reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
domka chyba są w empiku, w rossmann też są :tak:i naprawdę czuczu to strzał w 10! moja ala ma 10 m-cy i odkąd skończyła 6 to książeczk moje pierwsze czuczu nie odstępuje na krok! potrafi naprawdę długo oglądać i przekładać z rączki do rączki :tak: a starsze dzieciaki wsiąkają w zagadki czuczu.. moja chrześnica jest na etapie rysowania więc czuczu rysuje zwierzątka będą jak znalazł.. ja ogólnie lubię edukacyjne gry, zabawki itp..
aschlee to ciesz się kochana że woli instrument niż kolejne barbie czy koniki ponny!
ritta oo ta gra też fajowska! muszę zrobić rozeznanie :-)

wstała moja Aluśka więc uciekam.. aaaa któraś z was (przepraszam że zapomniałam) pisała coś o wnętrzach.. moja ala ma pokój neutralny - czyli wszystko w beżu/ciemnym brązie i szarości.. dodatki wybralam różowe i bosko wygląda!!! jak będzie starsza to wymienię na fioletowe.. aaa i ja u ciebie zaryzykowałabym w odcieniach zieleni.. ale nie takiej smutnej butelkowej tylko raczej taka wesoła limonka ;-)

Mam chwilke to pisze:) widze o prezentach piszecie:) my nadusi cchcemy kupic taka kuchnie i przybijanke taka vco sie mloteczkiem przybija..
Iwonka ja pierwszy po odstawieniu mialam 35 dni wiec nie wiem jak kolejny bd dzis ide jednak do ginekologa ale pewnie bez badania zeby mi cos dal zeby wyregulowac cykle:) a prezent dla teściowej pewnie ma mnie splynie bo mam 2 szwagrow i oni nigdy pomyslu nie maja:)

caroline zainspirowałąś mnie tym czu czu. Dzis może bede w miescie to zobacze to. Mojej to cos do nauki czytania albo te zagadki by sie przydałao,pod poduche super prezent i nie drogi.

Ja od siebie polecam tą ksiązeczke. Moja dostała w zeszłym roku od chrzesnej no i to jest rewelacyjne
http://www.jezykiobce.pl/moje_magiczne.php
boxy_srodek2_09.png

Ostatnia edycja:
Dziekuje wam za te slowa...dzieki wam wierze ze uratujemy to bo obojgu nam zalezy i kochamy sie...inaczej nie chcieli bysmy wspolnego dzieciatka i musimy dla dzieciaczkow zrobic wszystko aby stworzyc super rodzine...mam nadzieje ze sie uda...

Co do prezentow to ja malemu juz kupilam stacje benzynowa pietrowa ma tyle aut ze chyba sie zabawi i bedzie jezdzil:) rodzice mojego znowu kupili ciuchcie ale jej nie widzialam bo nie bylo kiedy;) a moi nie wiem co wymysla...

Widzisz Anulka jeszcze niedawno ty mnie pocieszalas:)) jak wszystkie zreszta:) jakos dalam rade i wzięłam sie w garsc., przeprosilam i sie ciesze:)) takiej rozmowy w ktorej wyrzucilismy wszystko co w nas siedzi nie bylo ho ho ho od kiedy. Ale super i to dzieki wam;)) potraficie naprawde wesprzeć:) Anulko kochana:) bedzie super do mojego meza nie docieralo ze bedzie tata jak z nadia chodzilam w ciazy dopiero zrozumial jak ja zobaczyml::) a przestraszyl sie niesamowicie widac to bylo w jego oczach:) daj mu czas skoro obiecal ze sie poprawi to tak bedzie... kochacie sie i to najważniejsze:))

Anulka i z takim nastawieniem zbudujesz wszystko o czym marzysz :-D

Moje dziecko mi po przedszkolu ucieklo na trawe, prosilam zeby nie biegal bo tam jest bloto itp. no i bloto ominal a wszedl w swierza kupe :baffled:
Odruch wymiotny na ulicy zaliczony :baffled:

Bardzo mnie zainteresowalyscie tymi kartami Czu czu. Anulka na pewno bedzie dobrze.Wiesz chyba kazda z nas miala chwile zwatpienia. Ale szczera rozmowa pomaga.Tak jak dziewczyny mowia skoro obiecal poprawe to slowa dotrzyma.Iwonka-biedronka ile juz Twoj Skarb chodzi do przedzkola? Szybko sie nauczyl jezyka? Nie dziwie sie ze zaliczylas odruch...podziwiam ze potrafilas nad nim zapanowac ;-)

reklama
Bardzo mnie zainteresowalyscie tymi kartami Czu czu. Anulka na pewno bedzie dobrze.Wiesz chyba kazda z nas miala chwile zwatpienia. Ale szczera rozmowa pomaga.Tak jak dziewczyny mowia skoro obiecal poprawe to slowa dotrzyma.Iwonka-biedronka ile juz Twoj Skarb chodzi do przedzkola? Szybko sie nauczyl jezyka? Nie dziwie sie ze zaliczylas odruch...podziwiam ze potrafilas nad nim zapanowac ;-)

Wiesz czyszenie butow z karbami od spodu ze swierzego... nie nalezy do przyjemnych...

Xavier ma 4 lata, jak tutaj przyjechalismy po Polsku mowil tylko podstawowe slowa. Nie mial jesczcze 2 lat. Do przedszkola zapisalismy go przypadkiem ;) tzn. zapisujac starszego dostalismy dwie karty no i je wypisalismy na zapas ;) No i w styczniu minie 2 lata jak jest przedszkolakiem. Po Polsku nie mowi! Mimo ze uczylam go, mowie z Nim po Polsku, on rozumie ale nie odpowie...

Niemiecki - mowi plynnie.

Moj starszy syn mial ponad 4 lata gdy tu przyjechalismy i znal Polski bardz dobrze. Chodzi od sierpnia do pierwszej klasy i powiem szczerze ma problemy. Wszystko pieknie dobrze ale myla mu sie czasy i mowi troche po Chinsku. Ale kolestwa mu nie brakuje, dzieciaki go kochaja i sie z wszystkimi dogaduje. W klasie maja jedna Polke ktora po NIemiecku nie mowi NIC, wychowawczyni chciala zeby robil za tlumacza a moj syn powiedzial nie i koniec ;) Teraz sie smieje bo ta Zuzia chce sie z nim bawic i uczyc go Polskiego ;) Mysle ze to przyjdzie z czasem.

Moje dzieci maja zagraniczne imiona bo tatus Niemiec ;)

Aschlee a kotek cudowny!!! Kocham kotki :D Jak sie dzidzia urodzi i troche odchowie chce kupic Persa :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry