reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta masz rację.No właśnie mama i jej rodzina właśnie taka jest. Zawsze mogłam na nich liczyć.A w tacie nigdy nie miałam oparcia i poniekąd przez niego zadałam się Pomyłką-bo mi w jakimś sensie brakowało ojca (pomyłka jest starszy o 20 lat).
Ale się okazało ,ze się wpakowałam z deszczu pod rynnę.Moja kumpela jak przeczytała Greya to stwierdziła,że wypisz wymaluj jak Pomyłka.Dlatego ja nie zamierzam tej książki czytać-miałam na żywo i wystarczy.

Ostatnia edycja:
reklama
iwonka nie odbierz mnie źle i zupełnie nie odnoszę się do twojej sytuacji.

Prawie każdy tak myśli. Ale jak po kilku latach mąż przychodzi i mówi: "Kochanie, zakochałem się" to świat się wali i światopogląd się zmienia.
A takie przypadki niestety bywają.

Dziewczyny, przecież my nie odpowiadamy za zachowanie i brak odpowiedzialności naszych rodziców. Ale w naszych rodzinach w przyszłości sobie tego nie życzymy. Tylko to mam na myśli.

Ostatnia edycja:
Iwonka i bardzo dobre podejscie Zobacz załącznik 597229ja mam takie samo zdanie nie ma co plakac przez kogos.Zycie jest za krotkie zeby ciagle sie zamartwiac,czy z kims klocic.Kazdy ma prawo podejmowac swoje decyzje a nie sluchac ciaglego narzucania i nie mowie tu tylko o rodzicach czy tesciach ale ogolnie.Ja nauczylam sie tego dopiero niedawno.
Zawsze bylam i jestem taka ze staram sie o zgode do samego konca ale jak sie juz nie da to odpuszczam bo to mnie za duzo nerwow kosztuje

Ostatnia edycja:
Kochane moi tescie nie sa zli, pomagaja itp ale jak dla mnie za bardzo sie wcinaja...pamietacie jaka wojna byla wtedy co moj zapil?? To oczywiscie dostal ochrzam ale nie obylo sie od odwrocenia sprawy i ja bylam ta zla bo oczekiwalam zeby moj mi pomogl po powrocie...
Jak ona sobie tak pozwolila to trudno ale ja nie zamierzam wszystkiego miec na glowie bo chyba facet powinien miec jakies obowiazki co nie a nie tylko praca,a jak wroci nie befe latac wkolo niego jak s.ka...
Ja tez caly dzien na nogach przy malym nie szczedzi mi zebym polezala bo ruchliwy strasznie...a to ze oczekuje zeby co drugi dzien np malego wykapal to duzo??teraz tez poszlo w sumie nie poszlo o nic ale ona taka zadyme zrobila ze tak sie z moim poklucilam ze powiedzialam odchodze!!! i oczywiscie po poludniu przyjechala pogadac...szlak mnie juz z nia trafia...powiedzialam dosc nie bede tam jezdzila,do tego dzis ma urodziny moj dzwonil i pytal czy jdziemy...powiedzialam ze ja sie nie wybieram bo nie chce miec znowu powiedziane ze jakies humorki mam(niedziela tak wygladala) to niech nie patrza na mnie...niech wezmie malego ja odpoczne...na mikolaja kupili nam odkurzacz,moja reakcja tez byla zla...nie musi mi jic kupowac kiedys ie sama dorobie...latalam ze szczota te 3 miechy to i polatam kolejne...i uwierzcie tak sie uparlam ze zamiatam nie mialam w rekach tego odkurzacza...powiedzialam mojemu ze koniec takich kontaktow i nie zycze sobie zeby sie wcinala...
Niech sie obraza ale dxis nie pojade tam i tyle...

A co do kwestii ciazy to to malendtwo co nisze w sobie nie jest ani moje ani mojego tyljo ona z tekatem : Nasze.....
Jak se zrobi to bedzie ich...

Naprawdę nie zazdroszczę niektórych historii i współczuje relacji. Ja mam wspaniałych rodziców i rodzeństwo, cieszę się z tego, pewnie czasami są jakieś zgrzyty to normalne ale jak już to z rodzeństwem, ale nigdy się długo nie gniewamy.
Męża chciałabym na całe życie i mam nadzieję że tak będzie, ale sytuacje są różne, niestety.
Iwonka ja się napłakałam ale przez teściową, teraz jest w porządku, ale też przyszedł moment kiedy powiedziałam stop najpierw szczęście moje,moich dzieci i męża a potem będę myślec o innych.

Iwonka ja również uważam, że rodzina którą tworzę teraz jest najważniejsza. I również liczę, że jest na całe życie.
Ale relacje z rodzicami i rodzeństwem są również cenne i nie chodzi o to żeby udowadniać co ważniejsze. Myślę że mąż i dzieci bo są na co dzień.
Gdybym została wdową w wieku 30 lat (tfu, tfu) pewnie po czasie chciałabym ułożyć sobie z kimś życie. To moje zdanie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry