reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej jestem jestem....już jestem ale tylko na chwile...sprzątania jak to zawsze u mnie w sobote i prania tyle ze hoho.....a pozatym to mężul przepustke dostał i w domu jest...jeszcze w przyszłym tygodniu na kardiologie musi sie zgłosić pare badań zrobić i mam nadzieje że będzie ok.....dziś u mnie w menu zupa owocowa na obiada a na kolacje goście wiec trzeba wysilić kreatywność..:confused2: pomysłów brak.....dobra lece bo sie nie wyrobię

SPOKOJNEJ SOBOTY MOJE PANIE

reklama
Witam Was wiec i ja
biggrin.gif
biggrin.gif
Jestem mama 8-letniej przekochanej dziewczynki, od listopada zeszłego roku staramy się o drugiego dzidziusia, jednak do tej pory bez rezultatow :/ Przez blisko 8 lat nieprzerwanie brałam Cilest, cykle regularne, po odstawieniu o dziwo tez, co az mnie zdziwilo, bo @ styczniowy i lutowy co 28 dni.Teraz jestem na koncowce, według kalendarzyka dp wypadają w przyszłym tygodniu wiec będziemy się starac, testy owu mam, ale nie wiem jaka daja pewność, bo na takiej wlasnie pewności jestem od dwóch miesięcy i niestety nic z tego nie wychodzi.Wyniki badan mam w normie, zrobiłam już wszystkie wlacznie z badaniami na choroby odzwierzęce,bo w domku mamy 3 kociaste :) Jeżeli w tym cyklu tez Nam się nie uda, poważnie pomysle, o wybraniu się do jakiegoś specjalisty..tylko gdzie? Mialyscie z tym już do czynienia?
Dodam, ze pracuje w sluzbie zdrowia, na co dzień mam do czynienia z lekami i lekarzami, swoja wiedze na pewne tematy posiadam, jednak niestety zupełnie nie pomaga mi w obecnej sytuacji
mad.gif

Witam się i ja-szczęśliwa mama bliźniaków,które w czerwcu kończą 3latka:-)
My też będziemy starać się od ok.maja o następną dzidzię(mam nadzieję pojedynczą:-D)wezmę ostatnie opakowanie tabl.i od połowy marca odstawiam i z 2 okresy samoistne i do dzieła:-D
Powiem szczerze że troszkę się boję ciąży, ze względu ma to że bliźniacza była okropna i cały czas w szpitalu...

Amelia ja wskazałam 5 świadków, nikt wezwania nie dostał, więc może sąd uznał że mój ojciec jest idiotą i sprawa jest tak oczywista że nie trzeba nikogo przesłuchiwać. O dziwo nie denerwuję się, może jutro zacznę...
ianka nie wiem czy na stałe, oni sami nie wiedzą. Nie mają szans na legalny pobyt, wiza turystyczna im się skończyła i tak siedzą tam... Jakby chcieli przylecieć na trochę do PL to tam już powrotu nie mają, a mnie na bilet do niej nie stać... W ogóle to teraz zła jestem że im z głowy nie wybiłam tej Kanady, to nie to co UE, tu mogą normalnie pracować, a tam na czarno i tak daleko od bliskich. Jedyne co ja teraz przy życiu trzyma to pies którego dostała... A jaki wózek chcesz?
Kazimiera Ty jestes za granicą czy siostra? Tęsknota jest okropna, z pewnymi tematami nikt poza nią nie pomoże mi się uporać i dlatego tak mi jej brak :(
Diablica sobota to taki dzień na sprzątanie chyba u większości :) Fajnie że mąż w domu, oby wyniki były ok.
Nuuuśka witaj, ja niestety nie pomogę, a u ginekologa z tym byłaś? On powinien zlecić badania itp. Zresztą staracie się nie tak długo więc może cierpliwości trzeba :)
Milusia witamy pierwszą mamusię bliźniąt :) Jak dawalicie radę z dwójką maluchów? Dla mnie to wyczyn na miarę nagrody nobla ogarnąć dwójkę dzieci w tym samym wieku :)

My dziś skladaliśmy nowe łóżko Neli, sprzedaliśmy kanapę ktora u niej stała, ogólnie cały dzień bałagan i sprzątanie, a i tak nie wszystko zrobione. Najważniejsze, że corcia stwierdziła że uwielbia swoich rodziców i lubi nowe łóżko :)

A Wy laski jak z tymi remontami, zrobione??

Hej. Ianka- zarówno książka jak i film bardzo wzruszające i dające do myślenia, natomiast troszkę się rozczarowałam bo film się zupełnie inaczej kończy. teraz czytam Trafny wybór - Rowling Joanne K. za 36,99 zł | Książki empik.com ale coś nie mogę się wciągnąć.
Diablica - dobrze że męża masz już w domu :)
Nuuuśka - Witaj:) dużą masz już córę :). My się staraliśmy rok ,też myślałam że coś jest nie tak , udało się jak przestałam non stop myśleć dlaczego jeszcze nie zachodzę, w pierwszej kolejności udałabym się po prostu do gina. A o córkę długo się staraliście?
Milusia - Cześć :)Podziwiam mamy bliźniaków, jak miałabym dwie Majki chyba bym oszalała :-). Nie każda ciąża jest taka sama , oby obyło się bez komplikacji , swoją drogą leżeć parę miesięcy w szpitalu musi być straszne.

Remont trwa a ja siedzę , patrzę na ten burdel i się zastanawiam po co mi to było :)

Carla - widzę że mnie ubiegłaś :) może tak być że sprawa jest oczywista :) , jakie łóżko w końcu kupiliście?

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, milusia witajcie!
Nuuuśka, mój ginekolog zawsze powtarzał, że jeżeli po roku intensywnych starań o dziecko nie zajdzie się w ciąze to wtedy należy zacząć się martwić. Zobaczysz jeszcze zaciążysz, pewnie szybciej niż myślisz. a jeszcze są takie ewenementy jak moja mama, że mogła zajść w ciąże tylko jesienią (chyba). starała się o moją siostrę od stycznia i pawie cały rok nie mogła zajść w ciążę a na jesieni zaszła. i my wszystkie siostry 3 jesteśmy z początku sierpnia więc zrobione w tym samym okresie ;)
Carla, oby było tak jak piszesz z tą sprawą, szczerze mówiąc to po raz pierwszy słyszę o takiej sprawie jak twoja.
Amelia, z książek J.K Rowling to ubóstwiam Harrego Pottera. Wiem, że to książki dla dzieci ale wychowałam się na nich i mam do nich sentyment ;)

Ostatnia edycja:
Amelia zwykłe drewniane, udało się za 399 zł kupić z materacem i przesyłką w tej cenie, a i z szufladą- więc jestem bardzo zadowolona. Wiadomo że nie jest to drewno pierwsza klasa, ale nie przewidujemy że będzie w nim spała nie wiadomo jak długo. Fajnie że przy czytaniu bajki mogę się położyć koło niej :) Jutro jedziemy zobaczyć lampkę nocną. Jejku ale dzieci szybko rosną... Ja lubię czytać, ale niestety nie mam za bardzo na to czasu.
Vinga Ty masz 3 siostry? Kurcze, caly rok odkładania kasy na prezenty dla dzieci urodzonych w identycznym czasie hehe :)

Carla, ja mam 2 siostry, ze mną 3. hehe pokracznie to napisałam. tak, a najfajniejsze że dokładnie co 9 lat, ja jestem najstarsza mam 23 lata, średnia 14 lat a najmłodsza 5 lat :-p. prezenty to jakieś drobne zawsze dostawałyśmy ale za to rodzice wychodzili na + z imprezą urodzinową bo tylko jedna a nie trzy :-p

reklama
Witam się niedzielnie :)
Carla trzymam kciuki za jutro. Na pewno ojciec nie wygra. Mam nadzieję, że się nie denerwujesz.
Vinga ale masz młodziutką siostrę :) Prawie jak siostra Twojego synka :)
Amelia co remontujecie, bo ja nie w temacie?
Nuśka witaj :) Jak macie już jedno dziecko, to drugiego się na pewno dorobicie, więc się nie martw.
Milusia dla mnie ogarnięcie bliźniaków to tak jak dla Carli, niemały wyczyn, więc podziwiam i kłaniam się nisko. Witaj u nas :)
Diablica ja też wczoraj miałam masę sprzątania, zdrowia dla męża życzę.

Moja Maja właśnie powiedziałam mądrość życiową podczas oglądania Umi Zoomi: "Pieski robią kupę a kotki siku "
Co do książek to ja uwielbiam thrillery medyczne Tess Geritsen. Przeczytałam już sporo jej książek i każda jest mega wciągająca.

We wtorek po raz pierwszy w życiu zostawiam moją Maję z M na 3 dni, bo jadę do mojego taty, będzie miał zabieg na zaćmę a nie chcę, żeby sam w szpitalu leżał. Mai tez nie wezmę, bo nie będę jej ciągać po szpitalach. Ciekawe jak sobie beze mnie poradzą. Martwi mnie to.

Miłej niedzieli kochane

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry