reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

doska wątpię czy w aptece dostaniesz zioła o. Sroki. Lepiej na Allegro sobie kup.

hmm, no tak tempka nie spadła poniżej lini wyższych temperatur to nie ma się czym martwić, często ok 6 dnia po owulacji możliwy jest spadek temp, czasami jest odczytywany jako spadek implantacyjny (w niżej temp ciała łatwiej dochodzi do implantacji zarodka), aczkolwiek ja miałam kilka takich spadków ok 6 dpo a fasolki nie było, zaczęłam o tym czytać i okazało się, że często temp spada ok 6 dpo z powodu (bodajże wyrzutu lub spadku- już nie pamiętam dokładnie) estrogenu. W sumie to by się zgadzało w wieloma wykresami dziewczyn gdzie ten spadek jednodniowy występował a fasolki nie było.

reklama
straciatella bo musisz wejść pod wykresem jest udostępnij wykres i tam są zakładki . wykresy na tablicy przesuń serduszko udostępnij wszystkim i na dole kwadracik że notki też ok?

z tymi spadkami to tak różnie bywa jedne zaciążone mają inne nie tak to bywa a czy twój poprzedni różni się od tego?

owulację masz? super a kiedy ostatnio sprawdzałeś testem w tym cyklu?

mój wieczorny bardziej mi się podoba ;)

Ostatnia edycja:
no niestety dośka... tak to już jest, każda z nas chciałaby wiedzieć jak najszybciej czy jest fasolka czy nie... najlepiej to od razu po seksie powinno być wiadomo co i jak :-D

oczekujemy jakiś symptomów, wsłu****emy się w swój organizm, wpatrujemy w wykresy a tak na prawdę to nie da się nic przewidzieć :baffled:

widzę ,że prowadzicie wykresy , ja kiedyś próbowałam się nauczyć ,ale nie mam do tego cierpliwości :)
Karola - witaj widzę ,że bierzesz letrox , ja też biorę go już od 2 lat teraz mam wszystko uregulowane już i od września działam dopiero , ale podczytuję Was bo już nie mogę się doczekać moich dni starankowych :)

Karola jak dla mnie to owu mogłaś mieć we wtorek , robiłaś wcześniej test owu?

nie robiłam bo w życiu mi do głowy nie przyszło, że mogę mieć owulację w tym cyklu :szok:

opcja wtorkowej owu wydaje mi się mało prawdopodobna, jesli owu by była we wtorej to dziś nie wyszłyby mi dwie mocne krechy, w poprzednim cyklu w 2 dniu po skoku II kreska na teście owu była już bardzo słaba.

kobietka ja Letrox biorę dopiero od tego cyklu, mam go brać przez 3 miesiące i porobić kolejne badania, znów tsh, anyTPO (tego jeszcze nie robiłam) i coś tam... jeszcze jedno badanie ale teraz nie mogę sobie na szybko przypomnieć jak się nazywa :zawstydzona/y:

postanowiłam zluzować w tym cyklu, bo i tak bezowulacyjny miał być i tak i stąd moje mało dokładne pomiary temperatury. w pierwotnym założeniu miałam wcale nie mierzyć w tym cyklu by się odciąć od tego wszystkiego ale jednak z ciekawości mierzyłam co kilka dni...

no i teraz nie wiem dokładnie kiedy był skok :sorry:

Ostatnia edycja:
Karola - a jaki miałaś ostatni wynik tsh ? a anty TPO to chyba z tego co się orientuję wykrywa hashimoto czy jakoś tak ja to miałam robione i lekarz mówił ,że jest ok wiem ,że przy problemach z tarczycą trudno zajść w ciążę i słyszałam ,że najlepszy wynik na zajście to do 2 ja mam 2,06 i biorę przez 5 dni 75 ,a dwa dni w tygodniu 100 żeby spadło to 06 jeszcze.Lekarz powiedział ,że wynik jak na starania dobry ,ale trzeba dopieścić go troszkę .

postanowiłam zluzować w tym cyklu, bo i tak bezowulacyjny miał być i tak i stąd moje mało dokładne pomiary temperatury. w pierwotnym założeniu miałam wcale nie mierzyć w tym cyklu by się odciąć od tego wszystkiego ale jednak z ciekawości mierzyłam co kilka dni...

no i teraz nie wiem dokładnie kiedy był skok :sorry:

to ja ci mówię że teraz zajdziesz, skoro wyluzowałaś psychicznie to zobaczysz że zaciążyłaś :D a potem dużo fluidków ciążowych prześlesz nam !! :):)

reklama
Karola - a jaki miałaś ostatni wynik tsh ?

w październiku miałam 2,6, zaczęłam brać witaminy z jodem dla starających się, no i chyba po tym jodzie bo inaczej nie wiem jak to wytłumaczyć, tsh podskoczyło i w maju było 3,05 :wściekła/y:

w maju robiłam jeszcze ft4 i ft3

ft4 18,28 (norma 10,5-19,4) 87%
ft3 4,60 (norma 4,0- 8,3) 14%

w necie czytałam, że taka duża róznica nie jest dobra ale Gin i Endo powiedzieli, że jest ok, i bądź tu człowieku mądry i wiedz w co masz wierzyć :baffled:

dośka oj kochana jak wreszcie zajdę to powysyłam Wam fluidki i obdzielę Was wszystkie moimi szczęśliwymi ziołami :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry