reklama

Staraczki Weteranki...

Ja już po obiadku, teraz pewnie jakiś film oglądniemy bo mała się wzięła za rozwiązywanie zadań i ma dodawanie zrobić plus przepisywanie. A niedługo do wyra też :)
Do juterka kochane :*

reklama
I powiedz mi jeszcze, co to jest ten promień krzywizny? Bo na aukcji widzę, że są różne do wyboru, a mi okulistka nie zapisała jaki ma być.

Promień krzywizny oznacza ich promień wewnętrzny, tzn okresla powierzchnię jaką soczewka styka się z okiem. Są dwa najczęściej 8,7 i jeszcze jeden mniejszy. Weź 8,7 będzie dobry. Ja takich używam i mój m też. zbyt ciasna może dawać uczucie dyskomfortu bo łzy nie będą swobodnie przepływać.

Bree, szukam tej firmy co mi poleciłaś, i oni maja krzywizne 8,6. Szukać większej? Może jeszcze jakiejś innej firmy sa dobre te soczewki?

Bree, już ostatnie pytanie :-p te od tego sprzedawcy to sa miesięczne? Bo nie ma w opisie aukcji, albo jestem tak ślepa. I pewnie trzeba osobno dokupić pojemniczek i płyn?

dobryyyyyy :-D

mama - no rozwiodła się, tez się szokłam :( ale może i lepiej dla niej będzie :) mam nadzieje, że jej to na dobre wyjdzie

kahaka, bree - ale nasza mama lasencja - nie ? wogóle cała familia śliczna, to trzecie dziciątko, to juz chyba wogóle będzie piękniuchne, a może i dwa będą dzieciaczki , skoro mama nasza tak długo czeka ;-)

marcepanek - poroniła ?????????????? :szok: jejku, coś czytałam rano, ze jakies plamienia miała ????

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry