reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

Roxi ciezko o konsultacje:wściekła/y:poniewaz robilam badania bedac 4 dni w polsce i nie zdazylam na nastepna wizyte,po badaniu usg moje kochane pecherzyki nie pekaja i cykle bezowulacyjne,eh....moze zastrzyki fostinolu pomoga!!!

reklama
abed wybieramy sie do Polski na święta i chcemy skoczyć w góry na narty chociaż na 2 dni. Liczę na śnieg ;-)

Basik niestety nie pomogę z wynikami. A o zastrzykach też nie słyszałam.

Tygryseczek niestety nawet sobie nie zdajemy sprawy ile dziewczyn traci swoje maluszki. Jeden lekarz mi powiedział, ze 100 kobiet dziennie w Polsce roni. Nie powinno sie tak dziać:-(

Bo Roxi to jest silna i fajna babka;-)

Dziekuje dziewczyny za poparcie mojej decyzji o poczekaniu do następnego cyklu. Moja przyjaciółka (czyli diabełek za moją głową) namawia mnie, żebym spróbowała. Cieżko mi z tym, ale jednak wasze posty mnie przekonują. Oddaje swoją kolejkę którejś z was;-)

Wybaczcie ze sie malo odzywam dzis, ale dzis oplakuje mojego aniolka.... minely 4 lata odkad mnie opuscil. W czwartek mam usg i krew i wyniki bede tego samego dnia wiec trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze bo bardzo sie boje....

Czesc dziewczyny.
Jak sie trzymacie? :) u mnie wporzadku... bylam u lekarza obejzal rane, zalozyl opatrunek i kazal obserwowac powiedzial ze wewnatrz wszystko sie trzyma jedyne co to musze znowu o kulach chodzic przez jakis czas ale spoko. Po nowym roku zamieniam sie w Crazy Cat Lady bo zawsze chcialam miec kota i moj powiedzial ze mam zaczac kupowac dla niego akcesoria bo ma zamowionego kociaka dla mnie :-D normlanie malo na zawal nie zeszlam szczesliwa jestem strasznie :-D bede miala kim sie opiekowac i moze mysli o dziecku mi troche przejda

To całkiem dobre wieści, ale dziwi mnie nadal czemu, po takim czasie coś ci tam się rozerwało :confused:
Przykro mi Pam, przytulam mocno....

U mnie już teraz spokojnie, nerwy mi odeszły, ale od południa.... Moje dziecko spadło ze schodów i uderzyło się w głowę. Więc co chwilę pytałam jak się czuję, czy się w głowie nie kręci, nie chce mu się wymiotować, itp...ale za każdym razem odpowiadał, że wszystko jest w porządku. Bałam się i to mocno, aż z tego wszystkiego się rozpłakałam :-( Leciał z połowy schodów, zaczepił się o swoją nogę. Dzięki Bogu, że to nie było wstrząśnienia mózgu. Uff....
Nie umiem racjonalnie myśleć, wpadam w panikę, jak coś mu się dzieje. A tak nie było przedtem, tak mam od tamtego incydentu z drgawkami gorączkowymi. I nie umiem nad nerwami zapanować w takich sytuacjach.

A poza tym dziś dostałam termometr, zamawiałam na ebayu. Od jutra zacznę mierzyć, a co mi szkodzi, a może pomoże, pożyjemy zobaczymy....

A co u reszty...????

Ja ci powiem tak.. moj brat odkad nauczyl sie chodzic notorycznie spadal ze schodow... czasem dla zabawy... normlanie sie klad i sie turlal ze schodow... nigdy nic mu nie bylo.... latwo mowic nie przejmuj sie ale bedzie dobrze, obserwuj go przez 2 dni i tyle :)

Boże agitatka wcale ci sie nie dziwie, że spanikowałas. Sama bym sie pewnie popłakała ze strachu. U mnie w pracy jak dziecku coś takiego sie stanie (przeważnie jest to uderzanie głową w ścianę lub podłogę) to mamy obowiązek obserwować go 48godz, więc tak jak Pam pisze jeszcze go bacznie obserwuj zwłaszcza w nocy. Kiedy mąż wraca?

Też myśle zacząć znowu mierzyć tempkę. Znalazłam świetną aplikacje, gdzie jest cały kalendarzyk menstruacyjny, miejsce na temperaturę, objawy itd. Chyba sie z ciekawości skuszę od nowego cyklu. Jaki termometr zakupiłaś?

reklama
aniolkowa wzięłam pierwszy lepszy jaki mi wyskoczył po wpisaniu, zwykły termometr elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku.

Nocka minęła dobrze i spokojnie, nic się nie działo z moim synusiem, więc chyba powoli mogę odetchnąć z ulgą

Do góry