reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jejku no co niektore to baardzo długą liste badan mają,ja wam radze jak macie możliwość wyciągnięcia skierowania na co sie da nawet od ogólnego bo koszta duże a i w ciąży nie spadają:sorry:acha co do oznaczenia grupy krwi to mój mąż robił za darmo przed oddaniem krwi(był honorowym dawcą) więc może ktoś skorzysta hehe
aniolekbb no i dzieki tobie mam teraz dzika ochote na pizze...a sie zastanawialam co by tu zjesc siet:-D

reklama
AniołekBB ja dziś też się zastanawiałam kiedy dokładnie zaczniemy się starać bo chcemy w czerwcu polecieć na wakacje a czytam własnie,że we wczesnej ciąży lepiej nie latać i teraz są dwie opcje: albo zaczniemy już wiosną i najwżej będziemy się tłuc samochodem albo zaczniemy w czerwcu.
Za czerwcem dodatkowo przemawia fakt,że zdążymy zaoszczędzić trochę więcej pieniązków na mieszkanie.
Z kolei może lepiej zacząć wiosną bo jak patrze na moje koleżanki,które starają się już od roku albo dłużej to sobie myślę,że przecież nie jest powiedziane,że mi się uda za pierwszym razem..
No nic...jest jeszcze trochę czasu,żeby to przemyśleć :)

No właśnie najgorsze to, że nie wiadomo za którym razem uda się zafasolkować.... a to może nie być tak proste jak to sie wydaje... my też jeszcze planujemy wakacje (najprawdopodobniej ostatnie we dwoje) więc trzeba to wykorzystać co prawda standardowo nad Bałtyk, ze względu na finanse no i jakoś tak strach przed tymi samolotami też mamy:) więc tak myśle ze jak uda się zafasolkowac w kwiecień/maj to spokojnie w sierpniu na tydzień nad morze wyskoczymy:)

Witam :)
Byłam dziś na tej wizycie u endo i jestem w szoku, bo mój wynik TSH to 0,068 :szok: czyli bardzo nisko! Lekarz powiedział, że po prostu moja tarczyca po porodzie wzięła się wreszcie do roboty i zmniejszył mi dawkę Euthyroxu ze 137 na 125. Powiedział, że spokojnie za 3-4 miechy możemy się starać.
Aniołek też się zastanawiam czy chciałabym rodzić w zimie...synka urodziłam w październiku i w sumie wolałabym wiosnę. No ale, tak jak napisałaś, nie wiadomo kiedy się uda :)
Poprzednim razem miałam problem z wysoką prolaktyną i endo dziś powiedział, że jeśli po 2-3 m-cach starań się nam nie uda, to znów dostanę Bromergon. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba.

aaa i wściekłam się, bo przed chwilą wypadła mi plomba :wściekła/y: mam nadzieję, że mnie jutro dentystka przyjmie.
No i na dodatek synek dostał gorączki i zaczął charczeć! Dałam mu Ibum dla dzieci i już jest ok. Zobaczymy, co się będzie działo w nocy...Co za dzień!

w sumie z jednej strony fajnie tak wstrzelić się na styczeń luty, miesiąc takiego dochodzenia do siebie po porodzie i nauczenia się siebie na wzajem a potem już coraz cieplej i dni dłuższe wiec długie spacery, potem na wakacje już dzieciątko takie siedzące jest spokojnie można gdzieś na wakacje pojechać itp... a po drugie wydaje mi się że znając mój organizm lepiej zniosę ostatnie miesiace ciazy zimą niż latem tylko że znowu gorzej z ubieraniem....;/..... tak źle i tak nie dobrze zawsze są jakieś plusy i minusy. Moja mama rodziła moją siostre w lutym i chyba najlepiej wspomina tą ciąże - jak wyszłyśmy z nią na wiosne na polko to każdy się mamy pytał czyje to dziecko bo pod zimowymi ciuchami w ogóle nie było widać że w ciaży była.

No właśnie mnie wkurzało jesienią to, że nie mogłam zapiąć płaszcza. Nie opłacało się kupować większego tylko na dwa m-ce. Chodziłam w rozpiętym i mi było zimno :] No ale gdybym miała rodzić w lutym, to bym na pewno większy kupiła :)
Ech, oby nam wszystkim udało się szybko zajść bez problemu :) Założę się, że jeśli przez kilka m-cy mi się nie uda, to będę tu jojczeć, że na pewno coś jest nie tak ;) Wtedy proszę mi zapodać kopniaka w tyłek ;P

Ahh dziewczynki czy bedziemy rodzic zimą czy latem zawsze są + i - ;) Dlatego trzeba zacząć staranka i kiedy wyjdzie wtedy wyjdzie.. spontan! Takie jest moje zdanie ;)

AniolekBB ja jestem znad Bałtyku ;) Gdzie dokładnie chcecie jechać na urlop?

reklama
Hehe w opini wiekszości Polaków Szczecin leży nad morzem więc ja też tak jakby znad Bałtyku :cool2: :-D Ale zakładam Muffi,że Ty masz bliżej na plażę niż 100 km :P
Dziewczyny jakbyście chciały tanio wyjechać w podróż po Europie to służę poradami :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry