reklama

Staraczki Weteranki...

Hej, wróciłam, zaraz Wam wszystko opowiem.
rurka, do dupy z tymi lekarzami! Człowiek płaci grubą kasę, a oni olewają!
Betusia, co do szyjki, to ja czasem badam...Najlepiej to robić wieczorem po sikaniu :tak:jeżeli ledwo dosięgasz szyjkę, albo czujesz ja dopiero na opuszku palca, to znaczy, że jest wysoko. Jeśli nie musisz się tak bardzo wysilać, żeby znaleźć, to jest nisko lub średnio. Z miękkością zwykle mam problem, ale jeśli przypomina w dotyku wargę, to jest miękka, a jeśli czubek nosa to twarda. Otwartość-jeśli wyczuwasz wgłębienie, dziurkę, tak, że opuszek palca się zagłębia, to jest otwarta, a jak nie, to zamknięta.
Bree, a czemu napisałaś "buuu"? Przecież trafiliście ze starankami...

No więc teraz co u mnie...Byłam u internisty. Bez problemu wypisała mi skierowanie do onkologa i do endokrynologa. Powiedziała, że do endokrynologa baaardzo długo się czeka, nawet parę miesięcy, więc stwierdziłam, że najwyżej pójdę prywatnie. To od razu doradziła mi, żeby iść do Ciechanowa, a nie u mnie w Płońsku, bo tam podobno dobra poradnia. Mówiłam jej tez o moich bólach stawów i podobno to może być od zaburzeń hormonalnych-m.in. od problemów z tarczycą (!), więc kolejnego objawu niedoczynności się doszukałam u siebie. Generalnie jestem zadowolona, jeszcze nigdy internista tak nie zainteresował się moim przypadkiem :-D

Udało mi się tez kupić prezent na komunię-Biblię dla dzieci i kolczyki.
dziękuję za bardzo obrazowe wyjaśnienie tego wlasnie potrzebowałam :*****:tak:
super ze trafilas na takiego lekarza
o i prezent juz masz bardzo fajny super :)
Nie nadrobilam Was jednak bo wpadlam na pomysl zeby zrobic szybkie poduszeczki z ciasta francuskiego z owocami ale juz bede na biezaco, bo wlasnie sie upiekly;-).
kahaka pokaz prezenty

o matko ale mi smaka zrobilas ja mam ciasto francuskie moze tez zrobie jutro :-) hmmmmm
smacznego:tak:

reklama
Bree- -stop!!żadnych dołków:no:;-)
podaję Ci rekę zebys z tego dołka wyszła-bedzie dobrze:tak::tak:działania były..trza czekac i mieć nadzieję:-p

kahaka telefonem zrob zdjecie ja tak robie i przesylam przez bluetooth na laptopa
mama a robisz z przepisu ten sernik czy taki z torebki, bo szukam dobrego przepisu na zimny sernik, zawsze robilam ten z torebki, dobry jest, to jesyne ciasto takie gotowe jakie robie.
betusia no ja tez wlasnie ciasto niechcacy znalazlam w zamrazalniku i wpadlam na ten genialny pomysl i juz jem jeszcze cieplutkie

Mamuś A podasz ten przepis :))))))))))
Amalfi no ja kupilam dwa dni temu jk jutro nic z nim nie zrobie to zamrożę ale moze sie skusze :) a co do srodka dałaś?

Ostatnia edycja:
Betusia-włala::-D:-D

1kg sera do sernika-ja kupuje Jana taki w wiaderku
1 masło
6jajek
1 szkl cukru

te składniki do duzego garnka mieszać cały czas i od momentu zagotowania tak z 10 min na gazie mieszając

pól szklanki zimnego mleka i 2 budynie smietankowe lub waniliowe rozmieszać i po 10 min.dodać do garnka-mieszać..jak poczujesz opór w mieszaniu-wyłączyć gaz.

na blasze wyłożyc ciastka be-be
wylac masę
na wierzch ciastka bebe

w rondelku rozpusciś 2 czekolady mleczne z odrobiną mleka i polać ciasto..można na koniec posypac wiórkami kokosowymi.

na pól h połozyc na płytki ,zeby od spodu przestygło i do lodówki-najlepiej smakuje na drugi dzień bo musi stężeć..

smacznegoooo:tak:ja własnie jem i polecam !
można do masy na gazie dodac rodzynki jak któraś lubi:tak:

dziekuje kochana zrobie nastepnym razem :))))))) smaczengo !!!
przepisa zapisany w komputerku :))))))

zbadalam szyjke i wydaje mi sie prawie zamknieta srednio twarda , ale sobie tam nagrzebalam.... ;) zobaczymy jak bedzie w nastepne dni wtedy bede miec porownanie

Betusia- proszę bardzo :)

mówisz ,ze sobie pogrzebałaś:)))))))))))
jak trochę pobadasz to nabierzesz wprawy:) ja swego czasu też badałam szyjkę:)

reklama
wzielam prysznic i przybierajac dziwne pozycje pogrzebalam ;) mało że szpagatu nie zrobiłam ;)
sama sie teraz z siebie smieję :)

matko ja w piatek odbieram wyniki m jeszcze tylko 3 dni i bedziemy wiedziec co i jak albo i nie ;)

takiego mi smaka narobilyscie tymi ciastami ze chyba zaraz pojde cos upichcic....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry