reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny pisalysmy dzisiaj o winie. Wlasnie czytam mamo to ja i sluchajcie . Pytanie: czy moge pic wino w ciazy? Odpowiedz: podczas ciazy nie wolno pic alkoholu! Alkohol przechodzi przez lozysko do plodu jego stezenie we krwi jest podobne jak u ciezarnej. Ryzyko poronienia wzrasta wtedy dwu a nawet czterokrotnie. Naduzywanie alkoholu wiaze sie z wystapieniem plodowego zespolu alkoholowego. Nie wiemy jaka ilosc jest niebiezpieczna. Przy mniejszych moze nie byc klinicznie uchwytnych wad wrodzonych ale dochodzi do opoznienia wzrostu wewnatrzmacicznego a po urodzeniu do uposledzenia rozwoju umyslowego i fizycznego.... wrrr az odechcialo mi sie wina po przeczytaniu:-(

reklama
Witajcie!!

Jestem nieprzytomna, źle się czuję..brrryy

Katka testuj!! tempka piękna
:-) Bo owu się odnosi do tego co ma a nie ma wcześniejszych tempek. Liczę że wtedy kiedy nie mierzyłaś powinny być niskie ;)

Witajcie!!

Jestem nieprzytomna, źle się czuję..brrryy

Katka testuj!! tempka piękna
:-) Bo owu się odnosi do tego co ma a nie ma wcześniejszych tempek. Liczę że wtedy kiedy nie mierzyłaś powinny być niskie ;)
ak poczekam nie dostane @ to pojadę jutro na tą bete....

Chyba jednak @ bedzie... łeb boli jak nie wiem co...

Ostatnia edycja:
karla.. wiem wiem co piszą o winie i o jego skutkach.. tylko kurcze raczej w gazecie mamo to ja czy innych nie napiszą że możesz 1/3 kieliszka itd.. we wszystkim trzeba zachować zdrowy rosądek. ja nie namiawiam broń boże do picia alkoholu ale ja w ciąży wypiłam na dnie kieliszka i to tylko na zachciankę.. więc moje zdanie jest takie a nie inne.. szkoda że w tych pismach nie piszą o szkodliwości jedzenia kurczaków ze sklepów albo picia oranżady sztucznej.. bo jak poczytamy etykiety to bardziej groźny od pół kieliszka wina jest aspartam (który wywyołuje raka w większych ilościach) a który jest prawie wszędzie!
ja ogólnie nie mam zamiaru pić alkoholu w ciąży ale jak najdzie zachcianka raz na dłuuuugi czas to moim zdaniem trzy łyczki wina nie zaszkodzą.. ale nie mowie oczywiście o opróżnieniu połowy butelki :-D:-D:-D

katka ja trzymam mocno &&& !!! :-):-):-)

u was też taka wiosenna pogoda? normalnie święta będą jak wielkanocne :-( moje dziecię dostało od mikołaja sanki i modlę się żeby chcoiaż raz na nie usiadła na dworze :-( bo póki co śmigamy po domu - taką ma frajdę że nie chce zejść :-( buziaki dziewczyny :tak:

Kochana, zrobisz jak uważasz ja chyba jednak bym dzisiaj zatestowała jeśli miałabym testa na Twoim miejscu;-) Spadek temp o 0,1 to żaden spadek :)

Caroline u nas 5 stopni. Słońca nie ma, ale też bym chciała na święta śnieg.

Karla co do wina w ciąży to nie wiem sama. Ja chyba bym nie piła, ale jak Caroline pisze 3 łyczki, to nie jakoś dużo.

Ostatnia edycja:
Katka może jeszcze nic straconego, zobacz mój wykres też mi spadała temperatura ale była powyżej linii, może u ciebie podobnie, i nie chcę cię nakręcac ale też bolała mnie głowa, nie miałam zachcianek ani tego typu rzeczy byc może na to było za wcześnie, pobolewał mnie brzuch zwłaszcza rano i piersi, ale każdy organizm inny, nie trac nadziei, będzie dobrze.
Ritta super że ovu się zbliżą życzę owocnych staranek.

Katka może jeszcze nic straconego, zobacz mój wykres też mi spadała temperatura ale była powyżej linii, może u ciebie podobnie, i nie chcę cię nakręcac ale też bolała mnie głowa, nie miałam zachcianek ani tego typu rzeczy byc może na to było za wcześnie, pobolewał mnie brzuch zwłaszcza rano i piersi, ale każdy organizm inny, nie trac nadziei, będzie dobrze.
Ritta super że ovu się zbliżą życzę owocnych staranek.

Nie bolą mnie już piersi;/;/ szlag by to trafil...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry