reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Witajcie Kochane :-)

Ostatnio nie miałam tak czasu z Wami być na bieżąco, wybaczcie :-( Trochę się u mnie dzieje, mąż dużo pracuje. Zmiany, ale myślę na lepsze. Jutro mam rozmowę o pracę...

Katka - przykro mi, główka do góry, może organizm jeszcze potrzebuje trochę czasu na regenerację i musi się wzmocnić, czekaj cierpliwie i dbaj o siebie ;-)
Ritta - piękna krecha ;-) cykl może nie będzie stracony ;))))))))))))))) i jeszcze raz dziękuję za pomoc!
Domka - może w innych sklepach znalazłabyś jeszcze ten len w nasionach, ale to już może bardziej w większych sklepach. Ja akurat kupowałam w "Społem".

Dla mnie ostatni tydzień... ale jakoś nie wariuje :confused:

Addelo ja na tydzień przed też nie świrowałam, nerwówka się zaczyna na 2-3 dni przed hehe:)

Katka nie załamuj się kochana i nie kłuć się z mężem, bo przez to będziesz miała jeszcze większego doła, a potrzebujesz teraz wsparcia z jego strony.
Będzie dobrze, musi być:tak:

Addelo ja na tydzień przed też nie świrowałam, nerwówka się zaczyna na 2-3 dni przed hehe :)

Bubbles w poprzednim cyklu właśnie trochę wariowałam na tydzień przed tzn dużo myślałam, każdy najmniejszy szczegół analizowałam, a teraz nie, więc nie jest źle :-D Wiadomo, że na 2-3 dni będę się zastanawiać bardziej: przyjdzie @ czy nie przyjdzie itd. ;-)

---------------------------------------------------------------

Iwonka - z tym piciem wody to ciekawe założenie, ja akurat nie należę do osób, które dużo piją płynów, a ostatnio nawet bardzo mało, ale nie czuję też takiej potrzeby, jednak może warto pomyśleć o tym następnym razem :tak:

Z tą wodą to ja się staram wypijać 1,5 l dziennie (mineralna lub źródlana), w sumie już mi to weszło w nawyk :tak:
My dziś z mężem rozpoczynamy starania. Mieliśmy zacząć 3 dni temu ale jakoś brak ochoty u mnie... Ale dziś mam i to wielką, oby moje libido się utrzymało na tym poziomie :-D
Moi chłopcy się zapatrzyli na Express Polarny a ja buszuję w sieci i szukam powoli prezentów na grudzień.

Ja tych prezentow sporo musze pokupowac, niedosc ze swieta, Mikolaj to jeszcze starszak ma zaraz po Mikolaju urodzinki ;)

Hej dziewczyny:)

Jestem po bardzo długiej i wyczerpującej rozmowie z mężem, poszłam przeprosić go bo wiedziałam ze ja przesadziłam.
Doszliśmy oboje do wniosku że za bardzo się napaliłam maż wytłumaczył mi że jak ja się uprę to muszę mieć coś co chce już zaraz, i w sumie ma racje.
A więc nie mierze temperatury, nie robię testów owulacyjnych, bo przez to moje napalanie w cały miesiąc sie kłóciliśmy, a nie kłóciliśmy się od ślubu, wiec coś w tym jest. Zdecydowaliśmy że wszystko zostawiamy teraz w rękach Natury, więc co ma być to będzie. Co nie zmienia faktu że bardzo chcemy oboje ale bez napalania się.

Przez ten tydzien mogę być mniej aktywna bo ide od jutra znów do pracy i będę dopiero po 15 w domku, wizyte jednak jutro przełoze bo nie ma sensu jechac jak i tak mnie nie zbada jak mam @:p
Więc zycze wszystkim miłego dnia:) idę do męza i Małej. Papa

ja buszuję w sieci i szukam powoli prezentów na grudzień.

Ja już większość mam. Staram się do połowy grudnia mieć już wszystko kupione.
Dla mamy i siostry kupiłam już w lutym (paletki kosmetyczne, bo akurat były w promocji, a wiem, że takie chcą) :D
Dla taty album z motorami (jest fanem).
Dla męża we wrześniu (płytę "Kayah i Bregović" i ekspres do kawy, do pracy, bo pije "błotko" i narzeka na ból żołądka).
Dla teścia zestaw Yerba Mate z tykwą.
Dla brata męża trymer do włosów w nosie ;) A dla drugiego kominiarkę na motor.
Została mi tylko, albo AŻ... teściowa :D Nie mam pojęcia, co jej kupić! :D
Macie jakieś pomysły?

Iwonka mój syn też grudniowy no i moja mama ma urodziny w wigilię, także grudzień to miesiąc wydatków :p ale bardzo go lubię.
Katka, jesteś mądrą i dzielną babeczką, nic na siłę. A i przy zdrowszej atmosferze większe szanse :-)
Fimka rodzina mojego męża nie obchodzi ani Mikołaja ani gwiazdki/aniołka także ich mam z głowy. Nie wiem co by się nadawało na prezent dla teściowej, może jakaś ładna apaszka lub cieplejszy szalik na zimę? Dobry kosmetyk?

reklama
Tesciowej moze jakis szlafrok???
Mojej kupilismy jakis czas temu depilator ;)
Tesciowi album na znaczki.

W tym roku to PL nie jedziemy wiec prezentow nie kupuje.
Dzieciakom jakies fajne klocki LEGO a my mamy siebie ;)

katka ja tez jestem uparciuch i jak cos sobie postanowie to koniec, kropka i musi tak byc.

Ja nie mam pojecia o testach ovulacyjnych wiec tez zdaje sie na nature, nie moge za bardzo meza meczyc bo sie wkoncu zbuntuje a ktos w tej rodzinie pracowac musi ;) przez prawie dwa lata bylam jak sopel lodu (tabletki - nie wiem jak to wytrzymal) a teraz jak wampirzyca :confused:

Uwaga - mam zgage... normalnie powoduje ja ketchup a nie jadlam go od kilku dni. No i dalej mi mokro. Mam nadzieje ze ten @ nie przyjdzie. Ale testowac w tym tygodniu nie mam zamiaru. Co ma byc to bedzie.

Do góry