• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

No i jeszcze z firmy musieli mnie wkurzyc aagggrrr :-( znow poobcinali. Ale chyba wiem o co chodzi... srednia licza mi z podstawy bez wszystkich dodatku a zasilek chorobowy mam w wysokosci dniowki jak bylam na opiece nad chorym dzieckiem 80%... bo nie minely 3 mies od jednego l4 do ciazowego l4. Ch... mnie strzeli. Czadowe macierzynskie bede miala :'( juz sie wyplakalam... moze do poludnia sie z tym pogodze... :-( dobrze ze na kpniec umowy jeszcze za 20 dni urlopu mi beda musieli wyplacic wiec sie szarpna ciut. Szkoda ze to w listopadzie dopiero. Aaggrr nie cierpie tej glupiej firmy!!!!!!!

Jugoslawa
Chyba nici z moich porzadkow:-\ siedzialam 3 h i liczylam dzwoniac do zusu i do hr u mojego zeby mi ktos to powyjasnial. I glowa mi peka... chyba sie legne zaraz... zeby to 50-100 zl bylo... eh no juz nie smece... &&&& mocne trzymam zeby bylo git ;-)

Jazza
Przyslij ta burze do mnie bedzie mi pasowac dzisiaj

Edita
Mi sie adas tez bardzo podoba:-) moj maz uparcie twierdzi ze to on powinien tym razem imie wybrac bo on wybieral przy pierwszym ja przy drugim a on teraz przy trzecim. To mu mowie tak puk puk... a kto tyle cierpi i znosi :-D i jeszcze dlugo po bedzie cierpial bo cc mnie czeka ;-) z tym autem to porazka... kupilismy auto w koncu 2011 roku i zmienialismy kolo pasowe a to duzy wydatek. A teraz po 3,5 roku walneloo_O gdzie na nowym wczesniej 9 lat jezdzilo... no i rolki i paski. Zaczely mi sie topic podczas jazdy... takze ogolnie przerabane :-( i jeszcze na dobitke moja cudna wyplata... szkoda gadac co za dzien okropny dzisiaj mam...

Limonka
Ja mam nadzieje ze po macierzynskim znajde kogos kto bedzie niani potrzebowal do malego dzieciaczka. Zobaczymy jak to bedzie i sie pouklada

reklama
Jazza
U mnie też matka. Ale jak pisałam wcześniej, ona ogólnie miała nieciekawy charakter, więc i na trzeźwo bywało różnie, a już po alko...ech, szkoda gadać. A jeśli chodzi o imiona dla chłopców to mój jest Jaś synek, u mojej siostry Mati - więc piękne imiona:) :-D Pola tez mi się podoba, a za to Julek i Amelii u nas strasznie duuuużo, no ale ładne imiona to normalne, że dużo:tak:

Karola
TO cięzko masz z tatą pod tym względem, ze dobry z niego człowiek, bo to chyba gorzej patrzeć:( U mnie plus albo minus? to, że matka nie była zbyt...fajna, że się wyrażę, a alkohol tylko potęgował jej złe cechy charakteru...
Z twoich imion to najbardziej podoba mi się Mikołaj:) Emilika też ślicznie:) Wiesz, ja z imieniem dziewczynki też mam większy problem..MOze dlatego, ze czuję, że jak kiedyś zaskoczę, to będzie drugi chłopak:happy:
Tez myślałam nad zakupem tego wiesiołka,bo może śluzu mam dużo, ale jego jakość mi się poprawi?
Ja bym nie brała 5 kapsułek. Zaczęłaby, od 2max! Czytałam, ze może rozrzedzać krew, więc na początek może spróbuj jedną-dwie?

Missiis
Ojej:(
Ale nie rozumiem, przecież jesteś na L4 ciążowym, to jak mogli Ci dać 80%? A to wały jedne!:-( I auto na dobitkę....
Słuchaj, to teraz musi być tylko lepiej! Może jakaś niespodziewana kaska wskoczy?
tak to jest z finansami, że to studnia bez dna... No ale musi być lepiej!:-p

Madzia
Rozumiem, że nie chcesz Bąbla zostawiać...:(Idziesz na wychowawczy czy rezygnujesz z pracy? Będziesz zakładać coś swojego?

Edita
To jest tak jakby 100 % zasilku chorobowego ktorego dniowka wynosi tyle co wyliczonego na opieke nad chorym dzieckiem dniowka 80%. :-( beznadzieja....

Madzia
Ja np teraz przy dwojce nie wyobrazam sobie ze wroce do tej mojej dziadowatej roboty. Wiec cie rozumiem. &&& zeby sie szybko udalo zaciazyc i byc poszla z automatu na l4 :-)

Ja właśnie też bym chciała zaciążyć, żeby już nie pracować, bo moja praca nie jest zła, nawet ją lubie, ale szkodliwa. Nie chce teraz jej zmieniać no bo bym straciła wszystko. Nie było by płatnego L4, ani macierzyńskiego. Teraz bym była w najlepszej sytuacji, bo i szkole bym mogła zrobić na spokojnie, a tak to wszystko będzie na wariackich papierach.. Ehh... Ja wiem, że wszystko w swoim czasie, ale może to właśnie mnie blokuje, bo za bardzo mi zależy na tym, ze wzgledu na prace..

Też myśle, że 2 kapsułki dziennie wystarczy. I tak będe to brać przeez jakieś dwa tygodnie do ovu, bo czytałam, że po ovu może powodować jakieś skurcze czy coś... Wg tego kalendarza ovu wypada mi 11.04 i t na dziewczynke, a biologiczne ovu bym miała ok 6-7.04. To bym miała zgryz z tym imieniem wtedy;p

karola: ciasto robiłam z przepisu ewy wachowicz, sprawdzonego przel wielu znajomych. Link: Ewa / Przepisy / Dro. Można je robić z wieloma owocami: śliwki, morele, brzoskwinie, jabłka...mnóstwo opcji :) Czytałam o oeparolu, ponoć dobrze działa. I tak jak pisze edita, też zaczęłabym od 2 kapsułek.

edita: w zasadzie jedynym potwierdzeniem owulacji w tym przypadku byłaby ciąża ;) Ja chcę zobaczyc właśnie czy pęcherzyk pękł, bo miałam z tym problem. No i pewnie progesteron zbadam.

missiiss: a to firma :/ Szkoda, że tak to wygląda :( Każda złotówka się przecież przyda. A ludzie się dziwią, że mały przyrost jest...a wszystko kosztuje...Dobrze, że chociaż becikowe będziesz miała, zawsze to zastrzyk gotówki :)

U mnie dzień ciągnie się niemiłosiernie...pogoda za oknem jest okropna :/ Niskie ciśnienie daje w kość.

Dziewczyny, czy wy też macie dzisiaj takiego potężnego lenia giganta?

Pozmywałam po obiedzie i normalnie już nic mi się nie chce. I na samą myśl, że M dopiero w niedziele wróci jakoś tęsknić zaczynam, jak jakaś nastolatka;p Jeszcze ta @ mnie dzisiaj dobiła.. Miałam posprzątać, ale chyba się nie zmobilizuje i jeszcze dzisiaj do pracy na noc;/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry