• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
witajcie:)
Jazza super rada co do obsługi mężczyzn :D uśmiałam się!
Madziolina od przyszłego weekendu zmiana czasu więc będzie wstawał o godzinę później dopóki się nie przestawi :) A sny w moim przypadku spełniały się odwrotnie więc któ wie.... &&&&
Jugosława Płodne - chyba już po ale na dobitkę dzisiaj jeszcze podziałamy :)
anula nerwy to ja czasem też mam w środku cyklu przed owu ostatnio a nie tak jak wcześniej przed @. nie wiem czy to przypadkiem nie przez to "staranie" człowiek napala się że trzeba "zrobić" i może dlatego. Spinamy się i wtedy się tak dzieje. Ja sgtaram się teraz 2 cykl i w obu tak miałam że przed samą owu jakaś kł,ótnia o byle co i awantura gotowa bo mam nerwy... eh wszystko mogłoby być prostsze...
Missi Super że malutka tak dobrze się rozwija. Choróbska wkrótce pójdą precz i będzie git.
Ja właśnie się podziębiłam ale piję syrop z kwiatu bzu własnej roboty(ale nie mojej) i chyba mi lepiej. Mam nadzieję że nie przeszkodzi to w starankach...
A Mam jeszcze pytanko do dziewczyn które w trakcie starań brały luteinę po owu: czy jeśli nastąpi jakieś przesunięcie owu , a ja zaczynam brać luteinę to czy wtedy owu zostaje zblokowana, czy niezależnie od tego wszystko idzie swoim torem?

Ostatnia edycja:
Miss ciesze się ze wszystko w porządku ;-) to ile jeszcze ci zostalo do rozwiązania ?

Maratha wczoraj mega nerw a dzisiaj jakby lepiej, zobaczymy ....

Madziolina ups .... szkoda ze mlodzieniec nie pospal.mi to się okrutnie ciężko wstawalo .....mula mam dzisiaj ze hey ....

Jazza ty to jestes szalona ;-)

Jula to kiedy testowanko :-) ?

Aschle jak tam kochana ?

Jugoslawa mlody spoko tylko w nocy lipa co za tym idzie brak przytulanek .... i chyba to mnie wku.....

Dobra biorę się do pracy
....

Hej hej:)

Anula
Może masz zajoba okołoowulacyjnego:) Mi też on się ostatnio zdarza... Blisko ovu to hormony szaleją...no i są nerwy:no:

Missiis
Jeju, i jeszcze auto odmówiło posłuszeństwa, no co za cholerstwo :-( Ale popatrz na to z tej strony : lepiej teraz niż jakbyście mieli jechać do porodu:happy2::-D

Jugosława
Dobrze, że humory lepsze:) Czyli poszłaś nieświadomie - świadomie za radą Jazzy i stwierdziłaś, ze może chodzi o "kanapkę", więc zrobiłaś super pizzę na poprawę nastroju...i zadziałało!:tak::-p Muszę też to wypróbować:)
A dołek każdego łapie... W końcu staramy się o dziecko i jak nie wychodzi to jest po prostu czasami smutno i przykro nam...Ale trzeba myśleć pozytywnie i dalej walczyć! Na pewno się uda! teraz już masz ovu to tylko się wstrzelić i wierzyć w siłę plemnika - tego jednego najsilniejszego:):-D

Migduch
Robiłam 2 albo 3 cykle. Owulacja była, wzrost tempki zawsze mam. Wprawdzie nie mierzę rano, ale zawsze w I fazie mam cały dzień poniżej 36,6 do ovu, a po owulacji rzadko schodzę poniżej 37:) Z reguły mam 37,2 i 37,4 wiec wiem, że ovu była. Ale 6 cykli za mną, a ciąży brak.. Na razie jestem w poczekalni. Właśnie mam @:) ten m-c daje sobie odsapnąć, to mi dobrze zrobi tym bardziej, że termin mojego ewentualnego porodu z tego terminu wyszedłby mi przed Sylwkiem czy Nowy Rok i ja dziękuję:)
Migduch, a wróżysz jeszcze czy zapomniałaś jak to się robi?:-D Policzyłabyś mi na maj? ewentualnie kwiecień, jakby wyszły ostatnie dni, co?:rofl2:

Madziolina
To będzie odwrotnie niż w śnie:)

Martaha
Zdrówka życzę:) W staraniach nie powinno przeszkodzić, ale może przesunąć Ci się owulacja, więc bądź czujna:tak:

U mnie piękna pogoda, słoneczko świeci:-D Może jak wrócę z pracy to szybko umyję okna choć w jednym pokoju zanim wyjdę z Młodym na podwórko...Fajnie by było jakby mi się udało:):tak: Wczoraj byłam u siostry i siostrzeńca -w wieku mojego synka i od razu mi lepiej:) Poplotkowałyśmy, dzieci się pobawiły.. Fajne, że mamy dzieciaki w tym samym wieku:-) A dziś w pracy imieniny koleżanki i właśnie ciasto do mnie mówi: zjedz mnie! Więc spadam je zjeść:) :tak:

Witajcie,

madziolina: tak jak dziewczyny piszą, jedyna nadzieja w zmianie czasu ;) Ja w takich sytuacjach tłumaczę sobie sny na opak :P A jak śni się dobrze to tłumaczę, że tak będzie ;D

martaha: no tak bo to u mnie 13 dc, wiec u ciebie troche później. Działanie na dobitkę na pewno nie zaszkodzi :D A co do luteiny to nie pomogę, bo brałam tylko na wywołanie @, ale czytałam, że luteina brana przed owulacją (np. tydzień przed) może ją zablokować. Natomiast przyjmowana w okolicach owulacji ok. 1-2 dni różnicy nie powinno mieć wpływu na przebieg owu, bo stężenie progesteronu też się wtedy skokowo zmienia. Nie powinno ale może mieć, więc to pewnie kwestia mocno indywidualna. Wiem, że są różne zdania na ten temat...

anula: mimo wszystko miłego dnia życze kochana. Niech nas dzisiaj nic nie denerwuje :D

edita: pizza zadziałała, zdecydowanie ;D U ciebie słonko, a u mnie chmury...no nawet jakbym chciała to nie umyję tych okien :P Z pogoda nie wygram :D:D:D Dobrze się z siostrą dogadałyście, że macie dzieciaczki w tym samym wieku :) Smacznego ciacha ;D

luśka: oj uczy uczy :( Trzeba się zebrać i wziąć w garść. Bardzo lubię powiedzenie "coco jumbo i do przodu". Ma taki pozytywny, radosny wydźwięk ;) Tulam.

U mnie podbrzusze dzisiaj szaleje :/ Mam wrażenie, że mi zaraz coś tam w środku wybuchnie...Teraz trochę lepiej, ale nad ranem było gorzej. W końcu dzisiaj 13 dc, więc wszystkie chwyty dozwolone.
Pogoda dzisiaj nie rozpieszcza, więc musiałam porzucić plan mycia okien...taaaak mi źle :P

Udanego dnia dziewczyny ;)

Witam

Anula jakie testowanko?;-) jak ja niewiem czy owu byla hehe. Dzis sie dowiem na wizycie...
Boli mnie podbrzusze jak na @:/
Wczoraj jajnik mnie dosc mocno bobal..takie klucie...ale temp sie podniosla kiepsko...wiec chyba owu niebedzie...

Dzien dobry:-)

Missiiss ciesze sie, ze wiesci powizytowe bardzo dobrze i oby tak do samego konca bylo:-). Ehh te rozkraczajace sie fury...

Jugoslawa kochana ciesze sie, ze sie maz opamietal,;-) kazdy ma takie chwile zalamania. Nie mow mu co i jak i zobaczysz roznice i kus kus kus go, a bedzie Ci jadl z reki;-). A odnosnie tych badan z medycyny pracy to to jest smiech na Sali, bo placi sie tak naprawde nie wiadomo za co. Do okulisty chodze od lat i wiem jaka mam wade wzroku itd i badan mialam mnostwo, to ta mnie badac zaczela od poczatku, a ja mowilam jej jaka mam wade itd, ale gdzie tam i potem na koniec powiedziala mi to co wiem juz od dawna i nawet taka sama wade podala jaka mam heh. No bylamw szoku i az chcialam powiedziec „naprawde? No co Pani powie?:-D’ A lekarz medycyny pracy to na szczescie kobieta byla i to badanie bylo smeichem, spytala mnie jak oceniam swoj stan zdrowia, wiec stwierdzilam, ze co sobie bede zalowac i pwoiedzialam, ze bardzo dobry:-D:rofl2: bo jak szalec to szalec, a jak krasc to miliony, bo co sie bedziemy rozdrabniac:-D, potem wywiad srodowiskowy, a pytania od czapy np takie „czy jestem pod opieka poradni psychiatrycznej” hehe no chcialam az odpowiedziec „ jeszcze nie, ale chyba niedlugo bede”. Ale ze Tobie chcial jakis zbok badac piersi normalnie swiry tam siedza jakies.:eek::szok:

Mhmmmm pizza @_@

A moim ulubionym powiedzeniem podobnym do coco jumbo jest „luz gitara i do przodu”:-D

Madziolina szkoda, ze synek nie dal pospac, ale tak jak Martaha pisze za pare dni zmieniamy czas, wiec przez jakis czas bedzie spal godzine dluzej:tak:

Anula ciesze sie, ze dzis juz lepszy humor kochana. Hehe no jestem krejzol. Tez mi sie nie chcialo wstawac:happy2:

Martaha zdrowka ogrom;-)

Edita smacznego ciasta, na mnie tak patrzylo male niewinne rafaello;-). Tez mam okna do umycia

Luska oj zycie i doswiadczenia ucza nas cierpliwosci i uodparniania sie na niektore rzeczy:tak:

Julia trzymam kciuki za Twoja owu, oby byla i pieknie przebiegla:tak:

Wczoraj padlam ze zmeczenia. Dzis moj M ma urodziny 31;-), wiec dzisiaj jego dzien i o jakims tancu brzucha i o jakiejs "kanapce" musze pomyslec dla niego:-D. Zyczenia juz dostal, a reszta czeka na wieczor;-).

Milego dnia:-D

reklama
Julia
Ja też trzymam kciuki za Twoją ovu:) A bierzesz jakieś wspomagacze? Clo czy tam się bierze czy na razie bez niczego?

Jugosława
Ja z sisotrami dobrze żyję:) Mam nadzieję, ze nam to się nigdy nie zmieni :tak:
Rośnie Ci super jajo, że tak boli:) Niech rośnie, pęka i czekamy na efekt:) :-D
U nas słoneczko, ale zapowiadają, ze od jutro gorzej:-( Ale rzeczywiście to STRASZNE że nie możesz tych okien umyć dzisiaj :-p

Karola
I co tam u Ciebie? Jak samopoczucie ? Jak brzuch? Czekamy :-D

Luśka
A twoje samopoczucie jak?
Jakie plany na dziś?:)

Asch
Jak wczorajsza wizyta????:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry