reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Iwonka a ten twoj cykl ile juz trwa.?

Dzisiaj jest 29 dzien.

Ja tabletki odstawilam w sierpniu albo we wrzesniu na poczatku (nie pamietam konkretnie), pierwszy okres (z odstawienia) jak w zegarku. Kolejny 28dni, potem 33 dni a teraz mylslam ze 28 bo zawsze przed tabletkami mialam jak w zegarku a tu podbrzusze bolia @ ani slychu ani widu. Powinnam miec na dole susze pustynna a tam wodospad :confused: I raczej nic na @ nie wskazuje ze sie w ciagu najblizszych dni pojawi.

Chcialam zawsze miec rasowego kotka ale jakos na razie jeszcze sie nie dorobilam;-) jakos nie wiem czemu najbardziej mi sie rudzielce podobaja:-) Na razie mam jednego psa i mam z nim maly problem.Wiecie moze jak oduczyc psa szczekania jak ktos chodzi po klatce schodowej?Dodam ze sa drewniane schody i bardzo slychac. Nie wiem jak w pozostalych landach ale tutaj maja obsesje na tym punkcie.Pies nie ma prawa szczekac:baffled:

Chcialam zawsze miec rasowego kotka ale jakos na razie jeszcze sie nie dorobilam;-) jakos nie wiem czemu najbardziej mi sie rudzielce podobaja:-) Na razie mam jednego psa i mam z nim maly problem.Wiecie moze jak oduczyc psa szczekania jak ktos chodzi po klatce schodowej?Dodam ze sa drewniane schody i bardzo slychac. Nie wiem jak w pozostalych landach ale tutaj maja obsesje na tym punkcie.Pies nie ma prawa szczekac:baffled:

Niestety psom szczekac nie wolno... Ja juz jednej sasiadce tez uwage zwrocilam bo swojego kundla wypuszczala o 5 rano i szla dalej spac a ta menda szczekala od 5 az do 8, dlugo wytrzymalam az jej powiedzialam ze ma z nim zrobic porzadek. Na calej 'wsi' psa nie slychac tylko ta jedna menda... Wybaczcie ja bardzo tego psa nie lubie.

U Moich krewnych Neumünster jest calkowity zakaz szczekania psow, jesli ktos tam chce miec spa to weterynarz jak psiak jest mlody cos tam mu podcina i on juz nie szczeka. Wg mnie jest to chore...

Jak oduczyc szczekania? Moj Tino nieboszczyk szczekal jak najety przez 17 lat ;) i nikt go nie oduczyl...

Ja osobiscie wole rybki i kotki :)
Mialam w Polsce akwarium 270Litrow, akwarystyka to moje najwieksze hobby. Ale ze wzgledu na przeprowadzje musialam je razem z rybkami sprzedac :(

Ale tego kociaka bardzo, bardzo, bardzo! chce :) no i wlasnie marzy mi sie albo calkowicie bialy albo rudy :D

katka nie dziekuje, zobaczymy co z tego wyniknie ;) jak nei teraz to za miesiac :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No tak jak tyle godzin szczeka to sie nie dziwie bo mnie tez by nerwy puscily on tylko szczeka wtedy jak ktos krzyczy na klatce albo trzaska drzwiami przy awanturach a u mnie w bloku to dosc czeste dlatego dzieki Bogu za tydzien przeprowadzka.Mam nadzieje ze jakos go oducze bo nie wyobrazam sobie sie go pozbyc:no:

A no o podcinaniu strun glosowych tez slyszalam ale jakos nie umialabym sie chyba na to zdobyc.
Ja z kolei mam straszna jazde na punkcie norweskich lesnych albo bengalskich

Ostatnia edycja:
Wynajmujecie mieszkanie? Najlepiej wynajanac domek - cenowo mniej wiecej tak samo wychodzi (bynajmniej u Nas).
A psiak bedzie mial wiecej swobody i mniej powodow do szczekania ;)

Achlee mi sie jeszcze diabelne podoba Himalajczyk :D

Powaznie domki sa w podobnych cenach? Nigdy sie nie orientowalam bo myslalam ze sa drogie...
ooooo tej rasy nie zknalam ale jest przpiekna bo wrzucilam w google :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
My mielismy do wyboru albo wymitowac dom albo mieszkanie, roznica w mojej miejscowosci 50-150euro (wiadomo chodzi o nebenkosten),
poogladaj sobie czasem na Voxie Mietten kaufen wochnen - tam duzo podaja przykladow w roznicach cen. My wynajelismy domek, mieszkanie ktore mielismy miec bylo dwu pietrowe 85m2 i cenowo to samo co domek 120m2, zadaszenie ale niestety ogrodka nie mamy i chcemy na wiosne/lato przyszlego roku sie przeprowadzic ale dopiero jak starszy syn bedzie mial koniec roku szkolnego zeby mu przed koncem szkoly nie zmieniac.

Nic ja uciekam na obiadek :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry