reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzięki kochane... Ale ciąża ma najmniejszy procent. Trudno...
Kurde przed usg było praktycznie czysto a teraz rozruszal i znów krwawienie.
Fimka wyobrazilam sobie ciebie z listą u gina ;-)

reklama
No jestem , musiałam szybko robić obiadek i listę na zakupy bo mąż pojechał do biedrony.

Fimka - ja jak zrobiłam listę sobie do gina to siedziałam u niego prawie godzinę ,serio o wszystko musiałam wypytać np co jeśli grzybka dostanę nagle , no to mi przepisał nystatynę żebym miała w domu, co w razie gorączki , przeziębienia, grypy, anginy czy innych sytuacji, co z pęcherzem bo mnie boli , no i jutro mam wycieczkę do laboratorium z moimi siuśkami.

Lisica- kciuki z całej siły ściskam za wynik bety ,ale by było jakby taki wypasiony był i okazało by się ,że jesteś w ciąży ;) tego Ci życzę.

No to teraz o mnie , pierwsza sprawa i najważniejsza pęcherzyk się ładnie wytworzył i ma obecnie 11 mnilimetrów, kropka jeszcze nie widać ,ale ginek mówi ,że na jego ujawnienie jeszcze jest czas, jedno jest pewne jestem w ciąży ;D , mam już kartę ciąży i zdjęcia pęcherzyka , ze względu na brak krwiaków ewentualnych i takich tam , uznajemy ,że wszystko gra i kolejna wizyta 17 grudnia , no i zarówno ja jak i gin mamy ogromną nadzieję ,że wtedy ujrzymy już dzidzia i jego serduszko bijące , no i na dziś to na tyle czyli uspokoiłam się ,że się zagnieździło i niech sobie rośnie zdrowo;)

Laski ale jeśli nawet to jest ciąża to i tak coś chyba nie tak jest... Czy wszystko w porządku z dzieckiem skoro krwawie? Już chyba wolałabym tę 3 opcję - sprawy hormonalne, żeby szybko zaradzić i znów się starać... :-(
Idę kąpać synka, mój dzielny mężczyzna pomaszerowal dziś do przedszkola z uśmiechem na buzi :-) ale już slysze piękne teksty. Ciekawe gdzie usłyszał hasło: what the fu**? Albo mówi coś, co bardzo przypomina te słowa :-D

Notka do dżina:

1. Staramy się od kwietnia tego roku (8 m-cy) i nic.
2. Od 2008 mam skłonność do LUFów (wziąć wszystkie zdjęcia USG), które często przekształcają się w torbiele.
3. Mama miała ten sam problem przy 1 ciąży, więc można wnioskować, że w rodzinie jest tendencja.
4. Jestem po 3 operacjach układu pokarmowego - czy ogromna blizna na brzuchu ma jakieś znaczenie przy zajściu, a może zrosty pooperacyjne?
5. Badania TSH z 06.2012 były podwyższone, aktualniejszych nie mam (wziąć te stare)
6. Mierzę temp. od 2 cykli, temp. jednopoziomowa, bez skoku.
7. Uciążliwe i długie miesiączki (6-7 dni mocnego krwawienia), czy to jest związane z pękającym LUFem?
8. Bóle śródcykliczne, choć wykres nie pokazuje ovu.
9. Testy ovu robione codziennie od 13-22 dnia - negatywne.
10. Leki: wiesiołek, kwas foliowy.

Tak sobie wypisałam, doradźcie czy czegoś brakuje :-)

Kobietka - tak się cieszę, fajnie że wszystko dobrze ;)

KOBIETKO-super,ciesze sie razem z Toba:-D.

LISICO-niekoniecznie musi byc zle,moja fryzjerka krwawila prawie,ze od owu a donosila dziecko.
A ta endometrioze to tak na podstawie usg Ci stwierdzili? Mi ginka mowila,ze tylko laparoskopia moze to zdiagnozowac na 100% ta chorobe.
Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze.

reklama
Fimka moze wspomnij o tej wizycie w 16dc i ze gin nie widzial pecherzykow i mial watpliwosci czy ovu byla.

Fuma chodzi o endometrioze w powlokach brzusznych, komplikacja po cesarce. Tez taka mam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry