reklama

Staraczki Weteranki...

Filip lepiej.. gorączkował nad ranem jeszcze ale już po 8 zbiłam mu temp. narazie jest ok bawi się. zjadł umył się. Nie jest źle. Jestem dobrej myśli. Wykuruję go do balu karnawałowego! :tak:

Krzysia a jak u ciebie???

reklama
Hej. Dzięki Carolineee i Bree za odpowiedź.

Bree
prosiłaś mnie o wyniki.

Już podaję: T3 - 2,16, T4 - 6,8 (robiłam w październiku),
Progesteron - 18,73 ( faza lutealna, robiłam w marcu 2011),
FSH - 5,70 i LH - 6,02 ( obie wartości faza folikularna, robione w listopadzie),
TSH - 4, 236 (robione w lutym 2011) i TSH robione w październiku - 2,402,
p/c anty TPO > 1300,00 też robione w październiku.
Aha, pytałaś jeszcze o prolaktynę. Robiłam badanie w lutym 2011 r. i wynik to 11,94. Od tamtej pory nie powtarzałam.

Niestety mój ginekolog nie jest endokrynologiem. Byłam pierwszy raz na wizycie i endokrynologa w listopadzie i po zrobieniu USG tarczycy dostałam Euthyrox w dawce 25 mg. W lutym mam powtórzyć badanie TSH i tym razem jeszcze fT4 i wtedy endokrynolog stwierdzi czy dawka jest odpowiednia. Chociaz wydaje mi sie za mała, bo ciągle jestem zmęczona i nic mi się nie chce.
Bree, myślisz że skoro wszystko jest ok, to uda mi się zajść w ciążę po uregulowaniu TSH?

Hej Weteranki.
Mama witaj, u mnie oki. Wpieprzam tylko nieprzyzwoite ilości wszystkiego co kwaśne i pikantne. Chyba nie ma co liczyć na dziewczynkę ;-)
Palu witaj, na INV się nie znam więc nie pomogę, ale wydaje mi się że nie ma co przesadzać. Już niewiele mozesz zrobić w tydzień a lepiej nie przyjmować żadnych specyfików żeby nie zaszkodzić. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Caro, śliczny kolorek na grzywce widać ale faktycznie zdjęcie trochę ciemne. Mina... zabójcza ;-)

Evcia - mam pewne wątpliwości. Po pierwsze: robiłaś T3 i T4 czy FT3 i FT4? Podaj normy do wyników, bo T4 wydaje mi się być wysokie. Rozumiem, że wyniki z października są bez Euthyroxu?
Bierzesz Euthyrox od listopada? Idź sobie prywatnie zbadaj FT4 i TSH, już będzie widać czy dawka jest ok. Powinnaś zbić TSH do wartości około 1, jeśli chodzi o samopoczucie to wyniki hormonów są kwestią indywidualną. Ja np najlepiej się czuję przy wartościach hormonów tarczycy co najmniej 60 % normy. A TSH mam wtedy poniżej 0,5 (norma od około 0,3 do 4,4). I przy takiej wartości udało mi się zajść w ciążę. Hormony mam teraz w ciąży wysokie, w górnej granicy normy mimo to jestem zmęczona i ospała (ciąża). Ale muszę utrzymywać hormony w górnej granicy żeby nie utyć jak prosiaczek.
Po drugie powtórzyłabym przy okazji prolaktynę. To cholerstwo jest podstępne i może mieszać.
Poza tym nie chodziłabym na monitoring, chociażby dlatego że przy niedoczynności tarczycy nawet jak masz owu to jest ona tak licha że i tak nie dochodzi do zapłodnienia. A co Ci wychodziło na monitoringu? Miałaś owu normalnie?

mamita hej, ja wstalam dopiero :P hehe ide sniadanie zrobic i zjesc :D
o kurcze zamiast do kuchni to ja najpierw na forum.. co Wy mi z glowa zrobiliscie :szok::laugh2:
ja sie czuje dalej rewelacyjnie :tak: i tak juz chyba zostanie bo koncze niebawem 1 trymestr...:-) czuje sie troszke bezpieczniej.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ poranne głodne fluidki :P ide na sniadanie :)

Bree a ja bede miala obojniaka, raz jem slodkie a raz slone.. organizm sie domaga tego czego potrzebuje wiec wiesz :P

Dziewczyny mam pytanie: Co mozna kupic 10-letniemu chlopcu jako prezent. Czym sie bawia chlopcy w tym wieku?? Prezent moze byc tani badz drogi, tylko podsuncie jakis pomysl, please........ Ja pojecia nie mam!!!!

lopop jakies linki mile widziane bo ja nie wiem o czym ty mowisz :zawstydzona/y::confused2::sorry:

A dobra znalazlam ta wyrzutnie, a teraz mi powiedz gzdie sie to kupuje???????????? W Polsce??? W sklepach??? Czy tylko wysylkowo jakos?? A 10latek nie bedzie za stary na to????

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry