reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

no jasne ze na noc :tak: tylko ze zanim wyszlam z lazienki i sie polozylam to juz czulam polowe na zewnatrz! przez co i nie leczyly jak trzeba :dry: a przez to ze takie leczenie srednio mam co 3 miechy to juz przetestowalam rozne i sa naprawde niektore super :sorry2:

hmm ja tak nie mam, wyciek rano i to nie tak od razu po wstaniu

Hej ja wrocilam z usg i moj gin stwierdzil ze clo dziala bo zaczynaja sie tworzyc dwa ladne " gotowce"do zaplodnienia takze jeszcze jutro i powinnam ok 11-14 dc dostac owulke zobaczymy co w ndz usg pokaze:)...

super, trzymam kciuki

reklama
Dzis dzwonila do mnie kolezanka jest 14tc i czuje sie super..powiem wam ze to cud bo starali sie o dziecko przez 4 lata, nikt nie dawal im szansy bo ona miala niedrozny jajnik a on b.slabe parametry nasienia a jednak zaszli i wiecie dzieki czemu-dzieki codziennemu przytulaniWiele par, które bez skutku starają się o dziecko, ogranicza współżycie. Robi tak w nadziei, że rzadsze kontakty seksualne pomogą zwiększyć liczbę plemników i poprawią ich jakość. Błąd!

Z badań australijskich naukowców wynika, że abstynencja seksualna przynosi wręcz odwrotny skutek. Po porównaniu próbek nasienia okazało się, że w najlepszej kondycji są plemniki u mężczyzn, którzy współżyją codziennie. Unikanie zaś (nawet przez trzy dni) seksu obniża jakość nasienia.

Warto wiedzieć:
- Zajście w ciążę utrudnia duża nadwaga i niedowaga – ilość tkanki tłuszczowej wpływa bowiem na gospodarkę hormonalną.
- Nie licz, że zajdziesz w ciążę od razu. Na problemy z płodnością może wskazywać dopiero rok regularnych, ale bezowocnych starań o dziecko.
- Nie wpadaj w panikę (nerwówka nie służy zajściu w ciążę). Jeśli podejrzewasz, że Ty lub Twój partner macie problemy z płodnością, idźcie do lekarza. W większości przypadków medycyna potrafi pomócu. Oto co mi pokazała:

:szok:kochane pomozcie mi odczytac wyniki badan:

FSH mam 3,85 a obok sa normy napisane

faza folikularna 3.5-12.5
środek cyklu 4.7-21.5
faza lutealna 1.7-7.7
po menopauzie 25.8-134.8

LH mam 20.14

faza folikularna 2.4-12.6
środek cyklu 14.0-95.6
faza lutealna 1.0-11.4
po menopauzie 7.7-58.5

PRL mam 15.84

kobiety: 6.0-29.9

a badania robilam podczas owulki..
i na ktore te normy mampatrzec,, wiec ze napewno odpadaja po menopauzie.. a reszta??? eheh:( ale PRL mam w normie..:/ juz wole zeby mi cos wyszlo niz nic...://:eek:

tiankis wydaje mi sie ze srodek cyklu skoro mialas podczas owulacji bo faza lutealna to juz po owulce-tak mi sie przynajmniej zdaje i tak mi mowil moj gin...

"Dzis dzwonila do mnie kolezanka jest 14tc i czuje sie super..powiem wam ze to cud bo starali sie o dziecko przez 4 lata, nikt nie dawal im szansy bo ona miala niedrozny jajnik a on b.slabe parametry nasienia a jednak zaszli i wiecie dzieki czemu-dzieki codziennemu przytulani Wiele par, które bez skutku starają się o dziecko, ogranicza współżycie. Robi tak w nadziei, że rzadsze kontakty seksualne pomogą zwiększyć liczbę plemników i poprawią ich jakość. Błąd!"

Magdaim83,ale chyba nie robili tego codziennie przez te 4 lata. Ja bym na męża nie mogła patrzeć po takim "maratonie";-)Tak czy inaczej najwazniejsze, że im sie udało. Pogratuluj koleżance :-)

Jesli o mnie chodzi to ..pudlo:-(To na pewno @.....za duzo tej krwi na to ,zeby byla to implantacja....
Tak sie tylko zastanawiam, do ilu dni ma mi sie zamiar skrocic cykl???Oszaleje chyba.....

reklama
Do góry