reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta dzięki, piękna krecha, to teraz nic tylko się zabierać do roboty:tak: Ty miałaś w tym cyklu dużo stresu, więc może dlatego też tak późno?

Iwonka u mnie niby temp. też jeszcze nie spadła, mam taką samą jak Ty, trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać:sorry2:

reklama
A jak wczoraj pisałam, powtórzyłam test dzisiaj. I w końcu pozytyw :-) Strasznie mam późnią owulację:szok:
Testy robione w 14,15,16,17,18,19,20 dc

No!! Piękna krecha!
To co? Do roboty! :-)

Katka :( Przyszła @? A jednak... To nic, damy radę listopadową porą! Głowa do góry!

Domka - ja mam len mielony, kupiłam w aptece (3,60zł), zobacz foto:

pobrane.jpg

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
No to czekamy ;)

Mnie strasznie boli podbrzusze, doslownie jak na @ wiec przypuszczam ze godziny mnie od niej dziela.

Wiecie co, ja sie chyba za malo staram... jak widze ilosc serduszek w waszych wykresach... to az mi glupio.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ookatkaoo tak myślałam że po cichu chciałaś z nami wątek sierpniówek rozwalić :-D:-Dgłowa do góry i na święta będzie cudny prezent! zobaczysz!!!
ritta oj coś czuję że dzisiaj i jutro na forum cię nie będzie - dużo pracy przed tobą :-D trzymam &&&!!!

a ja wczoraj nawet nie miałąm siły was podczytać bo słaba jestem strasznie.. niby dostałam antybiotyki dla kobiet w ciąży ale dni płodne zbliżają się wielkimi krokami.. myślę że za tydzień będzie owu i nie wiem czy się starać czy nie.. :-( bardzo mi zależy na ciąży i nie wiem czy antybiotykoterapia może mieć jakiś wpływ na rozwój komórki jajowej? wiem że może już się doszukuję ale każdy marzy o zdrowej niuni..

Ritta no wreszcie gruba krecha :-) trzymam kciuki za owocne starania!
Katka głowa do góry!
Caroline trzebaby się dowiedzieć po jakim czasie antybiotyk jest wydalany z organizmu. Ile ci jeszcze zostało do końca?

jeszcze 5 dni.. niby to lek bezpieczny dla kobiet w ciąży ale boję się.. wiem że na płód nie ma skutków ubocznych ale boję się czy podczas osłabienia organizmu nie doszło np do osłabienia lub nieprawidłowej budowy komórki jajowej.. jednocześnie wiem że zdrowi ludzie rodzą chore dzieciątka ale nie chciałabym po raz drugi przechodzić amniopunkcji itd.. a to dla mnie ostatni dzwonek żeby zajść w ciążę i nie wrócić do pracy po rodzicielskim.. :-( marzymy o drugiej dzidzi już odkąd nasza ala się urodziła.. ciągle coś było nie tak.. teraz się nastawiliśmy na staranka i moja choroba wyskoczyła :-( wiem że niektóre mamy pół ciąży są na antybiotykach bo są chore itd.. ale to jednak każdy się martwi :-(

Mnie kiedys lekarz powiedzial ze od momentu zaplodnienia do czasu osadzenia jajeczka fasolce lekarstwa nie zaszkodza.
Jest ono tak chronione ze nie powinnas sie bac.

Nie kazdy ma konto na Ovu wiec wklejam fajna rade :)

'Pij dużo wody. Odwodnienie nie sprzyja produkcji śluzu szyjkowego w organizmie. Z kolei śluz szyjkowy pełni kluczową rolę przy staraniu się o dziecko. Pomaga on w przemieszczaniu się plemników do komórki jajowej oraz stwarza korzystne warunki do przetrwania plemników w niesprzyjającym dla nich kwaśnym otoczeniu macicy. Postaraj się wypijać około 8 szklanek wody dziennie, obniżysz w ten sposób zasadowość śluzu.'

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej, mam doła i to strasznego, nie powiedziałam męzowi ze @ przyszła... tylko sie z nim pokłóciłam... tak tak moja wina, na siłe szukałam...
Tak myślałam ze bedzie cięzko teraz zwłaszcza ze to pierwszy cykl bez tabletek i w dodatku nie zawsze sie kochalismy przeciez raz to sie nie kochaliśmy prawie cały tydzien!
A i tak wg szybko mimo wszystko dostałam pierwszy okres, zobaczymy z następnym tez muszę sobie zamówić testy owu.:)
Rita-Tobie napewno sie uda:-* teraz tylko czekać na 2 kreseczki:) od jakiego dnia cyklu zaczynałąs testy robic?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry