praco a to byłoby dyskryminacja płci.Z tego co piszesz kasa niestety nie będzie Ci się należała.Dopiero po urodzenia dostaniesz benefity ale też będziesz musiała dopiero się o nie starać i niestety na nie poczekać.

Mysa witaj

Pozdrawiam resztę dziewczyn i życzę miłej niedzieli:)

Witajcie!
U mnie wszystko po staremu, powoli zbliża się @ bo juz są pierwsze symptomy:dry: Ale naszczęście bardziej jestem zajęta myśleniem o czwartkowej wizycie w klinice:tak: Juz tak niemogę się doczekać.... Boje się tej wizyty bo nie wiem czego mam się spodziewać i boję sie że ona po prostu nic nie zmieni, ale chciałabym żeby było juz powszystkim i zebym wiedziała co dalej robic... ehh to czekanie najgorsze. Kurcze ciągle na cos trzeba czekać, my staraczki to powinnyśmy dostać order cierpliwosci i pokory:-D

Roxii będzie dobrze,wierzę że wam się uda:)
Do czwartku nie daleko,stres jest wiadomo...będzie ok:)

U mnie zimno,pada i nie długo czas do pracy iść ehhh

Dziewczyny mam pytanie czy któraś była na wakacjach w HISZPANII i mogłaby polecić mi dobry hotel,miejsce itd.?

Pozdrawiam ciepło:)

Witajcie :)

U mnie dziś pierwszy dzień @ i 1 dzień dietki na która w końcu wróciłam :)
Roxii, oby czas Ci szybko zleciał. Strasznie jestem ciekawa co tam załatwicie w tej klinice :)
Agnieszko, jak się dziś czujesz?

U mnei wczoraj pogoda była wspaniala, za to dziś taka sobie.. no ale coż, trzeba się już powoli przestawić :)

Miłego dnia :)

Ciesze się, że już wszystko dobrze :)
Ja ani trochę nie jestem zdołowana @ :)
Żelik jeszcze nie przyszedł, ale i tak by jeszcze ne nadawał się do użycia :D

Miłej pracki więc :)

reklama
Dzięki kochane:-)
Ja tez mam nadzieję ze bedzie Ok no ale zobaczymy, naszczeście juz niedaleko do czwartku....
Aga cieszę się ze juz ze zdrówkiem lepiej :tak:
LILITH przykro ze @ przylazła, ale dobrze ze masz pozytywne nastawienie, tak trzymać:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry