• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

a co do tego mojego tajemniczego bólu brzucha, boli mnie w dole po lewej stronie, i byłam już u jednej babki rok temu i wysłała mnie do ginekologa, gin nic nie stwierdził, oprócz nadżerki-zapomniałam wspomnieć, ale już ją wyleczyłam od tamtego czasu ;).. no i wróciłam do babki i zapisała mi tabletki na zaparcia, nic poza tym, a ja się jej pytam czy może jakieś usg albo jakieś badania chociaż, a ona na to że jestem za młoda, żeby mieć jakieś zmiany w jelitach czy czymkolwiek, więc badania są nie potrzebne

reklama
mmm..poczytam jeszcze na ten temat z innych źródeł, skoro tak mówią widocznie musi być w tym prawda, nie wiem czemu tyle dni nam kazali się wstrzymać, aż jestem zła teraz :P

na mnie clo nie działa chyba :( tzn pęcherzyk urósł badrzo szybko ale byłtylko jeden,
a pregnyl jest na pęknięcie pęcherzyka? dużo kosztuje?
pregnyl jest na pęknięcie:0
Nie pamietam ile on kosztuje, ale wiem, że nie jest drogi:)

esmerakla - myślę, że długość cyklu nie ma wpływu na płodność, świadczy to tylko o tym, że masz dość późno owulkę:)
a kiedy ty masz te bóle w jakim momencie cyklu??? a doczytaąłm podczas miesiączki tak??
Wiesz ja Cie nie chcę nakręcać, straszyć ani nic takiego, ale czesto takie objawy świadczą o endometriozie, a ta choroba często ma negatywny wpływ na płodność. ja wlaśnie mam tą chorobe, silne miesiączki, bóle... a wyryto ją u mnie bo mam guza endometrialnego i miałam robioną biopsję. Podczas tej choroby często tworzą się zrosty, które utrudniają zajście w ciążę...

a jaką dawkę clo miałaś zleconą bo ja 1 tab raz dziennie. może to za mało?

a tak wogóle bo muszę sie pochwalić że piekłam wczoraj karkówkę i jest nieziemska :)

img20110607001.jpg

oj wikula, współczucia, nie chciałabym mieć tego co mówisz, niezbyt wesoły scenariusz, ale conieco czytałam o endometriozie, już kiedyś, zanim myślałam o dziecku, bo były dla mnie nie do przeżycia te bóle właśnie, i wiem że ta choroba utrudnia czy nawet uniemożliwia zajście, no nie byłoby za ciekawie, a te bóle to pisałam o bólach @ , a drugie ten ból np co dziś, to nie wiem właśnie czy to ma związek z jakimiś kobiecymi dolegliwościami czy to jest ból z całkiem innej bajki, czasami nawet wydawało mi się że to ból od nerek, bo np przebywałam dużo w zimnie, no oczywiście się rozchorowałam, już nie będę tego rozwijać bo to długa historia, ale właśnie po tym przemarznięciu bolały mnie okropnie plecy i nie mogłam nawet spać w nocy, no i do tego przyczaił się ten ból brzucha w dole po lewej. A jeśli chodzi o teraz, mam dziś 16dc i mnie bolał brzuch, ale jak już wspomniałam zaczęły się takie krótkie ataki już jakiś czas temu, trudno sprecyzować ile dni temu, chyba dopiero po @ się pojawiły, jakoś tak, były krótkie i nagłe i tak się pojawiały no i zniknęły aż do dzisiaj. To są inne bóle niż te miesiączkowe. Ale podejrzewam, że mogą mieć coś wspólnego z kobiecymi sprawami..nie wiem, tak myślę, chociaż mogę się mylić​

esmeralda, cykle 32-dniowe są całkowitą normą! Ja też mam cykle ponad 30-dniowe (32-34) i już 2 razy zaszłam w ciążę. Ważne, żeby owulka była.

U nas już druga dzisiaj burza!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry