• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

Cześc dziewczyny,

no więc widac jakieś światełko w tunelu. Wczoraj na usg wyszło że mój jeden pęcherzyk rośnie. Co prawda bardzo leniwie, ale skoro rośnie, to może będzie szansa na IUI. Przecież owulacja nie musi byc w 15 dc, jeśli będzie w 20dc to czy jest szansa? Kiedyś jeden lekarz mi powiedział, że jak tak późno jest owulacja, to jajeczko jest martwe. Co lekarz, to teoria. A co Wy myślicie?

reklama
kasik, nie zgadzam się z tym ginem-ja mam długie cykle, ponad 30 dni, owulacja w okolicach 20 dc i już 2 razy byłam w ciąży. To, że poroniłam, to inna sprawa.

Jeszcze mi się przypomniało, co mi ostatnio moja gin mówiła-taka owulacja "późna" może być niewartościowa, ale wtedy, gdy jest np. za wysoki poziom prolaktyny-jak u mnie - dlatego trudno zajść w ciążę (biorę leki, więc bardzo liczę na czerwiec ;-))

wytrzymałam dzisiaj godzinę na słońcu i cala się spocialm, zgrzałam, beznadziejne jest takie opalanie w ogrodzie, ob efektów w ogóle nie widać...

Bree - ale z Ciebie laska!!

cos ostatnio brak mi weny do pisania, zuepłnie nie mam pomysłu co komu odpisć, a z reszta mam tyle nadrabiania, że jak skończę czytać, to już nie pamiętam co komu chcialam napisac...wybaczcie... po południu na pewno moja wena wróci i naskrobię więcej!

Wikula- mam z weną podobnie ;)))
może wieczorem jak beda mniejsze upały to nasza wena wróci...

Kasiek- &&&& za owulkę..

ja wkopałam częśc krzaków ,ale już nie mam siły i odpuszczam.poczekam ,aż mąż wróci-niech kopie bo ja ducha wyzionę na tym skwarze....

jade po Zuzę..

kahaka a moi gin do których chodziłam wogóle nie skomentowali tych późnych owulacji, tzn powiedzieli że jest w porządku ale też jeśli chodzi o hormony w tych późnych owul byo ok wiec chyba rzeczywiście to zależy od organizmu. Ja sie cieszę że teraz tak wczesnie i z innego niż zwykle jajnika- zawsze to odmiana i jakaś nowa szansa na powodzenie. Kasik ja ci pisałam że u mnie taki 11mm pęcherzyk w 10dc to normalka i zazwyczaj owul jest wiec zaciskam kciuki za pęcherzyk!!!! napewno urośnie!!! czyli jest szansa na iui w tym miesiącu?
Wikula pozdrawiam:)

No to Kasik powodzenia :)
Kiedyś jak oglądałam wykresy ciążowe to bywały i takie co owu była bardzo późno [ już po 30dc ] i kobitki w ciąże zachodziły, więc nie stresować się niepotrzebnie.

Kahaka, dziękuje.. może to faktycznie od tego. Jest jak mówisz. 1 dnia lało się, że szok, drugiego normalnie ale tylko do 16.. a teraz trochę z rańca i popołudniu a teraz to jakieś plamienia tylko.. zobaczymy do wieczorka jak będzie.
Za to znowu mam zawroty głowy jak wtedy po tym ang. castagnusie, tyle że mdłości nie ma. Dziwne i znowu się zastanawiam czy brać to czy odstawiać..

A co do owulki to może przyjdzie wcześniej.. wczoraj się wystraszyłam bo mnie jajnik zaczał boleć już :szok: dziś już mniej ale jednak pika.. może to z pozostałości @..
Cast u mnie opóźnił owulke w zeszłym cyklu więc w tym pewnie też później będzie [ tzn. tak sobie to tłumacze ] ale że mi to obojętne co i jak to się nie napalam. Nie chcę tylko by mi się cosik rozregulowało teraz.

U nas pogoda do kitu, zimno i leje a po chwili upał i słońce i tak w koło od samego rana..

reklama
LILITH, ja Castangusa juz nie będę brać, bo mam ten Bromocorn na prolaktynę. Ale prawie cały tamten cykl brałam i owu miałam jak zwykle, ok. 20 dc. W tym cyklu rzeczywiście cuda-niewidy...Mnie juz jajnik boli od 4 dc! :szok: Jakby miała ta owulka być wcześniej to niech się spieszy przed poniedziałkiem, bo jak przyjdzie w przyszłym tyg, jak męża nie będzie, to :wściekła/y:
wikula, masakra z tym opalaniem! Ja w sobotę leżałam 2 godziny i tylko się spociłam, opalenizny nie mam nawet cienia!:wściekła/y:

Byłam na poczcie i poszłam do naczelnik naskarżyć na listonosza. Spisała sobie moje dane i mam nadzieję, że coś zrobi z tym, bo nie chce mi się po każdy polecony na pocztę latać.

Aaaaa i jeszcze zapisałam się do onkologa w końcu, na 14 lipca.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry