reklama

Staraczki Weteranki...

Corazon, w każdej chwili :-) Mam jeszcze zapasik, a za chwilkę będą znowu dwa regały całe z pełnymi słoikami :tak:
W ogóle odkąd mieszkam na wsi, to zaczęłam korzystać z tego co u nas rośnie - soki i dżemy z malin z naszego ogródka - cała masa, powidła ze śliwek, kompoty (śliwkowe, z jabłek, czereśni, wiśni), konfitury, dżemy, soki.
No o nalewkach Wam nie wspomnę, bo Wy teraz nie możecie korzystać z takich rozkoszy :-D:-p
Ale z malin i czarnych porzeczek jest pierwsza klasa! U mnie już słój 5l z porzeczką nastawiony :tak:
No i pigwówka! Jak urodzicie i wykarmicie to zapraszam na wypasioną pigwówkę :cool2:

reklama
Błonka, oczywiście że wyślę :tak: Szkoda, że mieszkamy daleko od siebie, to dałabym Ci słoiczki na wypróbowanie.
"Człowiekom" moje przetwory smakują, także mam nadzieję że i Tobie zasmakują ;-)

Jeśli pozwolisz, wyślę jutro, bo przepisy mam odręcznie napisane, a teraz mam lenia żeby to przepisać :sorry::zawstydzona/y:

Corazon, wpadaj! Ja teraz będę na "macierzyńskim" także w domu będę przesiadywać i nigdzie się nie ruszam ;-) a przyjazd kogoś do nas to zawsze jakiś pretekst żeby jeszcze dobrą szarlotkę upichcić albo serniczek na zimno :-p

U mnie rośnie tylko papryka chilli, jakoś nie mam ręki do tej zwykłej i chyba kupie na targu i też zakonserwuję.
A maliny u nas zaczynają się pojawiać, ale dają czadu tak naprawdę od sierpnia aż do pierwszych przymrozków :tak:

mmm, poszło na maila ;-)
super zdjęcia!! nie wiem co ty od nich chcesz!! próbowałaś swoich sił w jakichś konkursach fotograficznych?
a ja zjadlam loda :) i tak siedze i czekam nie wiem na co...
i my tez czekamy :P
a ja piję kawę z dodatkiem Tolon-Tolon i jaram się kopniakami Dyniowej Fasolki ;-)
Mam 20kg ogórków do przerobienia, ale chyba tą "przyjemność" zostawię sobie na jutro ;-)

ja to z ogórkami szaleję :-D

- kiszone
- konserwowe
- musztardziaki
- diabelskie
- sałatka z dodatkiem papryki, cebulki

no cuda z nimi wyprawiam i nie są zjadane, są pożerane :-D
20kg to na początek, zazwyczaj przerabiam dwa razy tyle :confused2: ale w zimie jak nie ma dobrych warzyw, to słoiki znikają w błyskawicznym tempie :tak:

czekam teraz aż u mnie w ogródku będzie wysyp patisonów i cukinii, też zamierzam się nimi "zająć" :rofl2:
a właśnie Ci miałam zaproponować sałatkę z papryką i cebulą, ja dodaję jeszcze marchew czosnek i kurkumę
robiłaś kiedyś ogóry w zalewie miodowej?

A! mam prośbę do osób, które mają konto na FB

Znajoma wrzuciła fotkę na konkurs. Nagrodę chce przeznaczyć na psie bidy z Fundacji AST.
Ma jedną ostrą konkurentkę, którą nie obchodzą psie sieroty i ostro walczy o "lajki".
Klikajcie na fotkę i jak możecie to udostępnijcie znajomym

WAKACJE Z PUPILEM - konkurs | Facebook

zaraz kliknę

a ja byłam w biedronie i chciałam kupić mascarpone bo miałam fajny pomysł na ciasto i kurcze nie było sabotują mnie czy co?!

kupiłam z biedronki dziesięciopak grześków i już prawie wszystkie zjadłam, ależ mi dziś smakują.. co ja wchodzę na bb to o jedzeniu stale, ja się coraz głodniejsza przez Was robię :P mmm weź mi coś dobrego ugotuj, balbinka dawaj słoiczki, mniam mniam :P a ja też już zrobiłam co nieco w tym roku ;) kompoty z jagód, truskawek i czereśni, a dziś jak m przywiezie porzeczki to jeszcze porzeczki bede robić, nie wiem czy tym razem dżemidła nie zrobić, mniam ;) aha, i kurki wczoraj wieczorem jeden słoiczek ;) hyhy ;)
u nas ciemno i deszczowo, raz zagrzmiało, ale chyba nawałnicy jako takiej nie będzie :P
aq jeśli chodzi o ilość postów, to kurde ja nie wiem jak Wy to robicie :P jestem z Wami od samego początku, a mam tylko 300 postów ponad trochę... a spędzam przed kompem tyle czasu że łohoho, no wydaje mi się że dużo :P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mmm, stać mnie na lepsze fotki :sorry:
nie, nigdzie nie wysyłałam swoich fotografii na konkursy, bo muszę się jeszcze podszkolic w tej dziedzinie :tak:

A nie robiłam ogórów w zalewie typowo miodowej :-p Do musztardziaków dodaję trochę miodu ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry