reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agita - witaj w naszym gronie, super ,że do nas się przyłączyłaś ;)
Poproszę termin Twojej @ to wpiszę Cię na listę staraczek;)
Lista znajduje się na pierwszej stronie tematu w pierwszym poście;)

reklama
Agita mieszkajacych w DE jest nas tutaj wiecej;)
M.in ja i katka odstawilysmy niedawno tabletki. Ja jakos koniec sierpnia, poczatek wrzesnia i czekam sobie na @

Dziewczyny te badania o ktorych mowicie u Nas przeprowadzaja w zerowce - 5 latki, a potem pol roku przed rozpoczeciem roku szkolnego indywidualnie w szkole. Dzieciaki slabsze kierowane sa na logo i ergo terapie.
Tyle ze u Nas jest fajnie zrobione bo dzieciaki urodzone po wrzesniu danego roku ida do szkoly rok pozniej. Moj starszak nie szedl do szkoly ze swoimi rowiesnikami a dopiero w tym roku bo jest z grudnia. Mi sie ten system o tyle podoba bo niestety pomiedzy dzieciakami ze stycznia a grudnia jest piorunujaca roznica. Wiadomo ona z czasem sie zaciera ale w pierwszych 3 klasach widoczne jest to bardzo i pod wzgledem nauki i rozwoju.

Iwonka no u nas jak to przeszło, bo ciągle coś zmieniają, to pierwsza połowa roku idzie do pierwszej klasy a druga ma wybór, ja będę miała wybór. A od następnego roku już cały rocznik obowiązkowo.
Wracając do ovu, gdzie mogę dopisac, bo widziałam u innych, jeszcze inne notatki jak ból podbrzusza, jajników, piersi itd.:-)
Agita ja teraz staram się trzeci cykl, o trzecie dziecko, o może to jakiś znak.:-)
Lisica a ja go widzę, ciekawe. No nic muszę nad tym jeszcze popracowac.

Lisica no troszke mam poza wada. 1,5 roku temu stwierdzono w prawym zwyrodnienie siatkowki i mialam zabieg laserowy. A teraz mam jakies "mety" w prawym i dostalam to usg dla kontroli i standardowo badanie dna oka.
A corcia dobrze, dzieki. Troche sie juz nudzi w domu.

Fimka łyżeczka do szklanki zaparzyc i pijemy?
Za testujące trzymam mocno kciuki, żeby wam wyszły dwie krechy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bellaa i Domka już piszę:
Ja daję łyżeczkę na kubek 300ml, zalewam wrzątkiem, szybko mieszam, bo zrobi się glut i dolewam sok albo miód.
Samego też bym nie dała rady wypić <ble>
Ale z tego co czytałam to Ty Bellaa masz ziarna/nasiona - a to się inaczej robi...
Tylko len mielony można zalać i gotowe. To jest taka wersja "instant" ziaren.
Ziarna trzeba gotować - 1 płaską łyżkę zalać kubkiem wody i gotować 15min.
W pierwszym i drugim wypadku powstanie nie bardzo gęsta zawiesina, taki jakby rzadki kisiel.
Jeśli się chce gęstszy, trzeba następnym razem wsypać więcej nasion/mielonego lnu.
Ja takiego bardzo gęstego nie dam rady, ale mój mąż uwielbia i robi sobie taki gęsty "że łycha stoi", bo lubi ten smak :tak:
Ja się po prostu zmuszam, bo wiem że to zdrowe ;)

Zalety lnu:
Powleka przewód pokarmowy, żołądek i dwunastnicę śluzem, zmniejsza wydzielanie kwasu żołądkowego, jednocześnie pomaga zaleczyć się wrzodom żołądka. Pomaga na zgagę. Dostarcza organizmowi błonnik pokarmowy, białko, składniki mineralne, witaminy z grupy B i witaminę E. Zatem, zadba nie tylko o nasze zdrowe wnętrze, ale także korzystnie wpłynie ma nasz wygląd. Skóra poprawi swoją kondycję, włosy i paznokcie będą odżywione, lśniące. Len jest świetny przy suchym, duszącym kaszlu. Pomaga także przy zaparciach i biegunkach. Jest fajnym kompanem w odchudzaniu, ponieważ pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości. JEST NATURALNY I TANI !!! ;)

Ostatnia edycja:
USG oka ??? :confused: nie slyszalam o czyms takim...

Bella zanim wstawisz miniaturke do sygnatury to zaznacz opcje zeby inni mogli ja widziec bo masz zablokowana ;)
Klikajac na dany dzien otworzy Ci sie tabelka gdzie wpisujesz temp i tam u gory sa zakladki OBJAWY;LEKI;NOTATKI ;) pozaznaczasz i masz.

Fimka ja czesto mialam len przepisywany od lekarza za dziecko ale na co, nie pamietam. Uwielbiam ten smka, czym gestszy tym lepszy :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry