reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta no jasne, z oczami nie ma żartów, trzeba sprawdzać wszystko, co niepokoi.
Bella już widzę wykresik :tak:

Mnie siemię lniane przypomina trochę w smaku nasiona chia. Często robię kisiel z siemienia i z malin - PYCHA :-p poza tym maseczki i płukanki z siemienia są zbawienne dla włosów :tak:

reklama
Fimka w jakej dawce bierzesz wiesiolek ? Ja bralam 2x1 ale chyba za malo.

Z cyklu - zielarskie rady Fimki :D

Ojej to mało! Ja biorę 3x2 - tak jak mówi instrukcja.
Ritta ale to tylko do ovu, później już nie bo wywołuje mikroskurcze macicy, które mogą doprowadzić do poronienia albo nie pozwoli zagnieździć się zarodkowi.
Wracamy do niego na jakieś 2 tyg. przed porodem, bo wtedy może pomóc przy nim, wywołując właśnie skurcze macicy ;)

Polecam króciutki artykuł:
rodzina w budowie: Olej z wiesiołka

Przyszły dziś testy ovu z allegro.
Szukam w necie co i jak. Ritta radzi mi od 14 dnia zacząć przy cyklu 31-32 dniowym, ulotki mówią to samo ;)
To już pojutrze :D

Ostatnia edycja:
Z cyklu - zielarskie rady Fimki :D

Ojej to mało! Ja biorę 3x2 - tak jak mówi instrukcja.
Ritta ale to tylko do ovu, później już nie bo wywołuje mikroskurcze macicy, które mogą doprowadzić do poronienia albo nie pozwoli zagnieździć się zarodkowi.
Wracamy do niego na jakieś 2 tyg. przed porodem, bo wtedy może pomóc przy nim, wywołując właśnie skurcze macicy ;)

Polecam króciutki artykuł:
rodzina w budowie: Olej z wiesiołka

Ale co bierzecie bo sie pogubilam :confused:

Kobietka, dziękuję:-) termin kolejnej @ to 14 grudzień.

Iwonka-biedronka dobrze wiedzieć, że więcej Nas tutaj z drugiej strony Odry:-) A Ty nadal czekasz na @ po odstawieniu tabletek czy dostałaś normalnie okres i teraz po prostu „nie czekasz” na @ tylko na II kreseczki? Przepraszam, bo pewnie to gdzieś wcześniej jest napisane, a ja nie przestudiowałam wszystkich wpisów:zawstydzona/y: I jeśli dobrze widzę, to staracie się o trzecie dziecko tak?

Lisica dzięki, każda ilość się przyda:-)

Bella trzymam kciuki, żeby to był pozytywny znak:-)
A ile lat mają Twoje pociechy jeśli można zapytać?

Ja w sumie docelowo też po cichu sobie marzę o trójce dzieciaczków, ale nawet już drugie będzie szczęściem dla Nas:-)

Ritta ja też mam problemy z oczami, mam za wysokie ciśnienie i muszę 2 razy do roku kontrolować. Niestety to podłoże genetyczne więc raczej jestem przygotowana w przyszłości na operację…

Ja mam w szufladzie mam całe opakowanie siemienia lnianego i też zabieram się za picie, ale jakoś nie mogę się przemóc…ten wygląd trochę mnie odpycha…chyba, że spróbuję tak jak Lisica pisze, z owocami:-) A czy jest jakiś konkretny czas w ciągu dnia kiedy powinno się Go pic? Lepiej rano czy wieczorem?

reklama
Ja mam w szufladzie mam całe opakowanie siemienia lnianego i też zabieram się za picie, ale jakoś nie mogę się przemóc…ten wygląd trochę mnie odpycha…chyba, że spróbuję tak jak Lisica pisze, z owocami:-) A czy jest jakiś konkretny czas w ciągu dnia kiedy powinno się Go pic? Lepiej rano czy wieczorem?

Witam Agita!
Można o dowolnej porze, ile się chce, to na nic nie szkodzi ;)

Bubblesgirl
mowa o tabletkach poniżej.
Taki jest skład:
1 tabletka zawiera:
Len mielony odolejony 150 mg
Magnez 71 mg (19% zalecanego dziennego spożycia)
Cynk 1,5 mg (15% zalecanego dziennego spożycia)
Przypisane działanie: regulacja równowagi elektrolitowej organizmu. Wykazuje korzystny wpływ na przewód pokarmowy i procesy trawienne.
W nadmiernej ilości ma działanie przeczyszczające. Przyspiesza więc trawienie.
Lepiej pić czysty len - mielony, bądź w nasionach albo olej z niego (jak ktoś da radę).
146652.jpg

Załączniki

• 146652.jpg
    146652.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 47

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry