reklama

Staraczki na Wyspach

noelka no to musisz dużo pić :-) może dolewaj soku do wody... ja piłam dużo herbaty bezkofeinowej słodziłam sokiem i miodem od mojego taty :-) jak ja byłam w ciąży to mi mój "instynkt" macierzyński mówił że będzie dziewczynka... ja już byłam gotowa ubranka dla niej kupować tak byłam pewna ;-) jak się dowiedziałam że chłopak to byłam w szoku że mnie mój instynkt zawiódł ;-) ale cieszyłam się że chłopak tylko byłam zawiedziona że instynkt nie działa... najważniejsze żeby zdrowe było :-) eh noelka przywołujesz mi wspomnienia ja miałam "pierwszy" skan 21 września:-) wcześniej miałam w pl

reklama
Czesc dziewczyny,
Pam, tak mi przykro, ja czulam sie dokladnie jak ty jakies 2 tygodnie temu, tez mi sie spozniala, tylko ty mialas jeszcze dodatkowe objawy, i tez moja @ byla bardziej obfita. Nasze ciala swiruja i to niezle, to chyba przez to ciagle myslenie o upragnionej ciazy. Powiem ci, ze im dluzej sie staramy tym bardziej sie nie nakrecam, bo jak zaczne szukac objawow za kazdym razem to sobie jeszcze ta ciaze uroje :baffled: Mam nadzieje, ze Tobie sie teraz cykle nie pozmieniaja. Nie mam pojecia jak dlugi bedzie moj, zawsze mialam 28, potem raz 27 no i ostatni miesiac 32 dni, ciezko teraz przewidziec. Nie poddawaj sie, nie smutkaj, my tez dalej walczymy, musi nam sie w koncu udac!

Kari, ja czytalam na forach i wypowiedzi lekarzy i doszukalam sie, ze 15-20min wystarczy polezec po stosunku, z lekko uniesiona miednica. Moj to mnie nawet raz dla zartu zlapal za nogi i podniosl do gory i potrzasnal, wariat :-) Kolezance tez lekarz mowil, ze ja to do zyrandola trzeba przywiazac po, bo tez leciala siusiu odrazu, ale tak dla pocieszenia powiem ci ze jej udalo sie zajsc mimo tego w trzecim cyklu staran, chyba nie ma reguly.

noelko, pij duzo, wiem ze teraz sie nie chce bo juz nie ma wysokich letnich temperatur, moze wycisnij cytryne (slyszlam ze dobra na mdlosci) do wody jak nie lubisz takiej zwyklej. Ale ta twoja ciaza zasuwa, zanim sie obejrzysz bedziesz tulic maluszka. Daj znac jak poszlo prywatne usg.

A u mnie juz 12dc, malz mnie juz 2 razy dopadl w 10 i 11dc :-) od jutra zaczne robic testy owulacyjne, musi mi te 6szt ostatnich starczyc:tak: 16 wrzesnia lece do Polandu, juz sie umowilam do ginekologa i na usg, mam zamiar porobic te badania hormonalne skoro juz tam bede a tu nie jest latwo o skierowanie. Powiem wam, ze troszke sie boje, mam nadzieje ze wyniki beda dobre.
Zadam wam pytanko, moze lekko niedyskretne :-) jak czesto sie przytulacie od czasu kiedy macie 2 krechy na tescie owulacyjnym? Pytam bo juz sama nie wiem co jest dobre, pewnie nie ma reguly. My juz probowalismy chyba wszystkiego i nadal nic.

Ostatnia edycja:
agnieszka dzieki, że pytasz. Ja podczytuje, ale weny brak na pisanie a poza tym narazie u mnie zastój, nic sie nie dzieje ciekawego oprócz tego, że wróciłam do pracy po 5tygodniach i juz mam depresję:-( ten rok zapowiada sie kompletną klapą, zero organizacji, chyba juz każdy spisał to miejsce na straty :-(

Noelko mi w szpitalu jak byłam w ciąży cały czas mówili, ze mało pije. Ja ogólnie mało pije, ale wtedy zmuszając sie pilam ok 1.5-2 litry dziennie i ciagle było mało, także wiem co czujesz. Jak oni to sprawdzają, że jesteś odwodniona?? napewno na scanie będzie dobrze. Myslalas kiedys o detektorze tętna?
Angelsounds Fetal Heart Detector (Doppler): Amazon.co.uk: Baby
bo po 12tc juz samemu mozna wyszukać serduszko. Myśle, ze to fajna sprawa o ile sie umie wyszukać puls dziecka.

marcysia niestety nie pomogę z bólami miednicy, bo nigdy tego nie miałam.

Kari tez stosowalam techniki leżenia do góry nogami, rowerek albo nawet leżenie na brzuchu, bo ponoć przy tyłozgięciu macicy to pomaga. Mi nic nie pomagało zajść:-) ja też niedługo "po" muszę skorzystać z toalety, bo inaczej infekcje murowane. Może nie tak od razu jak ty, ale po kilku minutach. Wystarczy, że polezysz minutke i juz może to coś dać. Spróbuj.

Joasia teoretycznie juz od 6-8 dc do wlasciwie konca cyklu powinno sie starać, bo owu sie lubi poprzesuwac. Znam przypadki, gdzie owu pojawila sie dwa dni przed spodziewaną@ i wtedy bylo wielkie surprise:-) Ja po wielu radach uważam, ze za często nie jest dobrze. Juz kiedyś pisalysmy na ten temat, żołnierzyki po prostu nie zdarzą sie w pełni rozwinąć. Co 2-3 dni jest ok. W dogodnych warunkach potrafią przyżyć nawet do 4dni!!

Aniolkowa no widzisz a mnie sie zwyczajnie odechciewa po 22dc :eek: Trzeba bedzie sprobowac jak mowisz do konca, malz sie pewnie ucieszy :-) te staranka niestety czasem sa dla mnie fizycznie wyczerpujace i pod koniec miesiaca zupelnie trace energie. Wiem, ze juz o tym pisalas ale nic nie dziala :no: widocznie trzeba czasu a cierpliwosci brakuje.

Aniolkowa mam nadzieje, ze u Ciebie w pracy sie cos ruszy i samopoczucie sie Tobie poprawi. Ciezko sie wdrazyc po aktywnym urlopie, zycze szybkiej aklimatyzacji.

Ostatnia edycja:
joasia tobie się odechciewa po 22 a mi wogóle ciężko wykrzesać z siebie jakąkolwiek ochotę w jakimkolwiek dniu. Moje libido sięga praktycznie zera, za to męzul chciałby codziennie, i to tak minimum... więc jest codziennie. Dobrze że wspominacie, że należy tak co 3 dni dla jakości. Muszę go poinformować. Da mi troszkę spokoju może :-D w końcu dla dzidzi...

joasia najlepiej co 2,3 dni aby pemniczki miały czas na regenracje :tak:
Nic dziwnego że po 22 dniu cyklu Twoje libido spada,sama mam podobnie dlatego najlepiej około 5,6 dni po@ i około tydzień przed spodziewaną @ skończyć ale jak dasz zrade to walcz do końca :tak: nie zaszkodzi:)

aniołkowa życzę Ci aby energii Ci przybrało choć wiem że czasami w życiu są chwile słabości,trzy maj się i posz z nami :tak:

marcysia a czy czasami ten ból nie jest spowodowany okresem płodnym?
Podczas miesiaczki umieram z bólu i gdy tylko pojawia się okres płodny odczuwam bój w okoliach miednicy i w moim przypadku nie wskazuje on ciązy a oznacza owulację :tak:

noelka dbaj o siebie i duzo pij koniecznie.Czekam na wieści ze skanu &&&

Kari a Ja myślałam że tylko mój mąż jest taki "zboczony" i chce codziennie ale widzę ze Ty przechodzisz to samo co Ja :-DRegeneracja żołnierzyków musi być :)

pam przykro mi z powodu @,może następny cykl będzie Twój &&& :)

Jestem padnięta
unhappy.gif
w robocie pracy od groma,coś czuję że czasu zacznie mi ponownie brakować ehhh...
Dobranoc

Ostatnia edycja:
Kari, ja bym codziennie rady nie dala, chyba bym chodzic nie mogla :-) a meza uswiadom, ze to fakty z ta jakoscia nasienia. Przy takim codziennym wspolzyciu latwo o infekcje i obtarcia itp, ja to juz za stara na taka czestotliwosc :-)

Agnieszka, ja to juz sama nie wiem czy to libido czy przepracowanie :eek: Ja wychodze z zalozenia, ze czasem trzeba sie stesknic za przytulankami bo wtedy lepiej smakuja :tak:

Ostatnia edycja:
Agnieszka Ja wychodze z zalozenia, ze czasem trzeba sie stesknic za przytulankami bo wtedy lepiej smakuja :tak:
...a to koniecznie :tak:Wtedy jest bardziej namiętnie itd.plemniczki odpoczywają i są silniejsze.
Zmęczenie także może mieć wpływ oczywiście i dlatego warto przytulać się co jakiś czas,nic na siłę wtedy ochota jest większa i podjeście także jest inne:)

agnieszka zatem witaj w gronie :-D mój facet ma niekończące się zasoby energii seksualnej... Wczoraj po zakomunikowaniu mu że przed dniami płodnymi robimy około 3 dni przerwy, ucieszył się że to jeszcze nie teraz :-D ale jest zmotywowany poddac się temu "nieludzkiemu" oczekiwaniu.

Joasia z chodzeniem jeszcze sobie radzę :-D Mąż mi wmawia że to moja wina bo jak byłam w ciąży to go tak przyzwyczaiłam i teraz nie może się przestawić.... :cool2: jaaasne.

reklama
Hej
Nigdy tu nie pisalam. Wszlam tak z ciekawosci bo postanowilismy z mezem zaczac starania o trzecie dziecko:tak:Mamy juz dwie corki i teraz chcemy postarac sie o syna. Myslalam, ze juz jestem w ciazy, mialam taka nadzieje do dzisiaj ale rano obudzilam sie i oczywiscie pojawil sie okres:-(Nie myslalam, ze bedac mama dwojki dzieci mozna sie tak podlamac z powodu przyjscia okresu a tu prosze, nie mialam ochoty wstac z lozka ani co kolwiek zrobic a nawet chcialam juz odwolac spotkanie z kolezanka ale na szczescie w pore sie ogarnelam i potwierdzilam spotkanie dzis o 14:tak:
Teraz zaraz po okresie lece po testy owulacyjne i moze sie uda, wam tez zycze powodzenia!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry