reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

czesc dziewczyny
pam bidulko, sciskam cie serdecznie :tak:
yas
powodzenia w klinice, daj znac co ci powiedzieli :tak:
Roxii nie wiem czy juz pisalas :zawstydzona/y: jest juz decyzja kiedy znowu probujecie?
kurcze dziewczyny, a ja czekam na @ i jak na zlosc nie chce przyjsc :wściekła/y: mam juz umowiona wizyte na 16 grudnia u gina, i jak @ szybko nie przyjdzie, to nie bedzie sensu jechac :wściekła/y: odstawilam Dupka tydzien temu a @ dalej nie ma :-( zrobilam nawet test ciazowy, bo juz nie wiem co sie dzieje :-( teoretycznie cykl mialam bezowulacyjny, ale juz sama nie wiem. do tego jestem chora, straszna grypa panuje w Irlandii. wiem, ze to moze juz moja paranoja, ale nawet nie biore zadnych lekow, bo nie chce w razie czego zaszkodzic ciazy. wiecie moze co moglabym brac?

Ostatnia edycja:
reklama
loczkis mi pani ginekolog w polsce powiedziała że rutinoscorbin lub wszystko co ma witaminę C z tej serii i tabletki do ssania... ja brałam witaminę C ale tabletek na gardło nie... sok z cebuli :-) i wszystko co naturalne... herbata z miodem i malinami... w ciąży to każde przeziębienie trzeba wyleżeć... rozumiem że test wyszedł negatywny??

yas powodzenia i napisz co ci powiedzieli

abed tak, wyszedl negatywny. jak mowilam, nie powinnam byc w ciazy, wiec na nic nie licze, tylko sie wkurzam, ze @ robi mi takie numery :wściekła/y:
basik to 32 dzien cyklu. ja mam nieregularne cykle, wiec nie wiem kiedy powinna przyjsc. teoretycznie powinna przyjsc w 2-3 dni po odstawieniu Duphastonu a tu juz mija tydzien i dalej nic :wściekła/y:

no i juz po wizycie, w sumie pelna nadziei ze bedzie dobrze. plan jest taki ze przez 6 miesiecy biore clo a jak nic z tego nie wyjdzie to sa jakies zastrzyki na owulacje i wtedy sa jakies skany - profesor powiedzial ze nawet moga byc 2 w ciagu tygodnia wiec to jest bardziej skomplikowane niz clo ale mysle ze jesli monitorowany jest cykl to tez wieksze szanse na ciaze. wczesniej nie slyszalam o takich zastrzykach i nawet nie wiedzialam ze taka opcja jest. na razie z moczu wynika ze owulacja jest za kazdym razem po clo ale nie potrafia powiedziec w ktorym dokladnie dniu nastapila z tego badania.
jesli te 2 opcje nie pomoga to ivf ale to odlegla sprawa. acha i nie moge zajsc w ciazy co miesiac wiec dlatego mam clo na 6 miesiecy a nie na 3 tym razem - przez to ze mam jeden jajowod to nawet jak owulacja jest co miesiac ale nie z tego jajnika co powinna to i tak nic z tego.
wiec od nowego roku postaram sie dzialac bo ten cykl znow stracony. jak sie nie mijamy to sie klocimy i zero atmosfery do staran tak wiec licze na lepszy rok 2013 ;-)

Ostatnia edycja:
yas super wiadomosci :-D widze, ze sie toba profesjonalnie zajeli :tak: fajnie, ze masz jakis plan :tak: na pewno ci sie uda :tak: ja za kilka miesiecy tez bede musiala sie przejsc do mojego GP po skierowanie do specjalisty, ale mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie :-)

loczkis ja wierze za nam wszystkim sie uda:-)
staralam sie cos poszukac o tych zastrzykach i to chyba jest cos takiego jak stymulacja przed ivf i robi sie skany zeby zlapac najlepszy moment na zaplodnienie ale na razie mam cicha nadzieje ze po clo sie uda tylko musze lepiej mezem sie zajac ;-) tym razem i nadrobic zaleglosci.
do tej kliniki chodze juz od 2006 albo poczatek 2007 roku - wszystko sie powoli ciagnie bo na kazde badanie i wizyte po kilka miesiecy czekania jest ale jak nhs to i tak dobrze i jestem zadowolona z opieki, zwlaszcza ze jakies efekty widac :-)
humor mi sie poprawil dzis i nadbralam jeszcze wiecej wiary ze bedzie ok.

przesylam pozytywnej energii wszystkim dziewczynam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

basik to jest dopiero moj drugi cykl z Dupkiem. w ostatnik dostalam @ po 2 dniach, i nie wiem cemu teraz tak mi sie przeciaga :-( basik a co ci twoj GP powiedzial? ja powiem szczerze, ze sie troche boje isc do mojej GP, bo jak w ostatniej ciazy powiedzialam jej ze biore Dupka na podtrzymanie, to kazala mi jak najszybciej odstawic. powiedziala, ze w Irlandii sie go nie stosuje, chyba ze sie jest po 3 poronieniu. jak dobrze pamietam, to ty jestes z Galway? do jakiego lekarza chodzisz?

reklama
Loczkis ja chodze do gp na doughice kolo Lidla,coprawda dupka bralam od polskiego lekarza,ale naklamalam moja gp ze od roku sie staramy i wyslala mnie do szpitala na badania(czlalam coprawda okolo 5-6 mieciecy)ale sie doczekalam:),a tam badania krwi-hormonow,-stwierdzenie policystycznych jajnikow i czekam teraz na zabieg sprawdzajacy droznosc jajowodow ale chyba sie nie poddam ,boje sie:no:.poza tym ja mam niedobor progesteronu wiec lekarz z polski kazal mi brac dupka 3go dnia wyzszych temperatur przez 10 dni.

Do góry