reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurczak- gin nic nie mówił ... , myśle że to normalne
Makota - a te testy to takie same były ?? może jakiś inny zrób , trzymam kciuki &&&&
Carla - ja miałam laktator tommee tippee , chyba nie różni się niczym od aventu , kupiłam przed porodem i w sumie dobrze bo w pierwszy dzień po przyjściu do domu z małą miałam zator i bardzo mi się przydał , póżniej też ale fakt, wygodne to nie jest , ręce bolą bo trzeba się namachać .A długo zamierzasz karmić ?
Mallaika - to spory kawałek zrobiliście :)
Aniołek - musisz jeść więcej , głód wzmaga mdłości . A co do leżenia na brzuchu , jak ja pod koniec ciąży marzyłam o tym żeby móc spać na brzuchu :)

reklama
Witam się wieczornie !!!

Carla ja przy Młodej miałam Avent ręczny,ale rewelacyjny jest elektryczny Medela...naprawdę świetny...moja psiapsiółka nie karmiła cycem ale odciągała i flachą dawała przez 12 miesięcy...Medela był do tego jedyny !!!:-D:tak:

Mallaika
o jeny tyle kilosów...się namachaliście :szok:!!! Ja to bym się nawet do kajaka nie zmieściła ...hmmm:baffled:

Aniołek spróbuj podjadać migdały...wiem że wielu kobitkom pomagały !!! Dobre na zgagę i nudności !!! Są też jakieś tabletki do ssania z USA,ale za moich czasów takich cudów nie było !!!

Do jutra

Ostatnia edycja:
hej babeczki, ja tak na moment wpadłam, nie mam coś czasu ostatnio.
Dorcia spóźnione życzenia urodzinowe dla córci
Carla ja mam laktator aventa,ręczny, pierwsze dni z nim to była masakra, żeby odciągnąć 20 ml to się musiałam wysilić konkretnie, ale potem jak już miałam pokarm to nie było większego problemu odciągnąć, ale ja odciągałam tylko ok 100 ml dziennie, żeby niunia umiała flasie pić, tak że ja w przyszłości przy nim zostanę.
nie wiem co której miałam odpisać:sorry2: bo podczytywałam was z tel o i teraz zonk nie pamiętam , ale jeszcze nadrobię :)
dziewczyny jutro idę wyrwać zęba 8 , jeszcze nawet nie wyszedł do końca, ale muszę, nie ukrywam że mam pietra :-(

Wiem że Medela najlepszy, ale cena mnie powala :/ Zresztą patrząc na to, ile używałam laktatora to szkoda mi wydawać tyle pieniędzy. Zobaczymy później. Ja miałam taki stary, nie wiem jakiej firmy, ale nie powiedziałabym że ciężko się odciągało. Po prostu nie robiłam tego w celach zaspokajania głodu dziecka, tylko żeby w szkole odciągnąć i ulżyć sobie w bólu :)

Makota ja takich objawów nie miałam wcale, poczekamy na wynik bety i będzie jasność.
Mallaika ja i bez ciąży jestem nerwowa :) To ładny dystans pokonany, ja się boję wody więc podziwiam.
Amelia chcę karmić dopóki będę z nim w domu, czyli rok- półtora roku. Zobaczymy jak to będzie, bo Nelę karmiłam tylko 8 miesięcy mimo moich starań i chęci.
Dorcia takiego karmienia nie biorę pod uwagę, nie chciałoby mi się swojego mleka podawać butlą, jak już coś to tylko w razie jakiegoś wyjścia.
ianka idź wyrywaj, będzie z głowy!!

Dorcia ja tez składam wszystkiego naj dla córki!!

Dziękuję za życzonka dla Młodej !!!

Carla moja psiapsióła nie miała wyjścia...Młody tak jej poranił cyce że nie było szans na powrót do naturalnego karmienia,a że chciała dać swoje mleczko to został laktator ... i jak wpadła w nawyk tak karmiła rok !!!

Cosik zasnąć nie mogę :(

Witam Poniedzialkowo,

weekend jak zwykle szybko uplynal, w sobote na grillowaniu u znajomych,
wczoraj na leniuchowaniu w ogrodzie.

Carla- ja nie polecam recznego laktatora, mialam ten aventu ale nie umialam za duzo nim sciagnac. Natomiast ten medela mialam wypozyczony z apteki, byl super. Nie wiem czy w PL jest mozliwosc wypozyczyc laktator, tutaj gin daje recepte i apteka wypozycza laktator za darmo.

U mnie 20 stopni, po tych upalach co byly to mi autentycznie zimno jest :szok:

I Ja się witam, ale nastrój dzisiaj do d.... mdłości i sennośc mnie ogarniają od rana, odliczam czas do końca pracy i jadę do domu spać. Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, pojadłam ogórków małosolnych i chociaż na chwilę pozbyłam się mdłości,
Carla - Ja odnośnie laktatora nie pomogę, dla mnie puki co to obcy temat :)
gabryska - u mnie na odwrót - sobotę całą przeleżałam, a wczoraj była ładna pogoda więc grillowaliśmy u znajomych. u mnie też dzisiaj chłodniej, az mnie dreszcze nachodza.
ianka - współczuję ósemek, mnie pewnie też to kiedyś czeka.

miłego dnia życzę.

carla, można wypożyczyć laktator ze szpitala, przynajmniej tak było w tym, gdzie ja rodziłam. Płaci się za dzień wypożyczenia z tego co pamiętam.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry