reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania od jesieni 2013

Lisica. super, że podczas staranek są też takie romantyczne momenty, bo najważniejsze to cieszyć się sobą:tak:

Dziewczyny mogłabym też dołączyć do grupy?
:zawstydzona/y:

reklama
Dziękuje Wam wszystkim dziewczyny!!
Przesyłam fasolkową energię Wam wszystkim, i zarażcie się nią! ;)

Fimka - to był mój pierwszy cykl starań. :) udało sie ;)

Pozdrawiam Was serdecznie kochane,
Uciekam kupic nowy stół!

Ps. Ja mam cholerne mdłości, a teraz jem śledzie.

blueberrry super wiadomość. GRATULUJE !!! Spokojnych już 8 miesięcy :-) Pewnie, że pisz z nami. Dziękuję za powitanie oraz kciuki :-)

ma_gda_86 mam nadzieje, że następnym razem będzie już grubsza kreseczka. Fajnie, że cokolwiek się pojawiło :-)

anias2 ja przy córce (udało się za pierwszym razem) próbowałam wieczorem w dniu, w którym wydawało mi się, że mam owulacje (akurat wtedy wyjechaliśmy na wakacje i wyjątkowo nie byłam pewna czy to wtedy) i nie wstawałam do rana. Potem rano jeszcze raz i kolejnego dnia również rano. Dobrze jest później leżeć przynajmniej pół godziny :-)

Ostatnio wyczytałam, że jeśli mężczyzna ma słabą morfologie plemników, a jest ich dużo (to już sobie dopowiedziałam), to dobrze jest przez tydzień lub chociaż kilka dni co ok 12h "pozbywać się nasienia" (może być też ręcznie ;). Wtedy morfologia się poprawia, choć jest trochę mniej plemników. Tak sobie wymyśliłam, że można to zakończyć na 2 dni przed staraniami, a potem też starać się 2 razy dziennie, lub chociaż raz. Prawda jest taka, że czym dłuższa przerwa u mężczyzny, to plemników niby jest więcej, ale coraz to gorszej jakości. Więc lepiej "dostarczać" mniej, ale ciągle i dobrych :-) Gdzieś też znalazłam zestawienie, że najwięcej procent szans na zajście w ciążę, jest przy staraniach na dzień przed owulacją. Wtedy plemniki na spokojnie dotrą na miejsce i poczekają na jajeczko. One jeszcze dojrzewają w drogach rodnych kobiety.

Ważne jest noszenie przez mężczyzn luźnej bielizny, nie przegrzewanie jajek, albo nawet chłodne prysznice na jajka :-) Broń Boże gorące kąpiele.

Czytałam też że 1000mg witaminy C przez 60 dni znacznie poprawia jakość nasienia. Dobre są też pestki z dyni (cynk) czy orzechy brazylijskie (selen).

Dieta kobiety też ma duże znaczenie w produkcji jajeczek. Trzeba pić dużo wody, mleka i jeść jajka, orzechy brazylijskie oraz nienasycone kw. tłuszczowe omega 3 i 6.

Oczywiście najważniejsze, żeby się nie denerwować i podejść na luzie (choć wiem, że z tym najtrudniej).

Ale się rozpisałam, ale może komuś pomoże :-p

Anulka mam nadzieję, że znowu pozytywny test wyjdzie Ci kilka dni po terminie @ :-)

Ritta ja pomimo, że zazwyczaj wiem kiedy mam owulacje, to w tym cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych. Fajne to jest, bo powiadamiają o owulacji wcześniej, a nie już w jej trakcie :-)
Masz racje, udać się może, ale jajeczko może się nie zagnieździć lub może być samoistne poronienie w dniu terminu @ tzw naturalna selekcja.

nadzieja! trzymam jednak kciuki za opóźnione II :-)

Fimka nie wiem na ile to prawda, ale wyczytałam, że dopiero jak się skończy ból, to oznacza, że jest po owulacji. Ja zazwyczaj mam takie napięcie w podbrzuszu, które się powiększa i niekiedy kończy chwilowym bólem (wydaje mi się, że to owulacja). Temperatura to potwierdza. Monitoringu nie miałam.

Lisica ale fajną niespodziankę zrobił Ci mąż :-)

Hello ja podobnie jak i Amelia nie testuje dzisiaj tzn wczoraj testował i jedna krecha wiec dzis daruje sobie choć nie powiem ze ciagle nadzieja jest :)
Bluberry gratulacje gratulacje szczesciaro

Ostatnia edycja:
Blueberry super wiadomości, ja dopiero ogarniam troche, wstawiłam rosoł i oglądamy z Nadusią " Jake i piraci z nibylandi:)"
Blueberry a powiedz mi kochana, to twoje pierwsze maleństwo?:D
kiedy idziesz do lekarza?
mam nadzieje ze tez mi sie uda i jak ty bede lipcówkaa....:)

Hej laski ;)
Dziękuję za wszystkie życzenia ;)
blueberrry - moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! jeny ,ale fajnie widzieć taki wynik , no to teraz musisz uwierzyć ,że to się dzieje na prawdę , trzymam mocno kciuki i życzę spokojnej ciąży zakończonej pięknym finałem ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aha i ani mi się waż nas opuszczać ,potrzebujemy fluidków ciążowych i to w dużych ilościach;)

Ma_gda - skoro jest tam coś widoczne to trzeba powtórzyć i zobaczyć czy ściemnieje z czasem kreseczka , trzymam kciuki żeby tak właśnie było, ja też miałam poprzednim razem bladą kreseczkę i ciąża była ;) myślę ,że to kiedy ściemnieje to kwestia czasu;)

Lisica- obiecuję ,że teraz zanim cokolwiek zrobię to dobrze się wczytam o co chodzi , wczoraj byłam tak roztrzepana ,że po prostu nie zauważyłam Twojego wcześniejszego postu , w ogóle to powinnam była usiąść na spokojnie ,a nie tak z doskoku...

witam nowe staraczki ;) zapraszam serdecznie do naszego grona rozgośćcie się ;)

dzięki dziewczyny za opiekę nad listą , wczoraj było fajnie, posiedzieliśmy , pojedliśmy , wypiliśmy i poszliśmy spać , a dziś już mam rosołek nastawiony zaraz się biorę za drugie danie.

co ja jeszcze chciałam napisać.... aha co do tego jak się starać chyba anias pytała ...
No my w poprzednim cyklu postawiliśmy na codzienne przytulanki w okolicy owulacji , ale jak widać efekt marny , i myliła mnie trochę temperatura ,najpierw spadła i wzrosła więc myślałam ,że to owu się kręci ,a potem znowu spadła i znowu wzrosła , tak ogólnie to mam podejrzenie ,że coś poszło nie tak w cyklu bo zwykle mnie owulacja boli jak diabli ,a teraz pobolało pobolało i przeszło dość szybko , próbujemy dalej i teraz poczekam czy będzie konkretny ból... moja mama miała bóle co cykl i rok się o mnie z tatą starali , ja myślałam do niedawna ,że jak boli to wtedy jest owulacja ,a mój ginekolog nowy powiedział ,że jak przestaje boleć to jest owulacja bo kiedy pęcherzyk rośnie i pęka to to boli ,a jak już pęknie i komórka jajowa się wydostanie to przestaje boleć.
No to teraz czekamy na kolejne testujące: nadzieja , anastazi, Pati są już po terminach;) Amaliee, Kazimiera,Anulka mają terminy na dziś jak to się mawia nie ma @ jest nadzieja ;)

Pati.Patuszka - kochana odezwij się co u Ciebie???

Październik
nadzieja! - termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013

Amaliee - termin @ 27.10.2013
Kazimiera - termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:
anias2 - termin @ 1.11.2013
Kwiatuszek. - termin @ 01.11.2013
inis - termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA - termin @ 04.11.2013
Fimka - termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Lisica - termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
kobietka22 - termin @ 23.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???
Ada213 - ???

Lista zafasolkowanych:

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II
blueberrry II

hej ja u tesciow i w koncu normalny net hehe i moge wszystko ogarnac po kolei:)
ja chyba wogole nie bede testowac bo jest juz bol krzyza i brzucha jak na @ wiec chyba nic z tego nie bedzie....no zobaczymy czy sie pojawi czy to cos innego...cycki juz sama nie wiem czekam na rozwiazanie sytuacji....

Gratuluje zafasolkowanym! Ale fajnie. Spokojnych 9 m-cy:). Co do bolu owu- ja nie zawsze to czuje. Wlasciwie to czesciej nie czuje. W tym tyg.czulam jakies klucie w lewym jajniku w okolicach domniemanej owu. Zobaczymy. A teraz ogladam Misję Martyna jak kobiety w Sudanie rodza. Przerazajace!!!

Mexi ja też to oglądam. Masakra :szok:

Kobietka mam taką małą sugestię. Może będziemy wpisywać zafasolkowane w kolejności chronologicznej bo troszkę się pomieszało ;-)

reklama
... ja myślałam do niedawna, że jak boli to wtedy jest owulacja, a mój ginekolog nowy powiedział ,że jak przestaje boleć to jest owulacja bo kiedy pęcherzyk rośnie i pęka to to boli ,a jak już pęknie i komórka jajowa się wydostanie to przestaje boleć.

No więc właśnie...
Do czasu tego bólu my co drugi dzień się przytulaliśmy, a jak zaczęło boleć to codziennie! :-)

Ciekawa porada dnia z OvuFriend:
"Zielona herbata również posiada kofeinę (o ile nie jest na niej jasno napisane, że jej nie zawiera). Dlatego zieloną herbatę najlepiej pić nie częściej niż dwa razy dziennie."

Do góry