reklama

Staraczki na Wyspach

Noelka to nie prawda że ci na razie nie muszą płacić... jeśli im powiedziałaś i idziesz na pierwszą wizytę to powinnaś im dostarczyć jakiś dowód od lekarza jeśli tego żądają + twój dojazd do lekarza... ale muszą ci to zapłacić... nie daj się... jeżeli coś nie tak to są instytucje do których można coś takiego zgłosić... i jak mówiłam po pierwszej wizycie jak będziesz miała datę porodu napisz im kiedy chcesz rozpocząć macierzyński... może być to data porodu... później możesz zmieniać datę dowolnie... a będziesz miała to na piśmie bo muszą dać ci odpowiedź...

reklama
abed u mnie w pracy mam dostep go hr policy i tam niestety jest napisane, ze wszelkie medical aapointments sa platne, lub nie zalezy to od line manager, a moja manager jest glupia jak but i nigdy nie mamy placone. Wszytskie moje badania i wizyty w klinice przez ostatni rok byly nie platne.
Co innego bedzie oczywiscie jak bede miec potwierdzona ciaze wtedy musza mi placic za spotkania z polozna itd. Mam nadzieje, ze sie beda tego trzymac jak nie zrobie wojne:)
Ta moja manager jest rabnieta po prostu zazdrosci, ze mam normalna rodzine, znajomych, ona jest sama i praca to jej glowne zycie, i brak w niej jakiejkolwiek emaptii, taki babochlop z niej:) Mam nadzieje, ze nie bedzie robic mi wiekszych problemow.

aniolkowa biore folic juz od dawna, jeszcze dzis sprawdzalam czy w mojej tabletce jest odpowiednia dawka i na szczescie jest:)
mam nadzieje ze twoja @ przyleci jak najszybciej i bedziesz mogla dzialac dalej.
kiedy jedziesz do pl na wakacje?

Ostatnia edycja:
Noelka a no tak to juz jest z tymi managerami, ja w poprzedniej pracy miałam taką starą, oziębłą s..ę, nienawidze jej do dziś:angry: Teraz moj manager jest w miare spoko, ale czasem też mu cos odbija i nigdy z nim niewiadomo. Naszczęście nigdy nie robił mi problemu jeśli chodzi o wizyty w klinice i wszystko co zwiazane z ivf, bo on o wszystkim wie i w miarę stara się zrozumieć. Ale też jak w lutym byłam w ciaży to uciął mi godziny pracy, ja zaczęłam się burzuć o to, to mi powiedział "myślałem że dziecko jest dla Ciebie wżaniejsze niż pieniądze":szok::wściekła/y: to było straszne z jego strony i nigdy mu tego nie zapomę:sorry2: Ehh nienawidze takiego nieludzkiego traktowania, zobaczymy jak bedzie teraz jak bedę musiała jeździc do kliniki prawie codziennie na podgląd... Mam nadzieję ze ta twoja nie bedzie Ci robic duzych problemów...
aniolkowa tak juz w ten piatek po pracy jade prosto na lotnisko i weekend w Polandii:-D We wtorek wieczorkiem wracam, ehh bedzie bardzo intensywny weekend, bo mam trochę planów i spraw do zalatwienia ;-) Mam nadzieję ze pogoda bedzie lepsza niż tu w UK bo już mam dosć tej zimnicy i deszczu. Jeszcze kurcze jakies przeziębienie mnie bierze:baffled: musze się wykurowac do piąteczku:-p
Trzymam kciuki żeby @ szybko do Ciebie przylazła;-)

Noelka GRATULACJE tylko się teraz nie denerwuj, przynajmniej postaraj:) Ja od dzisiaj biorę clo, zobaczymy czy będę miała owulacje. U mnie to nie będzie monitorowane, mam tylko robić testy owulacyjne. W niedziele przyjechała do mnie siostra, więc w końcu jest nas więcej:). Mam tylko nadzieje że szybko pójdzie do pracy, bo jak na razie to strasznie sie nudzi:):)

Magdalena ooo to teraz Ty zaczynasz clo?? ale fajnie, posypia się fasoleczki:-D trzymam mocno kciuki za owulację i za to zebys dołączyła do Noelki:-)
Noelka jak tam u Ciebie? jak się czujesz??? jakies objawy??? i co jedziesz jutro na betke???

magdalena w sumie to Ci powiem, ze monitoring byl zbetny przy moim CLO, bo robily go jakies mlode dziewczyny, ktore nic nie wiedzialy, nawet na pytanie czy byla owu nie potrafily powiedziec. Jedyne co sie dowiedzialam podczas 3 skanow to, ze CLO ladnie na mnie dziala i ze zrobil sie torbiel. Niestety to nie jest jak w pl ze gin mowi co dokladnie widzi krok po kroku. Te techniczki czy tam pielegniary robily tylko zdjecia usg, ktore pewnie pozniej byly ogladane przez gin, ale co z tego jak mi nikt nic nie powiedzial konkretnego.
Takze rob testy owu. Ja zrobilam i wyszedl pozytyw i pamietam,ze przytulanie bylo dzien przed pozytywem, w dzien owu i jeden dzien po. Czyli pewnie w ktorys z tych 3 dni doszlo do zaplodnienia:)
trzymam kciuki za ciebie:)!!!!!

Roxii jedziemy jutro prywatnie na bete na 9. Nie wiem kiedy beda wyniki spytam sie juz tam na miejscu no i umowie sie na sobote drugi raz jak radzilas zeby zobaczyc czy rosnie. No chyba, ze jutro wyjdzie marny wynik wtedy bedzie wiadomo, ze nic z tego. Wiem, wiem znowu pesymizm, ale tak sie boje, tak bym chciala wiedziec, ze groszek jest ze mna i bedzie do 9mies. Caly czas mowie do niego tak w duchu i w pracy i w domu mam nadzieje, ze slyszy:)

Z objawow to brzuch czasem zakuje, ale nie tak jak mnie bolal cala niedz. Dzis mialam w pracy mala mdlosci czasami, ale szybko przechodzily i nie wywoluja wymiotow.

Co do bety jutrzejszej to wiecie jakie sa normy ? jak sprawdzic kiedy oznacza ciaze?

Magdalena ty dopiero teraz zaczynasz terapie clo?? Wcześniej ci go nie dali czy nie podziałało? Bo ty juz miałaś kilka transferów dlatego nie bardzo rozumiem. Oczywiście z całego serca ci życzę żebyś dołączyła do Noelki.
U mnie badanie krwi wykazało ze mam owulację, ale i tak chce spytać gina w pl czy mogę brać clo. Będzie to trochę nieodpowiedzialne z mojej strony, bo nie bede miec monitoringu. Zobaczymy co mi doradzi.

Noelka tu masz normy bety HCG w ciąży
Beta hCG a Twoja ciąża - Ciążowy.pl
skoro robisz prywatnie to powinnaś miec wyniki bardzo szybko. Jak nie w ten sam dzień to juz na następny. Czyli jak staranka były przez 3 dni to jest szansa 50/50 na chłopca lub dziewczynkę :-)

noelka co do tego że nie masz objawów to bym się nie martwiła... ja przez pierwsze trzy miesiące wymiotowałam 3 razy i to po silnym stresie... więc jestem pewna że od stresu a nie ciąży... mdliło mnie czasami bo u mnie w pracy były czasem różne zapachy... jestem pewna że siedzi tam fasolka i zostanie z Tobą :-) a za rok tak ja będziesz miała dzidziusia:-) tylko pogody życzę Ci lepszej bo ja się tak cieszyłam że młody na wiosnę się urodzi... że będziemy chodzić na długie spacery... przesiadywać w parku... i co jakie lato mamy każdy widzi... eh...

Magdalena trzymam kciuki żebyś poszła w ślady Noelki :tak:

dzieki dziewczyny dam wam znac jutro kiedy bede miec wyniki. Musze jak najszybciej zrobic to badanie bo prace zazynam o 9 a badanie jest tez o 9, powiedzialam, ze sie spoznie godzine, ale na pewno wiecej bo dojazd do pracy zajmie mi z godzinke.

reklama
Noelka no to czekamy na Twoją jutrzejszą betkę, jestem przekonana że bedzie ładna:tak: Watrość beta hcg powyzej 5 oznacza ciąże, potem jest ważne czy i jak przyrasta, dlatego trzeba zrobić powtórne badanie najlepiej po 48 godzinach, ale jak pojedziesz w sobotę to też bedzie dobrze;-) Trzymam mocno kciuki za dobre wieści:-) Noelko zazdroszcze tych mdłosci...:-p I jestem przekonana że Twoja fasoleczka Cię słyszy, mów do niej jaknajczęściej to przecież Twoje dziecko:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry