reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

Caroline ja teraz pracuje w biurze ale na budowie nie wyobrazam sobie pracowac w ciazy. Chyba wszystkie od poczatku biora L4.

Lisica siedze 9h przy komputerze i do tego nosze soczewki. Jest wiele kropel typu sztuczne lzy. Pamietam ze kiedys uzywalam takich bez konserwantow ale wazne 6 tyg po otwarciu. W poniedzialem ide do okulisty, moge zapytac co poleca.

reklama
Ritta no wlasnie wolalabym nie testowac wczesnie i powstrzymac sie jak najdluzej, najlepiej to bym zatestowala dopiero jak mi sie @ spozni bo zawsze mam bardzo regularne co do dnia wiec jak mi sie spozni jeden dzien to moze bedzie cos na rzeczy. Bardzo bym chciala sie nie nakrecac i nie byc pozniej rozczarowana :(

Bunia
​bardzo mi przykro z powodu Twojej coreczki a maz to straszny dupek i tyle! Fajnie ze ulozylas sobie zycie na nowo :)

cos trzeba w zyciu robic mam dla kogo dla mojej malej laleczki :)tak maz to dupek tez jestem tego zdania :)wazne ze w koncu jakis czas temu odwazylam sie zaryzykowac I teraz jest juz dobrze :)do pelni szczescia brakuje tylko malenstwa :-)

Bunia mam nadzieję że w końcu spełni się to czego pragniesz. Już wycierpialas dużo, teraz może być tylko lepiej :-)
Ritta dzięki. Ja już przetestowalam kilka rodzajów i z żadnych zadowolona nie byłam.
Cholera jasna, przychodzi ta godzina i moje dziecko zaczyna koncert kaszlowy... Męczy się już 4 noc... Przecież leki powinny już zacząć działać :-/

Pracuje któraś przy komputerze? Polecacie jakieś krople do oczu? Ja dziś cały dzień płaczę, nawet klient się ze mnie śmiał, że płaczę nad jego książką :dry: nienawidzę okresu grzewczego bo potęguje u mnie problemy z oczami...

Pracuję przy komputerze 8h. Polecam: Visine Suche Oczy albo Visine Zmęczone Oczy.
Ja w okresie grzewczym mam problem z pękającą skórą dłoni :( W pracy nie da się otworzyć okien (tragedia!!!) i po 5 dniach roboczych mam chropowate, popękane dłonie, które regeneruję w sob. i nd :/ Od poniedziałku znowu to samo :/
Stosowałam różne kremy i maści do rąk. Znalazłam 2 idealne - Mediderm oraz L'Occitane (z masłem Shea, jest drogi).
Sezon grzewczy własnie się rozpoczął... :baffled: Ech...

Bunia witam! Trzymam &&& Dobrze, że już jest dobrze :)

Ostatnia edycja:
domka,bella,fimka i lisica a wy kiedy startujecie? robicie testy owu czy cały miesiąc działacie? :-D my teraz stopujemy żeby nabrać mocy :-D
bunia strasznie mi przykro .. wiele przeszłaś - ale limit złych mocy wyczerpany i teraz już będzie cud miód i malina czyli wspaniale .. i żyli dłuuugooo i szczęśliwie :tak:
fimka ja też mam problem z dłońmi.. tylko u mnie to chodzi o pogodę. jak tylko robi się zmimniej to pękają.. i mało co poaga.. neutrogeną smarowałam na budowie to mi tego szło.. a teraz przy małej to zupełny brak czasu na częstsze smarowanie bo zawsze na spacer biegusiem.. zawsze małą wysmaruję a o sobie zapominam :szok:

Iwonka gratki! I witam nowa staraczke. Ktoras z was pytala, jak pogodzic ciaze z praca. W pierwszej pracowalam do 7 m-ca, teraz tez bym tak to widziala, o ile sie uda. Po pol roku wrocilam na 1/2 etatu potem na 3/4 a jak mala poszla do zlobka (niecale 2 lata) to na caly. Teraz tez raczej na roczny urlop bym nie poszla. Nie oszukujmy sie, ale wtedy na to miejsce wskoczylby kto inny. Musialabym zmieniac sie w opiece z mezem. On pracuje na zmiany, wiec mozna dopasowac. Poza tym moj tato jest w domu, mama ma swoja firme- wiec tez moze swoj czas organizowac. A tak z innej beczki w sobote lub nd.testuje owulacje. Ciekawe co z tego wyjdzie, bo jeszcze nigdy nie robilam. Jeszcze naszla mnie mysl, jesli sie uda zajsc, a w grudniu jade do firmy naszej w Niemczech na spotkanie wigilijne, co ja zrobie- tam zawsze wino, piwo, jakies likiery. Beda pytac, czemu nie chce- tym bardziej, ze normalnie to nie odwowie lampki wina itp. Wymyslilam, ze mam postanowienie adwentowe, nie pic nic z alkoholu. Juz nawet cos przebąkuje w pracy, zeby zaskoczenia nie bylo :).

Hehe Mexi dobre z tym postanowieniem adwentowym, zawsze możesz dodać, że Cię brzuch boli czy że masz kłopoty z żołądkiem :-)
Bunia podziwiam Cię, życzę wszystkiego dobrego na tej nowej drodze ;-)

Kusiak wytrzymaj :-):-):-)

reklama
Tak Domka na śluz mi znacznie w tym cyklu wiesiołek i siemie poprawiło śluz :tak: mam rożne cykle ze śluzem, raz go mniej raz więcej ale wspomagaczy nie zaszkodzi brać :)

Do góry