reklama

Staraczki na Wyspach

wiesz nie bede czytala po necie bo pozniej nie zasne w nocy:-D , a tak bardzo to nie boli ale czasami sie czuje jak bym miala@. Poczekam jeszcze z dwa dni jak nie przejdzie to pojde do lekarza :eek:

haha dobre :-D masz racje czasami takich rzeczy można sie dowiedzieć:szok:
ale ja ci mówie ze mi to wyglada na plamienie okołoowulacyjne, tez nie wierzyłam jak sama u siebie to zobaczyłam

reklama
Tak termometr mozesz kupic w bootsie ja kupilam w takim zielonym pudeleczku ok 10 futow. A testu nie bede robila mialam normalna@ no chyba normalna:baffled: bo 1 i 2 dzien lalo sie ostro no i bol podbrzusza w 3 dniu cisza sucho dopiero w 4 dniu zaczelo sie znuff lac i to tak ze w ciagu godz zuzylam dwie podpaski:szok::baffled:. A 5i 6 dzien to takie brazowe plamienie bylo w 7 czyli wczoraj coraz jasniejsze jak kawa z mlekiem a dzis juz rozowe. Kurcze ale sie rozpisalam:szok: a i przepraszam za az takie szczegoly. Sandra a jak ty sie czujesz?? Masz jakies objawy??
No i kluje mnie podbrzusze teraz jak siedze to mam wrazenie jak by byla tam igla z prawej strony

hej moje kochane...
ja sie czuje w miare ok... jedynie mnie kluje podbrzusze tak jak jajnik przed owulacja... no i jak troszke sie zmecze albo pochodze to brzuch jak na @ boli ale jak siade to przestaje bolec... tak to nic wiecej jak na razie nie mam... no i cyce po bokach bola ale tylko jak sie dotkne... a i zauwazulam ze zyly na piersiach sa bardziej widoczne i moje cyce wygladaja troche jak niebieskie :-):-):-):-D:-D:-D
troche sie teraz zaczynam martwic czy aby nie za wczesnie... to chore jest... wczesniej beczalam ze nie moge zajsc w ciaze a teraz przezywam :-):-):-) ogolnie sie troche boje bo pierwsze usg moze w 12tc albo pozniej... w ogole dziewczyny pisay ze jak z ciaza jest wszzystko ok to ma sie tylko 2 usg :confused::confused::confused: moj tz to juz doczekac sie nie moze... juz sobie planuje... ze bez wzgledu czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka to bedzie uprawiac bodyboard jak tatus :-):-):-D:-D w ogole juz zaczelam ogladac pierdoly dla bobasa... wiem w sumie co kupie bo jesli chodzi o kolor to my z tz lubimy buc ,,INNI'' :-):-D tzn stawiamy na kolor poscieli bialy albo kremowy, ciuszki to biale i czerwone no i moze czarne... a wozek carny albo bialy z hawajskimi kwiatami :-):-):-) aaaa i lozeczko biale... wiec tak uniwersalnie bo i dla chlopca i dla dziewczynki... tylko jak beda blizniaki no to x2 :-):-):-) moj to juz obdzwonil chyba wszystkich :-):-):-) zaczal od szefa (jego szef wiedzial o wszystkim, sam nam dal namiary na lekarza akupunktory ktory jest tutaj bardzo ceniony i pomogl wielu kobietom takim jak ja ale jakos sie nie zdecydowalismy... tzn chcielismy isc ale wczesniej zaszlam w ciaze :-):-))... w ogole numer bo szef gdzies w azji a moj tz nie wiedzial wiec go obudzil bo to u nich nad ranem bylo, ale szef sie ucieszyl i gratulowal... :-):-):-) ja jeszcze czekam zeby mojej rodzince poweidziec bo chce sie upewnic ze wszystko bedzie ok a poza tym chce im wyslac zdjecia... :-):-):-)

kochane a jesli chodzi o termometr to ja wam polecam taki jak jest na zdjeciu, trzeba poszukac w aptekachi mozna go kupic samego ok £10ale juz nie pamietam w jakiej aptece go kupywalam... jest fajny bo ma miekka koncuwke taka gumowa wiec sie wygina:
Philips AVENT Digital Thermometer Set - Boots

a taki kupilam na ebay (do 2 miejsc po przecinku):
BBT CENTIGRADE FERTILITY THERMOMETER high accuracy on eBay (end time 27-Jul-09 10:46:57 BST)

w sumie ten drugi czasami mnie wnerwial ale np na zwyklum termometrze mialam 36.8 nastepnego dnia to samo ale widzialam ze tempka rosnie bo ten z dwoma miejscami po przecinku pokazal... np bylo 36.81 a nastepnego dnia 36.89 wiec jest roznica ale na normalnym termometrze jej nie widzisz... ja bede sobie ogladac wasze wykresiki i bede starala sie pomoc... mam nadzieje ze tak jak mi uda wam sie zajsc w ciaze w pierwszym cyklu z mierzeniem tempek :tak::tak::tak:

hej moje kochane...
ja sie czuje w miare ok... jedynie mnie kluje podbrzusze tak jak jajnik przed owulacja... no i jak troszke sie zmecze albo pochodze to brzuch jak na @ boli ale jak siade to przestaje bolec... tak to nic wiecej jak na razie nie mam... no i cyce po bokach bola ale tylko jak sie dotkne... a i zauwazulam ze zyly na piersiach sa bardziej widoczne i moje cyce wygladaja troche jak niebieskie :-):-):-):-D:-D:-D
troche sie teraz zaczynam martwic czy aby nie za wczesnie... to chore jest... wczesniej beczalam ze nie moge zajsc w ciaze a teraz przezywam :-):-):-) ogolnie sie troche boje bo pierwsze usg moze w 12tc albo pozniej... w ogole dziewczyny pisay ze jak z ciaza jest wszzystko ok to ma sie tylko 2 usg :confused::confused::confused: moj tz to juz doczekac sie nie moze... juz sobie planuje... ze bez wzgledu czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka to bedzie uprawiac bodyboard jak tatus :-):-):-D:-D w ogole juz zaczelam ogladac pierdoly dla bobasa... wiem w sumie co kupie bo jesli chodzi o kolor to my z tz lubimy buc ,,INNI'' :-):-D tzn stawiamy na kolor poscieli bialy albo kremowy, ciuszki to biale i czerwone no i moze czarne... a wozek carny albo bialy z hawajskimi kwiatami :-):-):-) aaaa i lozeczko biale... wiec tak uniwersalnie bo i dla chlopca i dla dziewczynki... tylko jak beda blizniaki no to x2 :-):-):-) moj to juz obdzwonil chyba wszystkich :-):-):-) zaczal od szefa (jego szef wiedzial o wszystkim, sam nam dal namiary na lekarza akupunktory ktory jest tutaj bardzo ceniony i pomogl wielu kobietom takim jak ja ale jakos sie nie zdecydowalismy... tzn chcielismy isc ale wczesniej zaszlam w ciaze :-):-))... w ogole numer bo szef gdzies w azji a moj tz nie wiedzial wiec go obudzil bo to u nich nad ranem bylo, ale szef sie ucieszyl i gratulowal... :-):-):-) ja jeszcze czekam zeby mojej rodzince poweidziec bo chce sie upewnic ze wszystko bedzie ok a poza tym chce im wyslac zdjecia... :-):-):-)

kochane a jesli chodzi o termometr to ja wam polecam taki jak jest na zdjeciu, trzeba poszukac w aptekachi mozna go kupic samego ok £10ale juz nie pamietam w jakiej aptece go kupywalam... jest fajny bo ma miekka koncuwke taka gumowa wiec sie wygina:
Philips AVENT Digital Thermometer Set - Boots

a taki kupilam na ebay (do 2 miejsc po przecinku):
BBT CENTIGRADE FERTILITY THERMOMETER high accuracy on eBay (end time 27-Jul-09 10:46:57 BST)

w sumie ten drugi czasami mnie wnerwial ale np na zwyklum termometrze mialam 36.8 nastepnego dnia to samo ale widzialam ze tempka rosnie bo ten z dwoma miejscami po przecinku pokazal... np bylo 36.81 a nastepnego dnia 36.89 wiec jest roznica ale na normalnym termometrze jej nie widzisz... ja bede sobie ogladac wasze wykresiki i bede starala sie pomoc... mam nadzieje ze tak jak mi uda wam sie zajsc w ciaze w pierwszym cyklu z mierzeniem tempek :tak::tak::tak:
Ale ten Twoj pościk jest wesoły jak się na niego popatrzy to same uśmiechnięte buźki:-D miło się czyta coś takiego i tak jakos od razu nastrój się poprawia:tak: Także dziewuszki oby było tutaj więcej takich uśmiechniętych buziek wiadomo z jakiego powodu;-)
Dzięki za rady co do termometru, muszę się rozejrzeć i coś kupić, dla swiętego spokoju choć jeden cykl pomierze tą tempkę i zobaczymy:blink:

hej kochana... fajnie ze widzialas malenstwo :-):-) ja dopiero za 4 tygodnie mam spotkanie z midwife wiec pewnie do pierwszego usg jeszcze troche czasu minie... powiedz w ogole czy powiedzieli ci cos o plci np co podejrzewaja czy nic??
Jeszcze nie widziala co tam siedzi w srodku. Powiedziala ze dopiero na tym usg w 20 tygodniu okresli plec. Wg usg jest to moj 11 tydzien, wg poloznej 12 wiec nie ma duzej rozbieznosci.
A do twojego pierwszego usg to zobaczysz jak szybko poleci. Mnie tez przerazala opcja czekania do 12 tygodnia. Ale uwierz mi jak juz zobaczysz swoja kruszynke to wynagrodzi to twoje czekanie. Niestey tak tu robia na Wyspach i trzeba przywyknac, chyba ze prywatnie ale to duze koszta. Wiadomo jakby cos bylo nie tak to bym wydala kase na prywatnego. Ale poki czulam sie dobrze, nie mialam zadnych plamien, krwawien to w miare spokojnie czekalam na wizyte.

Witam Wszystkie Panie!!
Jestem tu nowa , wiec moze na początku sie przedstawie.
Nazywam sie Kasia i równiez jak Wy przebywam po za granicami Pl i staram sie o maleństwo!!! jednak jak do tej pory bez skutku:-(.Ciesze sie,że znalazłam takie forum jak to,moze dzieki niemu dowiem się więcej...świadomośc,ze nie jestem sama sprawia,ze ma sie nadzieję!!!Pozdrawiam Wszystkich gorąco!

Witam Wszystkie Panie!!
Nazywam sie Kasia i równiez jak Wy przebywam po za granicami Pl i staram sie o maleństwo!!! jednak jak do tej pory bez skutku:-(.Ciesze sie,że znalazłam takie forum jak to,moze dzieki niemu dowiem się więcej...świadomośc,ze nie jestem sama sprawia,ze ma sie nadzieję!!!Pozdrawiam Wszystkich gorąco!
Witamy wsród nas:-) jasne ze razem raźniej, zawsze można podzielic się swoimi wątpliwościami i dowiedzieć się czegoś nowego. Mi to forum baaaardzo pomogło w sensie psychicznym nie czuję się już taka samotna z miom problemem:tak:
Jak długo się staracie, skąd jesteś???
Pozdrówka!:-D

hejka dziewuszki:-):-)

hej moje kochane...
ja sie czuje w miare ok... jedynie mnie kluje podbrzusze tak jak jajnik przed owulacja... no i jak troszke sie zmecze albo pochodze to brzuch jak na @ boli ale jak siade to przestaje bolec... tak to nic wiecej jak na razie nie mam... no i cyce po bokach bola ale tylko jak sie dotkne... :tak:

sandra normalnie czuć z daleka jaka jesteś szczęśliwa:-):-) fajnie tak już mysleć o tym wszystkim znaczy o ubrankach wózkach itp...
ja jeszcze nie mysle nawet mam kilka książek na temat ciązy kupiłam już dawno ale jeszcze do żadnej nie zajrzałam czekam na odpowiedni moment;-):tak: nawet dostałam taki fajny pamiętnik ciąży gdzie można robic zapiski rózne wklejac zdjecia z usg itd.. juz nie moge sie doczekać kiedy zaczne go wypełniać ale jak narazie wszystko leży w pudle

Witam Wszystkie Panie!!

cześć kasiulka:-) miło że do nas dołączyłaś, mam nadzieje że szybko zafasolkujesz:-) póki co zagladaj do nas:-)

ewka co u ciebie? skończyły sie już te plamienia??

zapomniałam napisać co u mnie:-p
tak więc
wreszcie jest wzrost tempki:-D:-D:-):-) ciesze sie bardzo bo dziś jest 31 dc i tak długo na nią czekałam, no i okazało sie że te plamienia to jednak były okołoowulacyjne po nich pokazał sie śluz płodny:tak: i ładny wzrost:-), mam nadzieje że taka wysoka tempka utrzyma sie przez najbliższe kilka miesięcy, narazie pozostaje mi czekać na testowanie.
musze sobie nowy suwaczek wstawić bo ten jest za krótki do mojego cyklu:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kasiu witamy na forum :)

Mellisa mierzylam temperaturę od stycznia do czerwca. pokazywał się wzrost temperatury więc owulacje były. potem straciłam i cierpliwość i wiarę. ja nadal mam @ i to mocny i z bólami. nigdy tak nie miałam. może to po tym bromergonie. do lekarza idę dopiero w październiku. tzn. lecę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry