reklama

Staraczki Weteranki...

mama, nie martw się, ja mam stosunek LH do FSH 5,4:8, to daje 0,6, więc też nie jest bliski 1. Damy radę!:tak:
Bree, ja tez tak właśnie podejrzewam to Hashimoto...Czekam na wyniki tarczycy i zobaczymy. Jeśli anty TPO wyjdzie za wysokie, to będzie już pewność? P-ciała kardiolipinowe tez badałam teraz.

Tak, w sumie po antyTPO się rozpoznaje Hashi. Tylko muszą być znacznie przekroczone. norma jest do 34 a niektórzy lekarze mówią, ze jednoznacznie można Hashi rozpoznać przy przeciwciałach powyżej 500 choć wiem, ze są dziewczyny ze zdiagnozowanym Hashi, które nigdy nie miały tak dużo przeciwciał. Ale to już endokrynolodzy wiedzą najlepiej jaką postawić diagnozę na podstawie wyników konkretnego pacjenta. Ja mam anty TPO 590 ponad z ostatniego badania.
A na kardiolipidowe lekarze zapisują Acard (plus np heparynę) taka ciekawostka :) A jak dużo jest tych przeciwciał to jeszcze sterydy - ale nie ma się co bać bo zestaw ten jest bardzo skuteczny jeśli chodzi o płodność i utrzymanie ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Bree a czy Ty tak nie masz czasem na owulację?? Ja dostaje takiego powera na nią. Ze 2 dni przed. Wybacz, że pytam ale mało z Twojego suwaczka rozumiem o dniach cyklu :D

Mama, dlatego mamy ten wątek, tu od razu nam dziewczyny pomogą, pocieszą i wyjaśnią, że nie ma powodu do niepotrzebnego zamartwiania :D

Bree no my byliśmy nastawieni na samca ;/ ale smrodu drugich szczochów intensywnych nie zdzierżę :D

Bree- :*
ja sie czułam normalnie po acardzie,zadnej róznicy nie wychwyciłam...ale jeśli taki power u Ciebie to zapraszam do mnie :)))
popielimy w ogrodzie :))
a powaznie to przeczytaj jeszcze raz ulotke od Acardu -tam są podane leki z którymi acard wchodzi w interakcje...

Kahaka- no kurka siwa damy rade ..jeszczjak nam Szuszu i inne nasze sierpniówki kibicuja to musi sie udac w końcu!

Lilith może być na owu. Jestem w 10 dc. Choć wcześniej tego nie zaobserwowałam (co nie znaczy, że nie było może nie zwróciłam uwagi).

Mama no właśnie czytałam ale w sumie nic o moich lekach tam nie ma, tzn żeby jakieś interakcje były.

A radę damy WSZYSTKIE na pewno!!

Ja dziś umówiłam się na ploty z przyjaciółkami wieczorkiem, także lecę jakieś żarełko przygotować. Ale będę zaglądać do Was. (mam wrażenie, że się uzależniłam od Was - trza pomyśleć już o odwyku??)

Dziękuję wam raz jeszcze !!
I co, nie tylko ma kto pocieszyć ale i poradzić w innych sprawach :)
Mama, bardzo bardzo dobrze.

Lecę ćwiczyć :*

Już, to tylko chwilka teraz, wieczorem będzie dłużej :)
Miałam się ładnie wyszykować jak mężuś wróci, wyjmuję już kosmetyczkę ale mi się odechciało :sorry2: Czasem jak się tak naszykowałam to mi nie wracał do domu, więc może i dobrze, że dziś tak nie robię :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry